--

Miesten Superpesiksen alkusarjan kahteen viimeiseen viikkoon lähdetään jännittävistä asetelmista – KiPa taistelee paikasta ylemmässä loppusarjassa

Kiteen Pallo lähtee hyvistä asetelmista alkusarjan kahteen viimeiseen viikkoon ja ylemmän loppusarjan paikka on täysin omissa käsissä. Ennen sunnuntain 14.7. kierrosta KiPa on sarjataulukossa sijalla 7 vain pisteen kuudentena olevaa Joensuun Mailaa perässä ja KiPalla on kaksi ottelua enemmän pelaamatta. Sarjan kärki on muutenkin ollut tänä vuonna ollut äärimmäisen tasainen, eikä KiPalla ole sarjan kärjessä olevaan Manseenkaan eroa kuin kahdeksan pistettä.

KiPalla alkaa keskiviikon kotiottelusta Seinäjoen JymyJusseja vastaan tiukka puolentoista viikon rypistys, jonka aikana joukkue pelaa loput kuusi alkusarjan otteluaan. Kotona KiPa kohtaa JymyJussien lisäksi vielä Manse PP:n sunnuntaina 21.7. ja Sotkamon Jymyn alkusarjan päätöskierroksella sunnuntaina 28.7. Liput kotiotteluihin voi hankkia ennakkoon Ticketmasterista.

Vieraissa KiPa kohtaa puolestaan vielä Haminan Palloilijat perjantaina 19.7., Kouvolan Pallonlyöjät tiistaina 23.7. ja Pattijoen Urheilijat perjantaina 26.7. KiPa järjestää sekä Haminaan että Kouvolaan fanikyydin, mikäli reissuille on vähintään 25 lähtijää. Fanikyydin hinta on 50 €/ottelu ja hinta sisältää myös pääsylipun otteluun. Fanikyyteihin voi ilmoittautua sähköpostitse pasi.varonen@kipa90.com ja Kouvolan fanikyytiin voi ilmoittautua tämän lisäksi myös Sutkin Krouvissa.

ALKUSARJAN JÄLKEEN JOUKKUEET JAETAAN YLEMPÄÄN JA ALEMPAAN JATKOSARJAAN

Miesten Superpesiksen runkosarja koostuu tällä kaudella 24 ottelun alkusarjasta sekä ylemmästä ja alemmasta loppusarjasta. Seitsemän parasta pelaavat ylemmässä jatkosarjassa ja kuusi heikointa jäävät alempaan loppusarjaan. Alkusarjassa kerätyt pisteet jäävät voimaan myös loppusarjoihin, joissa pelataan yksinkertaiset sarjat eli ylempään loppusarjaan selvinneille tulee 6 ottelua alkusarjan jälkeen ja alempaan jääneille 5.

Loppusarjojen jälkeen kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja ylemmän loppusarjan viimeinen eli seitsemäs jää puolivälieräkarsintaan, johon etenevät myös alemman loppusarjan sijoilla 1-3 olevat joukkueet eli runkosarjan 8., 9. ja 10. Alemman loppusarjan viimeiseksi jäänyt putoaa kaudelle 2025 Ykköspesikseen ja sijoille 11 ja 12 jääneet pelaavat keskenään paras viidestä-ottelusarjan, jonka voittaja säilyy Superpesiksessä ja häviäjä kohtaa Ykköspesiksen voittajan Superpesis-karsinnassa.

Puolivälieräkarsinnoissa runkosarjan seitsemäs saa vastaansa runkosarjassa sijalle 10 jääneen joukkueen ja kahdeksas kohtaa yhdeksännen. Puolivälieräkarsinnoista etenee puolivälieriin kahdella voitolla ja viime vuodesta poiketen voittojen ollessa tasan 1-1, pelataan normaali kokonainen ottelu kolmantena pelinä eikä pelkkää ”kultaista supervuoroa”.

Puolivälierissä runkosarjan voittaja kohtaa puolivälieräkarsinnoista jatkoon menneistä heikoimmin runkosarjassa sijoittuneen. Runkosarjan kakkonen puolestaan saa vastaansa paremmin runkosarjassa sijoittuneen puolivälieräkarsinnoista jatkoon menneistä joukkueista. Runkosarjan kolmas kohtaa puolivälierissä kuudennen ja neljäs viidennen. Puolivälieristä välieriin etenee kolmella voitolla.

Miesten Superpesiksen sarjataulukko 13.7.2024