--

KiPa kuittasi alkukauden JymyJussi-tappion vaikka nyt ei ollut KiPan lyöntipäivä. KiPa-SJJ 2-0 (4-2, 2-1)

KiPan kolmen pisteen voitto nosti joukkueen alkusarjassa kuudenneksi 33 pisteeseen ohi samassa pistemäärässä olevan JoMan, mutta KiPalla on enemmän kolmen pisteen voittoja. Kahdeksantena ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle jäämässä on nyt Tahko 30 pisteellä. JoMalla on kaksi ja Tahkolla yksi ottelu enemmän pelattuna kuin KiPalla.

KiPa juhlii Jiri Pippolan lyömää ja Otto Kauppisen tuomaa 2. jakson voittojuoksua ja kolmea sarjapistettä

Katso kuvagalleria ottelusta

– Räpylävirheillä hävittiin, yhdessäkään KiPan juoksussa ei minun mielestäni jääty ilman meidän osuutta, harmitteli JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää. Ottelu oli tasainen, kolmostilanteet 14-11 KiPalle, mutta toisella jaksolla 3-4 JymyJusseille.

– Harmittaa kun meillä oli tosi hyvä valmistautuminen ja saatiin KiPan vaarallisimmat lyönnit pois, mutta sitten annettiin räpylästä tai heittämällä juoksut, jatkoi Vainionpää.

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen oli tyytyväinen kolme pisteen voittoon vaikka liki viikon tauko ei tehnytkään hyvää.

– Nyt oltiin riittävän kärsivällisiä räpylässä, ei ollut meidän lyöntipäivä, mutta saatiin eri tavoilla juoksut. Toisella jaksolla meillä oli vain kolme kolmostilannetta, mutta saatiin niistä kaksi juoksua. Jiri Pipppolalta oli hyvä lyönti ja vaikka Otto Kauppinen sahasi jo monta kertaa edestaikaisin, ei heitto mennyt kotipesään. Pelit jatkuu ja nyt ei ole niin pitkää taukoa ennen perjantain Hamina-ottelua ja sunnuntain Manse-ottelua, kertoi Eko.

KiPan ykköspalkinnon sai loistavan ulkopelin pelannut Anttoni Jakobsson, joka oli vaihtolyöjänäkin kunnossa (1 lyöty, 6/9 KL).

– Tiukkaa vääntöä oli, pikkusen vähemmän tehtiin virheitä ja oltiin pikkasen parempia. Räpyläpelillä voitettiin toinen jakso ja saatiin tärkeät kolme pistettä, tiivisti Jakobsson.

KiPan ykköspalkittu Anttoni Jakobsson heitti useimmat palot JymyJussien pelaajista

KiPan kakkospalkinnon pokkasi JymyJussien lyöjät hyvin kurissa pitänyt lukkari Joona Lehtinen. Palkita olisi voinut myös kaksi kolmasosaa KiPan juoksuista tuoneen Otto Kauppisen (4 tuotua, 5/6 KL ykköselle) ja puolet juoksuista lyöneen Jiri Pippolan (3 lyötyä/6 kolmostilanteesta).

KiPan kakkospalkinnon ansainnut lukkari Joona Lehtinen aiheutti tolppasyötöillä muutaman kopinnostopalon ja piti muutenkin vieraiden lyöjät kurissa

Ensimmäisen jakson
aloitti hutunkeiton hävinnyt KiPa sisällä. KiPan kärki Kauppinen epäonnistui ainoan kerran kentälle menossaan, mutta Joona Mäkelä, Samu Vainikainen ja Samu-Kalle Varonen täyttivät pesät yhden palon ajolähdöksi Pippolalle. Kova veto jäi etumiehelle, toinen palo ja viimeinen lyönti luiskahti laittomaksi.

Tasoitttavalla JymyJussien suoritus oli samanlainen: yhden palon ajot jokeri Aapo Hiltuselle, Juho Keinänen nappasi risti kotiin ja jatkoajoista etenijä kopilla kakkospesältä irti.

Toisen alkavalla KiPan Kasperi Kaksonen pääsi vapaalla ykköselle, Mäkelä näpytti hänet kakkoselle ja Keinäsen ykkösrajanäpyllä jo kolmoselle ja kun heitto meni ohi pesän, Kasperi toi harhaheiton turvin KiPan 1-0 johtoon. Pippolalle yhden palon ajot, laittomalla palo ja yritysvuoro Samu Vainikaiselle. Kovaa keskelle ja pallo lipsahti etumiehen räpylästä siten, että Joona Mäkelä toi 2-0 uransa sadannella tuodulla Superpesiksen juoksulla. Ajot jatkuivat ja Anttoni Jakobssonin ensimmäisellä haavat Topias Kaksosesta kotiin. Ykkösrajanäpyllä takavaihdot ja viimeisellä kakkosrajanäpy, jolla Otto Kauppinen kiiti täpärästi kotiin 3-0.

Anttoni Jakobssonin kakkosrajanäpyllä Otto Kauppinen syöksyi täpärästi 3-0

Tasoittavalla JymyJussien lyöjäjokeri Aapo Hiltunen löi palottomasta ajolähdöstä pallon väliin kolmospuolelle ja Eemil Saminen toi kavennuksen 3-1. Keskisaumasta uudet ajot, mutta KiPan ulkokenttä torjui Markus Hallasuon varsilyönnin, Juuso Vuorenmäki löi viimeisen laittomaksi ja Miika Keski-Petäjän lyönti jäi linjaan.

Kolmannen alkavalla KiPa sai heti kärjestään vieraiden räpylävirheestä palottomat ajot. Samu-Kalle Varosen rajaleikkuri laito ja palo, Jiri Pippolan kakkosrajanäpy ei jäänyt ulkopelaajan sormiin ja Otto Kauppinen toi 4-1. Samalla takavaihdot ja uusi merkki päälle, mutta Jakobssonista toinen risti kotiin. Etupesät oli täynnä ja Lassi Vasaraisen lyönnin pidotessa väliin Jiri unohti lähteä etenemään ja kolmas paloo kakkospesältä.

Tasoittavalla JymyJussitkin saivat kärjestään palottomat ajot. Toni Marjamäen keskinäpyn haki Keinänen ja risti kotiin. Jatkoajot Aapo Hiltuselle ja KiPan räpylävirheellä Matias Litmanen toi 4-2. Samalla Kettunen nappasi kuitenkin väipalon kolmospesältä ja vieraiden takaa-ajo tyssäsi Hiltusen kopinnoston kaartaessa Rantakentän mylviessä laittomaksi.

Neljännen alkavalla KiPan paloton ajolähtö mureni Pippolan lyönnin lentäessä kopiksi. JymyJussien tilanteen rakentelu tyssäsi Varosen komeaan syöksykoppiin ja pelkässä kakkostilanteessa viimeisen lyöjän Hallasuon ykkösrajaleikkurin katkaisi Kauppinen. Näin jaksovoitto KiPalle juoksuin 4-2.

Luiskahti pallo joskus kiteeläisestäkin räpylästä: Veeti Kettunen ehti ennen Otto Kauppista

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 11-7 KiPalle ja kärkilyönnit 21-17 (64%-55%).

Toisella jaksolla ei tilanteilla juhlittu.
JymyJussit aloitti jakson sisällä. Yhden palon ajolähdöstä Hiltusen lyönnin torjui Topias Kaksonen ja jatkoajoista Hallasuon kova lyönti sirvahti Keinäsen räpylästä, mutta Kasperi Kaksonen nappasi pallon kopiksi ja haavat kotiin.

Tasoittavalla KiPa sai myös yhden palon ajot, Jiri Pippola löi pallon kakkosjatkeelle ja Otto Kauppinen toi 1-0. Vasaraiselle jatkoajot ja KiPan kaari huusi viimeisen syötön asennottomaksi vääräksi, mutta syöttötuomari Mika Kääriäisen näkemyksen mukaan syöttö oli oikein: kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Pari Jiri Pippola – Otto Kauppinen tekivät puolet eli kolme viimeistä KiPan juoksua ottelussa

Ensimmäisessä vuoroparissa oli jo nähty kaksi KiPan kolmesta kolmostilanteesta ja puolet JymyJussien neljästä kolmostilanteesta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla JymyJussien kymmenennelle lyöjälle Aapo HIltuselle paloton ajolähtö, toisella pallo väliin ja jokeri Justus Teppo toi tasoituksen 1-1. Kakkospesältä välipalo ja ykkös-kolmostilanne Marjamäelle, jonka viimeinen laiton ja toinen palo. Viimeisenä lyöjänä Hallasuo, välilyöntiyritys kopiksi Vasaraiselle, kova heitto ja kolmas palo.

KiPan tullessa viimeisen tasoittavalle yksi sarjapiste oli menossa Liitolle. KiPa jätti kolme lyöjää väliin, kärki teki palottomat ajot Varoselle, jonka viimeinen keskipomppu jäi etulaittomaksi. Yksi risti taululla, ajot jatkuivat ja Jiri Pippola löi heti pallon väliin kolmospuolelle. Vähän myöhässä lähtenyt Otto Kauppinen olisi palanut, mutta kolmoskoppari Vuorenmäen kova heitto kaaressa yli kotipesän. Näin KiPalle riemastuttava jaksovoitto 2-1 sekä kolme sarjapistettä.

Toisen jakson kolmostilanteet siis 3-4 ja kärkilyönnit 13-12 (62%-36%).

KiPan seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina 21.7. klo 17 Mansea vastaan.

Kahteen vieraspeliin perjantaina 19.7. Haminaan ja tiistaina 24.7. Kouvolaan on myös fanikyyti.

Sitovat ilmoittautumiset molemmille reissuille pasi.varonen@kipa90.com
Kouvolan matkalle voit ilmoittautua myös Sutkin Krouvissa.