--

Ei saatu hippaa kaverista millään osa-alueella, ei ulkona eikä sisällä. KiPa-Manse 0-2 (1-7, 2-9)

Ainoa postiivinen lukema KiPan tilastoissa oli Rantakentän katsojamäärä, kesän ennätys 1849 henkeä, kun sarjaa johtava, sarjan kuumin joukkue kävi lyömässä palloa oikein kunnolla.

Katso lisää kuvia KiPan kuvagalleriasta

Katsojia hienosti 1849, mutta yleensä yleensä seurataan toisenlaisia suorituksia

– Ei meillä ollut mitään jakoa, sai siirtyä ihastelemaan kaverin hyviä otteita. Ensimmäisessä vuoroparissa kummallakin jaksolla tuli meille pieniä erheitä ja tiedettiin, että vastassa on sarjan kuumin joukkue. Pallo viuhui ja tuli keskiosumia. Nollaa näyttää lian moni kohta ja kun onnistumisia ei tule, niin sitten se menee vähän surulliseksi. Manse löi lyötyä, pitää vähän potkia ukkoja jotta nenänvarsi nousee ylöspain, harmitteli KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

– Nämä kuumimmat joukkueet on vastassa nyt, vauhti on törkeän kovaa niin pitkään kuin tätä syksyä pelataan. Ei voi jäädä murehtimaan vaan pitää mennä eteenpäin.

KiPan ykköspalkittu, kolmosvahtina aloittanut ja toiselle jaksolle etenijäjokeriksi vaihdettu Joona Mäkelä (5/6 KL) sanoi suoraan:

– Ei saatu hippaa kaverista millään osa-alueella, ei sisällä eikä ulkona. Parannettavaa on paljon seuraavaan peliin, totesi Mäkelä.

KiPa ei päässyt niskan päälle missään vaiheessa. Joona Mäkelä kamppailee tässä Tomi Lehtosen kanssa.

KiPan sisäpelissä numerolla 6 aloittanut Juho Keinänen siirtyi toiselle jaksolle kolmoseksi ja hän onnistuikin sataprosenttisesti (1 lyöty, 5/5 KL 2. jaksolla) saaden KiPan kakkospalkinnon. Anttoni Jakobsson voidaan myös mainita (2 tuotua, 3/5 KL), mutta kolmosvälin vaihtajat ja kotiuttajat jäivät Mansen ykköspalkitun lukkari Juha Puhtimäen (4 lyötyä, 6/8 KL) pihteihin. Osasyynä saattoi olla reilusti alle metrinen matalan tulkinta syöttötuomarilla.

Mansen jokereista Henri Puputti löi 4 ja Perttu Ruuska ”vain” 2 juoksua. Apua tuli hyvin numeroilta 4.  ja 5. sillä Juha Puhtimäki ja Tomi Lehtonen iskivät sadan prosentin teholla kumpikin 4 juoksua. Lisäksi ensimmäisellä jaksolla Juuso Myllyniemi löi 1+1 juoksun arvoisen kunnarin ja toi yhteensä 5 juoksua.

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa sai vain kaksi kolmostilannetta, jotka molemmat tulivat vasta jakson jo ratkottua viimeisen sisävuoron alkavalla. Samu-Kalle Varonen hoiti Samu Vainikaisen välipalon hinnalla rakentamassa ykkös-kolmostilanteessa ensin näpyllä takavaihdon, sitten pallo väliin ja Anttoni Jskobsson toi lohdutusjuoksun 1-7. Seuraava lyöjä Lassi Vasarainen löi etutilanteessa pallon kakkospussiin ja Vainikainen eteni kolmoselle kun Manse otti kakkospesältä takapalon. KiPan ykköspalkittu Joona Mäkelä (5/6 KL) täytti etupesätkin kahden palon ajolähdöksi Jiri Pippolalle, mutta kakkosjatkeelta Mansen ulkopelaaja kurotti kopin ja sai poltettua etenijän kotiin.

Anttoni Jakobsson tuo Samu-Kalle Varosen välilyönnillä KiPan ensimmäisen jakson ainoan juoksun 1-7.

Manse ratkaisi jakson jo toisessa vuoroparissa. Ensimmäisessä Henri Puputin kova veto keskisaumaan oli vienyt Mansen 0-1 johtoon, ja toisessa Juuso Myllyniemi toisena lyöjänä löi pallon kakkospuolelta rantapusikkoon 1+1 juoksun arvoisesti ku kunnarin edellä kotiin hölkkäsi Severi Tikkakoski. Juha Puhtimäki pudotti pallon kakkosjatkeelle ja Myllyniemen tuplajuoksun jälkeen taululla jo 0-4. Yhden palon ajolähdöstä Perttu Ruuska löi kolmossaumasta vielä 0-5.

Kolmannen tasoittavalla Henri Puputti löi uudestaan kovaa puhki keskisauman 0-6 ja Tomi Lehtosen lyönti sirvahti Varosen räpylästä 0-7.

Toisella jaksolla
KiPa sai jokaisessa vuoroparissa etenijän kolmoselle, mutta kotiutusyrityset vain 2/7 kummankin onnistumisen tullessa vasta viimeisessä vuoroparissa. Manse onnistui kotiutuksissa pelkästään viimeisen alkavalla 5/6 kertaa ja koko jaksolla 9/11 kertaa, mikä kertoo vieraiden lyöntivoimasta.

KiPa sai pidettyä Mansen kurissa vain avausvuoroparissa, jossa Manse sai vain kaksi kärkkäriä ykköspesälle ja kaksi paloa kolmesta oli takapaloja.

Otto Kauppinen ehti kolmospesälle Aku Kettusen käiveröllä kun KiPa aloitti myöhäisen loppukirinsä

KiPan lohdutusjuoksut syntyivät viimeisen vuoroparin tasoittavalla kun taululla oli jo kaksi ristiä. Juho Keinänen kotiutti Anttoni Jakobssonin  räpylävirheellä 1-9 ja Samu Vainikainen Aku Kettusen välilyönnillä 2-9.

Juho Keinänen löi Anttoni Jakobssonin kotiin kaventaen 1-9
Samu Vainikaisen välilyönnillä Aku Kettunen toi jakson loppunumerot 2-9

KiPan kuumat kamppailut jatkuvat ylihuomenna tiistaina 23.7. klo 18 Kouvolassa. KiPa tarvitsee nyt kannustusta, joten pasi.varonen@kipa90.com sähköpostilla FANIKYYTIIN MUKAAN!