--

KiPa kaatoi Pattijoen ja nousi runkosarjan kuudenneksi kirkkaasti ohi JoMan. PattU-KiPa 0-2 (1-6, 1-5)

Runkosarjan alkusarja on JoMan osalta jo ohi. Se jää yhden ottelun vähemmän pelanneen KiPan taakse joka tapuksessa, sillä KiPalla on enemmän voittoja.

KiPa kohtaa vielä viimeisellä kierroksella sunnuntaina 28.8. Rantakentällä alkusarjan ykkössijasta Manse PP:n kanssa kamppailevan Sotkamon Jymyn. Manse puolestaan matkustaa Saarikentälle Vimpelin Vedon vieraaksi.

Raahen Pattijoella KiPan kotiuttajat kohdistivat lyöntejään molemmilla jaksoilla kahden vuoroparin ajan, mutta sitten KiPa näytti 824 katsojalle mikä on ylemmän ja alemman jatkosarjan tasoero.

Ensimmäinen jakson
kolmannen alkavalla yhteensä kolme juoksua lyönnyt Samu-Kalle Varonen näpytti ensin ykkös-kolmostilnteessa takaapesät täyteen, sitten komea kumura kolmoskopparin eteen ja kolme juoksua tuonut sekä toisella jaksolla kunnarin lyönyt Otto Kauppinen toi KiPan 0-1 johtoon. Pesät täytettiin yhden palon ajolähdöksi myös kolme juoksua lyöneelle Jiri Pippolalle, jonka hidastettu kakkosrajaan riitti ulkokentän avustuksella Aku Kettuselle ja taululla 0-2 välipalon hinnalla. Jatkoajoista Samu Vainikainen (1+2 lyötyä, 1 tuotu, 6/6 KL) ei vielä onnistunut pallon lennettyä laittomaksi.

Tasoittavallaan PattU sai kolme kolmostilannetta aikaan mutta KiPan hyvä ulkopeli piti edelleen lyöjätykit Juuso Keski-Koukkarin ja Martti Viitasalon kurissa.

Viimeisen alkavalla KiPan etupesät olivat täynnä kun vaihtotilanteessa Samu Vainikainen pamautti pallon kakkospesänm päältä läpi. Anttoni Jakobssonin tuoma 0-3 ja Samun kunnari 0-4 olivat selvät ja Aku Kettunenkin ehti huonon taittoheiton ansiosta tuomaan 0-5 KiPalle. Varonen ja Lassi Vasarainen täyttivät etupesätki palottomaksi ajolähdöksi Jiri Pippolalle, jonka keskipompulla ensin Vainikaisesta risti kotiin. Merkki uudestaan päälle ja Samu-Kalle Varonen lähti hyvin kolmospesältä ja ehti kolmospussinpohjalyönnillä syöksymään KiPalle jo 0-6. Kasperi Kaksosen yhden käden kierteisellä koukkunäpyllä niukka palo Vasaraisesta kotiin.

Viimeisen tasoittavalla PattU sai kolme ajolähtöä joista vain ensimmäinen tuotti juoksun Juuso Keski-Koukkarin (kotiutukset 1/4) tunnetun kumuran pudotessa kolmoskopparin eteen ja Topi Stillin tuodessa lohdutusjuoksun 1-6.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KiPalle 7-11, kärkilyönnit 13-18 (43%-58%).

Toinen jakso
pelattiin puoleen väliin nolla-nollaa kuten ensimmäinenkin kummankin saadessa yhteensä kolme kolmostilannetta. Toisen alkavalla Konsta Launoselle oli takatilanteessa merkki päällä, puhdas huti ja palo kotiin sekä ykköspesälle.

Kolmannen alkavalla PettU pääsi hetkeksi 1-0 johtoon, kun Keski-Koukkarin poltettua itsensä laittomaan toinen lyöjäjokeri Martti Viitasalo (kotiutukset 1/5) kotiutti kakkossaumasta Topi Stillin. Isäntien rypistys loppui nopeasti kun Jakobsson napsi kärkipalon kotiin Viitasalon lyönnistä ja kolmoselle Teemu Juntusen lyönnistä.

KiPan kuittaus tuli heti. Ensimmäisenä lyöjänä ensimmäisellä lyönnillään Otto Kauppinen pamautti kakkosrajasta kunnarin tyhjään kenttään tasoittaen jakson 1-1. Etupesätkin täyteen Samu-Kalle Varoselle, heti merkki päälle ja yhden käden koukkunäpyllä tuplajuoksu Otto Kauppiselle 1-2. Samalla takavaihdot ja toisella kakkossaunma puhki ja Anttoni Jakobsson toi 1-3. Vainikaisen välilyönnillä kärki kolmoselle, etupesät kopilla tyhjiksi ja Lassi Vasarainen löi ensimmäisellään kumuran kolmospuolelle ja Aku Kettunen kotiin 1-4. Yhtään ristiä ei vielä taululla kun yhdeksäntenä lyömään tulleelle Jiri Pippolalle oli katettu paloton ajolähtö. Keskipompulla Kasperi Kaksonen toi 1-6, samalla kolmoselta enimmäinen palo.

Viimeisen alkava oli lannistuneen Pattijoen lyöjiltä viiden lyöjän jälkeen nopeasti ohi. Jakobsson heitti ensimmäisen ja Kettunen kaksi seuraavaa paloa kakkospesältä.

Toisen jakson kolmostilanteet yllättäen tasana 5-5 ja KiPa löikin niistä viisi juoksua. Kärkilyönnit 12-19 (44%-59%).

Tilastot ja tapahtumat v1.tulospalvelu