--

KiPa pisti kovasti kampoihin Saarikentällä, kirvelevästi yhden juoksun tappio molemmilla jaksoilla.  ViVe-KiPa 2-0 (7-6, 6-5)

KiPan ykköspalkinnon sai Jiri Pippola (4 lyötyä, 1 tuotu, 7/13 KL) ja kakkospalkinnon ensimmäisellä jaksolla 1+1 juoksun arvoisen kunnarin ja toisellakin kaksi juoksua lyönyt Juho Keinänen (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 8/10 KL). Tehotilastoihin pääsi 10 KiPan pelaajaa, joten onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Vedon palkitut hienosti takapesille vaihtanut Elmeri Anttila (1 tuotu, 8/9 KL) ja kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää (4 lyötyä, 4/6 KL). Vainonpään kanssa samat tilastot olivat ilman palkintoa jääneellä toisella lyöjäjokerilla Janne Mäkelällä.

Kuvakaappaus YouTube Vimpeli Veto, tilastot korjattu

Kuten lehdistötilaisuudessa Vedon YouTube-videolla KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen totesi, Veto rakensi tasaisen varmasti jokaisella sisävuorollaan kolmostilanteita ja löi niistä vähintään yhden juoksun. KiPa taas jäi neljässä sisävuorossaan ilman juoksuja. Siinä oli se pieni ero.

– Harmittaa, mutta sitten taas toisaalta ei, Vimpeli on niin laadukas porukka että olisi itse pitänyt pystyä pelaamaan paremmin jotta olis saatu pisteitä matkaan. Tiukat lukemat, sattumia ja tapahtumia paljon, johdettiin paljon ja tultiin takaa ja hetken oltiin jo viemässä toinen jakso, mutta sitten tuli pillin vihellys, jatkoi Partanen.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin niin sanotusti voiton syrjässä kiinni pitkään, mutta sitten itse vähän tötöiltiin ulkona ja annettiin siimaa, mitä kotijoukkue käytti armotta hyväksi. Toisella jaksolla tultiin kolmannessa vuoroparissa mukaan, mutta tuon verran se jäi vajaaksi, tiivisti ykköspalkittu Pippola lehdistötilaisuudessa.

Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola oli tyytyväinen molempiin lyöjäjokereihinsa, jotka löivät kaksi kolmasosaa eli 8 Vedon juoksuista.

– Ensimmäisellä jaksolla vähän avitettiin vastustajaa karkuun ja sitten ne löi hyvin. Onneksi saatiin sitten kiinni ja jakson lopussa molemmat lyöjäjokerit löivät luukusta läpi. Onneksi maltti pysyi siinä ekalla jaksolla ja toisella jaksolla päästiin karkuun. Kokonaisuutena myös vastustaja löi hyvin, kertoi Kleemola.

Ensimmäisellä jaksolla
hutunketon voittanut KiPa aloitti sisällä kangerrellen, mutta viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola löi kahdella välilyönnillä Joona Lehtisen kakkoselta kotiin saakka ja KiPa johti 0-1.

Tasoittavalla Vedon Matias Rinta-ahon näpy etumiesten ohi ja kärki kolmoselle, sitten pallo väliin ja Mikko Kanala toi tasoituksen 1-1.

Toisen alkavalla KiPa pelasi varmaan kaikkien aikojen parhaan sisävuoronsa Saarikentällä. Kauppinen pystärillä ykköselle, Jakobssonin lyönti kakkosjatkeelle rajaan ja etupesät täyteen. Kettusen lyöntivuoron alkuun harhaheitto ohi kakkospesän ja Otto Kauppinen toi 1-2, samalla Jakobsson kolmoselle. Kettunen välilyönnillä ykköselle ja Samu-Kalle Varosen lyönnillä kakkospuolen avustuksella Anttoni Jakobsson toi 1-3. Takatilanteessa Vasaraisen kotiutusyrityksen haki Lauri Vihriälä kopiksi, haavat kotiin ja toisella kopilla kakkoskärkeä kehiin. Kasperi Kaksonen vapaalla ykköselle ja Juho Keinänen löi pallon kakkosjatkeelta jokeen. Kun 1+1 juoksun arvoisen kunnarin edellä kotiin ehti myös ykköspesältä lähtenyt Kasperi Kaksonen ja KiPa 1-5 johtoon. Topias kopilla pois, Moisio kopin pudotuksella ykköselle. Lehtisen merkitty viimeinen etulaittomaksi. Vainikainen hoiti kakkosvaihdon, kopin nosto linjaan ja ykköseltä toinen palo. Jiri Pippolan ensimmäisellä kumura kolmospuolelle ja Juho Keinänen toi hienosti jo 1-6.

KiPan kotiutusvire katosi ja Vedon lyöjätykit J-P Vainionpää ja Janne Mäkelä iskivät kumpikin kolme juoksua, joten KiPan viiden juoksun johto kääntyi yhden juoksun tappioksi 7-6.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasaisesti 11-10, kärkilyönnit  28-20 (74%-53%).

Toisella jaksolla
Veto pääsi avaussisävuorollaan ilmaiseksi 2-0 johtoon kun harhaheitolla kolmospesältä Mikko Kanala ja Elmeri Anttila juoksivat kotiin. Tasoittavallaan KiPa ei päässy tkakkospesää pitemmälle ja toisen alkavalla Matias Rinta-ahon lyönnistä pallo poltteli etumiehellä ja Mikko Vihriälä toi 3-0.

Toisen tasoittavallaan KiPa sai uudestaan juoksusaldoaan käyntiin. Ykkös-kolmostilanne viimeiselle lyöjälle Jiri Pippolalle, ensimmäinen keskisaumaan ja Kasperi Kaksonen toi 3-1.

Kolmannen alkavalla Vedon kotiuttajajokeripari lisäsi KiPan paineita. Yhden palon ajot J-P Vainionpäälle. pomppiva pallo keskisaumasta räpylän reunasta koppareille ja Aleksi Lassila toi 4-1. Janne Mäkelän kumura kolmospuolelle ja Lauri Vihriälä toi 5-1.

Mutta tasoittavalla sisävuorollaan Jiri Pippolan ja Lassi Vasaraisen näpyillä KiPa kavensi 5-3 Aku Kettusen ja Samu Vainikaisen tuomana. Kahden palon ajolähdöstä Juho Keinänen löi kolmospuolelta läpi ja Jiri Pippolan sekä Lassi Vasaraisen tuomilla juoksuilla KiPa nousi jo tasoihin 5-5.

Viimeisen alkavalla Veto sai Severi Lassilan lyönnistä syöksykoppia hakeneen Vasaraisen mahan alta 6-5 johtojuoksun. Tasoittavalla KiPa sai harhaheiton turvin yhden palon ajot Pippolalle. Viimeisellä leikkuri ykkösrajasta läpi ja KiPan jaksovoitto näytti jo varmalta, mutta valitettavasti lyönti laiton. Kun Vainikainenkaan ei jatkojaoista onnistunut, toinenkin jakso Vedon yhden juoksun voitoksi.

KiPan Etelä-Pohjanmaan reissu jatkuu huomenna 3.7. Kitron stadionilla Alajärven Ankkureiden vieraana. Sunnuntaina 7.7. Rantakentälle saapuu paikallisvastustaja Joensuun Maila ja uusintaottelu on torstaina 11.7. Joensuussa.

Toisen jakson kolmostilanteet 10-9, kärkilyönnit  tasan 23-23 (72%-59%).