Kiteen Pallon valmennusryhmä ja joukkueen taustat ovat kasassa, Sulo-Veikko Varonen nousee edustusjoukkueen rinkiin

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkueen valmennus- ja taustaryhmät ovat kasassa kaudelle 2024. Joukkueen kakkospelinjohtajaksi tulee kauden 2024 kattavalla sopimuksella kiteeläisille tuttu KiPa-kasvatti Jussi Hurskainen, 34, joka pelasi pitkän uran Superpesiksessä Kiteellä ja Imatralla.

– Ekon (Sami Partasen) kanssa puhuttiin jo silloin kun molemmat vielä pelattiin, että jonain päivänä, kun hän on pelinjohtaja, minua kiinnostaisi olla mukana hommassa, Jussi kertoo.

– Nyt menneenä kesänä sanoin, että olen käytettävissä jollain tapaa etävalmennusapuna, mikäli tarvetta on. Syksyn ajan on sitten hiottu kuvioita kuntoon ja kun kotona vaimo ja tyttäret näyttivät vihreää valoa, niin päädyttiin, että tulen olemaan fyysisesti läsnä joukkueen toiminnassa, Jussi jatkaa.

– Jussi oli jo omalla urallaan hyvä kaaripelaaja ja ennen kaikkea joukkuepelaaja viimeisen päälle. Hän tuo persoonallaan hyvän lisän ilmapiiriin eikä hänen ATK-taidoistansakaan ole haittaa itselle. Jussi on myös loistava esimerkki kaikille mitä kovalla ja määrätietoisella harjoittelulla saa aikaan, Eko kehuu.

Hurskaisen lisäksi valmennusryhmään liittyy uutena kasvona tohmajärveläislähtöinen Sampo Nieminen, 36, joka on aiempina vuosina toiminut valmentajana tai kakkospelinjohtajana niin Miesten kuin Naistenkin Superpesiksessä. Niemisen sopimus kattaa kauden 2024 ja lisäksi siinä on optio kaudesta 2025.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä tulen KiPaan ja omille kotinurkille. Valmennuksessa kaikki ovat tuttuja entuudestaan, josta on varmasti hyötyä. Muutenkin seurassa työskentelee ja sen toiminnassa on mukana tuttuja ihmisiä vuosien varrelta, Sampo sanoo.

– Oma roolini painottuu peleihin valmistautumiseen ja vastustajan tutkimiseen. Haluan omalla toiminnallani auttaa Ekoa valmistautumisessa sekä myös pelinaikaisten huomioiden tekemisessä, Sampo avaa rooliaan valmennuksessa.

– Sampo on kerryttänyt pesiskokemuspankkiaan monella kylällä ja tuo minulle tarvittavaa apua vastustajan ja myös oman pelimme analysointiin. Ja kyllähän joukkueessa pitää aina yksi tohmajärveläinen olla, paikalliset tekijät ovat meille iso voimavara, Eko kertoo.

Valmennusryhmän täydentää fysiikkavalmentajana jatkava Arttu Rossi, 48, joka solmi KiPan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.

– Tämä jatko on hieno luottamuksenosoitus minulle. Minut on otettu hienosti vastaan KiPa-yhteisöön, joten todella mukava jatkaa myös seuraavat kaksi kautta joukkueen fysiikkavalmentajana.

– Joukkueeseen ja valmennusryhmään saatiin sopivasta uutta verta, joten uskon, että kaudella on hyvät saumat menestyä. Innolla lähdetään rakentamaan joukkueelle rautaista fysiikkaa, jotta ollaan valmiina keväällä, kun pallo putoaa lautaselle, Arttu kertoo luottavaisena.

– Arttu on tehnyt hyvää työtä fysiikkapuolella ja myös joukkue on ollut tyytyväinen. Artun kahden vuoden jatkosopimuksella saadaan hyvää jatkumoa fysiikkavalmennukseen ja uskon, että nyt kun Arttukin tuntee suurimman osan joukkueesta jo hyvin, saadaan entistä parempia tuloksia aikaan, Eko tuumii.

Joukkueen taustoilla KiPan fysioterapeuttina jatkaa tuttuun tapaan Markku Tiainen, 47, huoltoon tulee uutena kasvona Aapo Huhtilainen, 17, jonka rinnalla huoltajana jatkaa myös Hemmo Mustonen, 25. Tommi Kyyranta, 30, puolestaan palaa parin vuoden jälkeen joukkueen lääkäriksi.

– Nyt meillä on joukkueen valmennus- ja taustaryhmä kooltaan sitä luokkaa, mitä se tulee kärkisijoja tavoittelevalla joukkueella ollakin. Haluttiin antaa Ekon koota tähän omannäköisensä ryhmä ja meillä on vahva luotto, että tällä kokonaisuudella otetaan askelia eteenpäin, Kiteen Pallon toiminnanjohtaja Pasi Varonen kertoo tyytyväisenä.

Sulo-Veikko Varonen liittyy Superpesis-joukkueen rinkiin

KiPan joukkueen pelaajaryhmä ja harjoitusrinki täydentyy myös yhdellä nuorella miehellä, kun Sulo-Veikko Varonen, 16, liittyy joukkueen mukaan. Viime kaudella KiPan Poikien Superpesis- ja miesten suomensarja-joukkueissa pelanneen Sulo-Veikon sopimus kattaa kauden 2024.

– Hienoa päästä Superpesis-joukkueen mukaan treenaamaan ja kehittymään tulevaksi Superpesis-pelaajaksi. Se on ollut unelmani pikkupojasta saakka, Sulo-Veikko iloitsee.

– Sulo-Veikon kehityskaari on kovassa nousussa ja rinkiin mukaantulo antaa nuorelle miehelle viimeisetkin työkalut hypätä urheilijan elämään.

– Sulo-Veikko on määrätietoinen ja tunnollinen harjoittelija jo nyt, joten kehittyminen ei ole ollut eikä tule olemaan sattumaa, Eko myhäilee.

Näiden sopimusten myötä Kiteen Pallon joukkue on valmis ja joukkue onkin jo aloittanut valmistautumisen kauteen 2024. Ensimmäisen kerran uusi joukkue oli yhdessä koolla lokakuun puolivälissä testileirin merkeissä Kiteellä.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Niko Halttunen, 2024
 • Anttoni Jakobsson, 2025
 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2026
 • Otto Kauppinen, 2024
 • Aku Kettunen, 2024
 • Joona Lehtinen, 2024
 • Jonne Matikainen, 2024
 • Nestori Moisio, 2025
 • Joona Mäkelä, 2025
 • Jiri Pippola, 2024
 • Joonas Tuomi, 2025 + optio 2026
 • Samu Vainikainen, 2024 + optio 2025
 • Samu-Kalle Varonen, 2024
 • Sulo-Veikko Varonen, 2024
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Sami Partanen, 2026
 • Kakkospelinjohtaja Jussi Hurskainen, 2024
 • Valmentaja Sampo Nieminen, 2024 + optio 2025
 • Fysiikkavalmentaja Arttu Rossi, 2025
 • Fysioterapeutti Markku Tiainen, 2024
 • Huoltaja Aapo Huhtilainen, 2024
 • Huoltaja Hemmo Mustonen, 2024
 • Lääkäri Tommi Kyyranta, 2024