--

Nyt on aika onnitella Kouvolaa, ei pystytty haastamaan. KPL-KiPa 2–0 (12–0, 4–3)

Rantakentällä pelatun tiukan ja vähäjuoksuisen II puoivälieräottelun jälkeen Kouvolassa III puolivälieräottelu oli selvää Koplan hallintaa. KiPan puolivälieräsarjan ainoa voitto tuli hutunkeitossa, jonka KiPan kapteeni Lassi Vasarainen voitti puhtaasti 3-0.

Mutta Superpesistä pelataan Kiteellä vielä ainakin kaksi ottelua. Poikien Superpesiksen mitalipeleissä KiPa kohtaa MansePP:n Tampereella maanantaina ja toinen välieräottelu PSU KiPa-Manse PP Rantakentällä maanantaina 2.9.2024.

Ensimmäisellä jaksolla KiPa sai jokaisessa sisävuorossaan kolmostilanteen, mutta juoksut 12-0, ei sen enempää. Jos ensimmäisen vuoroparin Topias Kaksosen läpilyönti olisi osunut metrin verran vasemmalle mennen portista ulos, olis jakso saanut ainakin kiteeläisittäin paremman alun.

Tommi Mäentausta 1. vuoroparin Topias Kaksosen läpilyönnin perässä

Toisella jaksolla KiPa joutui pelaamaan ilman loukkantunutta Keinästä. Toiveita herättävästi KiPa meni kuitenkin heti ensimmäisessä vuoroparissa 0-2 johtoon Jiri Pippolan ja Topias Kaksosen lyönneillä. Mutta KPL tasoitti heti ja Teemu Nikkanen löi vielä kaksi juoksua lisää. Pippolan lyömä 4-3 kavennnus oli lopussa kosmetiikkaa.

KATSO KUVAT OTTELUSTA

– Oltiin lapasia tänään. Toiselle jaksolle parannettiin vähän, mutta se ei riittänyt, totesi lyhyesti  KiPan ykköspalkittu Topias Kaksonen (1 lyöty, 4/6 KL).

– Nyt on aika onnitella Kouvolaa, ei pystytty haastamaan. Kun otin tämän homman vastaan, tavoitteni oli että mennään [puolivälierä]sarjasta jatkoon. Mutta nyt oli niin paljon parempi vastustaja, ettei meille jäänyt minkäänlaista mahdollisuutta. Henkilökohtaisesti tämä on epäonnistuminen, ruoski KiPan pelinjohtajana ensimmäisen kokonaisen kauden toiminut Sami Eko Partanen.

Ensimmäisellä jaksolla
KPL aloitti sisällä tahmeasti saaden vain yhden kärkilyönnin Patrik Vartaman näpytettyä itsensä ykköspesälle.

Tasoittavalla KiPan sai etupesät täyteen yhden takapalon jo ollessa taululla, mutta Samu-Kalle Varosen kopilla pesät tyhjenivät. Kakkoskärjestä Kasperi Kaksonen meni kärkeen, Joona Mäkelästä laittomalla näpyllä toinen takapalo, mutta Topias Kaksosen pystäri pomppasi takaa keskeltä koppari yli täyttäen takapesät. Viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola, leikkuri kakkosrajaan jäi siepparille ja kolmas palo.

Toisen alkavalla KPL hyökkäsi kärjestään ja Elias Pitkänen vaihtoi kakkossaumasta takapesät täyteen ja Petri Tuuvan yllätysotolla näpy ykkösrajaan, mutta Kasperi Kaksonen haki siitä hienosti palon kotiin. Pesät täyteen yhden palon ajolähdöksi Patrik Wahlstenille (5 lyötyä, 1 tuotu, 6/8 KL), jonka lyönti K. Kaksoselle, heitto lukkarin eteen ja selvän palon sijaan kauhaisulla pallo kotipesän taakse ja Patrik Vartama toi 1-0. Toinen lyönti kakkosjatkeelle, Lassi Vasarainen heitti kakkospesälle, Nikkanen sieltä irti, mutta taittoheitto ei ehtinyt ennen Elias Pitkästä kotipesään ja 2-0. Nikkasesta toinen palo kolmoselta. Koplan kakkoskärjestä vielä uudet ajot Juha Kohoselle, mutta Varosen koppi ja kolmas palo Eemeli Laineesta kotiin.

Patrik Wahlsten aloitti Koplan juoksut ja iski niitä yhteensä viisi kuten Teemu Nikkanen

Tasoittavalla KiPan kärjestä Kauppisesta palo kakkoselta, mutta Varonen, Juho Keinänen ja Samu Vainikainen rakensivat yhden palon ajot Pippolalle. Lukkarin taktisesta väärästä Varosesta toinen palo kotiin ja Pippolasta kolmas ykköspesältä.

Kolmannen alkavalla KPL sai palottomat ajot Nikkaselle, Jakobssonin kopilla Mäentausta irti kolmoselta ja palo. Vaihto kolmossaumasta ja ajot Patrik Wahlstenille, jonka keskipomppu meni aina kopparille saakka ja Patrik Vartama toi 3-0. Välilyönnistä Vasarainen heitti toisen palon kolmospesältä, mutta J. Luoma vaihtoi etumiehen räpylästä kärjen kolmoselle ja ajot Korhoselle. Kasperi heitti kakkoselta välipalon ennen juoksua ja KiPa sisään.

Tasoittavalla KiPa sai Vainikaisen ohitusnäpyllä ykkös-kolmostilanteen ja Vasaraisen yllätysotto näytti jo hienolta, mutta Ruuska haki etumiehen ylitysnäpystä maan rajasta kopin ja Mäkelästä haavat kotiin ja Kauppisesta kakkospesälle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Koplalta tuntui onnistuvan kaikki: Vartama löi ykköstilanteessa kolmosrajasta läpi täyttäen takapesät ja Pitkänen kopin pudotuksella ykköselle. Paloton ajolähtö Teemu Nikkaselle ja räpylän alta läpi kolmosluukusta ja Tommi Mäentausta sekä Patrik Vartama toivat 5-0. J. Luoman piti palaa ykköspesälle, mutta heitto ohi ja Elias Pitkänen harhaheitolla 6-0, takapesät täyteen. Lainen näpyllä ykköselle ja Patrik Wahlsten iski kolmossaumasta Teemu Nikkasen kotiin 7-0. Ajot jatkuivat, Matti Latvalan kumura keskelle ja Jasperi Luoma toi 8-0, vaihto keskisaumasta ajolähdöksi. KiPa otti loukkaantuneen Keinäsen pois ja jokeri Kauppinen hänen tilalleen linjaan. Juha Korhonen löi pallon väliin ja Eemeli Lahti toi 9-0. Viides vuoroparin paloton ajolähtö Arttu Ruuskalle, kumura kolmosjatkeelta läpi ja Patrik Wahlsten ja Matti Latvala toivat jo 11-0. V. Luomasta laittomalla ensimmäinen palo, mutta yhden palon ajolähdöstä vielä Patrik Vartama löi kakkosjatkeelle pallon aivan rajaviivalle ja Juha Korhonen toi jakson loppunumeroiksi selvät 12-0.

Joona Mäkelä ja Topias Kaksonen eivät saaneet Arttu Ruuskan kahden juoksun kumuraa katkaistua

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 18-4, kärkilyönnit 29-17 (66%-63%).

Toisen jakson
lyntijärjestykseeen KiPa vaihtoi Kauppisen ykköseksi Jakobssonin eteen ja Vainikainen tuli neloseksi, Mäkelä ja Keinänen jokeripaitaan. Yhden palon ajollähdöstä Jiri Pippola löi ensin Aku Kettusen kotiin 0-1 ja näpytti sitten onnistuneesti uuden takatilanteen palaen kuitenkin itse ykköspesälle.

Jiri Pippolan kumuralla Aku Kettunen toi KiPan 0-1 johtoon toisen jakson alussa

Kasperi täytti ykköspesän ja kahden palon ajolähdöstä Topias Kaksonen kotiutti varsilyönnillä Samu-Kalle Varonen 0-2, kakkoselta kuitenkin kolmas palo.

Topias Kaksosen varrella Samu-Kalle Varonen toi KiPan jo 0-2 johtoon

KiPan johto jäi lyhyeksi, sillä tasoittavalla KPL:n viiden lyöjään jälkeen tilanne tasan. Teemu Nikkasen kakkossaumalyönnillä Tommi Mäentausta toi 2-1 ja Patrik Wahlstenin lyönti räpylän ali koppareille ja Patrik Vartama toi 2-2.

Toisen alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Pippolalle, J. Luoman syöksykoppi ja risti Kauppisesta kotiin. Vaihto linjaan ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KPL:n kärjestä paloton ajolähtö, Teemu Nikkanen kotiutti KiPan ulkokentän avustuksella Tommi Mäentaustan 3-2 ja vielä harhaheitto kakkospesältä ja Vartama yritti tuoda lisäjuoksun palaen kuitenkin kotipesään.

Kolmannen alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Pippolalle. Kauppinen lähti vapaalla lyönnillä kotiin, mutta tappimiehn koppi ja palo kotiin. Näpyvaihto kolmoselle tuotti kolmannen palon.

Neljännen alkavalla KPL lisäsi johdoksi 4-2 kun Teemu Nikkanen löi jakson kolmannen juoksunsa. Ykkös-kolmostilanteessa välilyönti keskelle sirvahti kopparin räpylän reunasta ja Patrik Vartama toi 4-2.

Viimeisen tasoittavalla KiPan Kauppinen löi kakkospuolelta läpi edeten suoraan kakkospesälle. Kettunen vaihto hänet kolmoselle ja Varonen pääsi Kauppisen taakse ykköspesälle. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola näpytti ensin Varosen kakkoselle, sitten kakkossaumasat Otto Kappinen kotiin 4-3, Varonen kolmoselle. Viimeisellä keskipomppu, Varosesta toinen palo kotiin, Pippola ykköselle. Mutta viimeisenä lyöjänä jokeripaidassa ilman kypärääkin jo ollut Keinänen ei pystynyt lyömään juoksua, jotta lyöjiä olisi lisää ja ottelu jatkuisi.

Juho Keinänen pystyi vain olemaan kaarella 2. jaksolla

Toisen jakson kolmostilanteet kuten juoksutkin ensmmäistä tasaisemmin 10-6.