--

KiPa palasi kaatosateen jälkeen kolmen pisteen voitolla pistekantaan Alajärvellä. AA-KiPa 0-2 (0-3, 1-2)

Kun KPL hävisi kotiutuskilpailun jälkeen Sotkamon Jymylle, KiPa nousi sarjataulukossa KPL:n ohi sijalle 7.

Sateen kovetessa kunnon kaatosateeksi hutunkeiton aikana Ankkureiden Viljo Sillanpää kukitettiin 300:nnen runkosarjaottelunsa ansioista. Hutunkeiton vei Ankkureiden kapteeni Nestori Yli-Sissala, joka valitsi aloittavan ulkovuoron. Sateen vuoksi ottelun aloitusta siirrettiin ensin 10 minuuttia ja lopulta kolmen vartin odottelun jälkeen klo 18:45 päästiin pelaamaan.

Märässä säässä ei juoksuilla juhlittu ja Ankkureiden ulkopelivirheet auttoivat KiPan kolmen pisteen voittoon. KiPan kärki jokeri Otto Kauppinen (6/7 KL ykköselle), Anttoni Jakobsson (4/7 KL) ja Aku Kettunen (7/7 KL( toimi hyvin ja toisen jakson kolmatta sisävuoroa etenijä saatiin kolmoselle jokaisessa sisävuorossa.

KiPa pystyi vaihtamaan myös pompuilla, mutta KiPan lukkari Joona Lehtisen ansiosta Ankkureiden pomppuyritykset jäivät useimmiten laittomiksi.

KiPan ykköspalkinnon sai kummallakin jaksolla juoksun lyönyt Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 3/4 KL). Kakkospalkinto sataprosenttisesti mailan varressa pelanneelle Aku Kettuselle (2 tuotua, 7/7 KL).

Ankkureiden paras oli Nestori Yli-Sissala (4/4 KL) ja kakkospalkinnon sai hyvin näpyjä hakenut lukkari Elmeri Iivonen (1/2 KL).

Kuvakaappaus lehdistötilaisuudesta YouTube Alajärven Ankkurit

– Lyötiin tarvittavat ja ulkopeli oli rautaa. Ei ihmeempää, totesi KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen lehdistötilaisuuden alkuun.

– Tiukka matsi oli, nihkonen keli antoi ulkopelille vallan ja siellä oltiin tarpeeksi hyviä ja kestäviä ja siirrettiin sisäpelin heikkoutta. Kulminoitui tuohon Varoseen se että saatiin se pieni ero. Siedettävämpänä pidän näitä lukemia kuin edellisessä tapahtumassa jossa lyötiin paljon ja annettiin paljon. Arvokkaat kolme pistettä, kertoi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen. Eilen KiPa löi 11 juoksua ottelussa ViVe-KiPa 2-0 (7-6, 6-5) mutta jäi ilman sarjapisteitä.

Ensimmäisellä jaksolla
isännät saivat aikaan vain kaksi kolmostilannetta KiPan kahdeksaa vastaan. Ne tulivat toisessa vuoroparissa, mutta KiPan linja torjui ensimmäisen ja toisesta Vasaraisen kopilla haavat kotiin.

Heti ensimmäisen alkavalla KiPa meni 0-1 johtoon Lassi Vasaraisen vapaalla kumuralla Aku Kettusen tuomana. Jatkoajoista kakkostaipaleelta estämistuomio, jonka jälkeen ei lisäsuoksuja.

Neljännen alkavalla Samu-Kalle Varonen ja Samu Vainikainen varmistivat KiPan 0-3 jaksovoiton, tuojina Anttoni Jakobsson ja Aku Kettunen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi KiPalle 2-8 ja kärkilyönnit 11-16 (41 %-53 %).

Toisella jaksolla
Ankkurit piristyivät hieman sisäpelissään, sillä kolmostilanteet menivät tasan 6-6. Jakson alussa Ankkureiden jokeri Petteri Kortelaisen kova lyönti Kettusen räpylän kautta vei isännät Tuukka Etulan tuomana 1-0 johtoon.

Mutta heti tasoittavalla sisävuorolla Samu-Kalle Varosen keskipompulla tasoitus 1-1. KiPan kotiutusosastolla Jiri Pippolan saldoksi jäi 1/6 kotiutusta, mutta juoksu oli toisen jakson toisen tasoittavalla pitkällä näpyllä lyöty voittojuoksu 1-2. KiPan molemmat juoksut toi 6/7 kertaa kärkeen mennyt etenijäjokeri Otto Kauppinen.

Toisen jakson kolmostilanteet tasan 6-6 ja kärkilyönnit 12-14 (46 %-64 %) KiPan pelatessa vain kolme sisävuoroa.

Sunnuntaina 7.7. Rantakentälle saapuu paikallisvastustaja Joensuun Maila ja uusintaottelu on heti torstaina 11.7. Joensuussa.