Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Joonas Tuomi siirtyy 2+1-vuotisella sopimuksella Kiteen Palloon

Joonas Tuomi, 19, ja Kiteen Pallo ovat solmineet pelaajasopimuksen kausista 2024 ja 2025, lisäksi sopimuksessa on optio kaudesta 2026. Ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluva Joonas siirtyy Kiteelle kasvattajaseurastaan Hyvinkään Tahkosta, jossa nuorukainen on päässyt haistelemaan Superpesis-tunnelmaa kahden edelliskauden aikana 12 ottelun verran.

Erittäin nopeajalkaisena etenijänä ja hyvänä vaihtajana tunnettu Joonas edusti Länttä Poikien Itä-Lännessä menneenä kesänä Sotkamossa. Vaikka Superpesis-kokemus Joonaksella on vielä kohtuullisen vähäistä, nuoren miehen taidoista kovaa kieltään kertovat tehot Poikien Superpesiksestä, jossa Joonas on kolmen edellisen kauden aikana pelannut 41 ottelua, lyönyt näissä 13+42 juoksua, tuonut 92 juoksua ja nakutellut yli 200 kärkilyöntiä lähes 70 % tehoilla.

– Olen omasta mielestäni erittäin monipuolinen ja nopea, pelaan aina täydellä tunteella ja loppuun saakka, Joonas kuvailee itseään.

– Ensi kesänä on tavoitteena saada pelata ehjä kausi ja kaivaa kaikki potentiaali itsestä irti kentällä, Joonas jatkaa viitaten edelliskesää hieman varjostaneeseen polvivammaan, joka on kuitenkin nyt jo taakse jäänyttä elämää.

Kiteelle Joonas tulee intoa täynnä ja odottaa malttamattomana tulevaa.

– Mahtavat fiilikset, hienoa päästä näkemään mihin minusta todella on. Koen, että täällä on hyvän valmennuksen kautta erittäin hyvät mahdollisuudet saada ulosmitattua itsestä kaikki mahdollinen, Joonas kertoo.

KiPan pelinjohtaja Sami ”Eko” Partanen näkee Joonaksen istuvan täydellisesti omaansa ja KiPan tulevien vuosien palettiin.

– Nuoren miehen luonteesta kertoo oleellisen, että on valmis jättämään tutut ja turvalliset kotikonnut taakseen. Joonas haluaa kehittyä ja olla tulevaisuudessa sarjan kärkipelureita, sopii siis omiin kuvioihin täydellisesti, Eko kehuu.

– Hänen vahvuutenaan on myös kovahko itseluottamus, on tuntemistani nuorista pelureista selkeästi toiseksi kovin, heti Konsta Kurikan jälkeen, Eko velmuilee.

Oman kehityksen ohella Joonas luottaa myös joukkueen menestykseen kentällä.

– Meillä on ensi kaudelle erittäin monipuolinen joukkue, nuori ja nälkäinen ja uskon, että tulevana kesänä nähdään monelta isoja steppejä eteenpäin.

– Kaiken mennessä nappiin, meillä on mahdollisuudet mennä vaikka kuinka pitkälle, Joona luottaa.

Jo menneeltä kesältä Joonaksen mieleen jäi Rantakentän huikea tunnelma Tahko-ottelussa.

– Oli tosi hienoa nähdä ja kuulla jo viime kesänä, miten mahtavaksi tunnelma nousee etenkin tiukoissa peleissä. Tulkaahan kaikki pistämään mökää Rantakentällä myös ensi kesänä, Joonas lähettää terveisiä KiPa-faneille.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Niko Halttunen, 2024
 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2026
 • Otto Kauppinen, 2024
 • Aku Kettunen, 2024
 • Joona Lehtinen, 2024
 • Jonne Matikainen, 2024
 • Nestori Moisio, 2025
 • Joona Mäkelä, 2025
 • Jiri Pippola, 2024
 • Joonas Tuomi, 2025 + optio 2026
 • Samu Vainikainen, 2024 + optio 2025
 • Samu-Kalle Varonen, 2024
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Sami Partanen, 2026
 • Fysiikkavalmentaja Arttu Rossi, 2025