Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Joona Mäkelä kaksivuotisella sopimuksella Kiteen Palloon

Joona Mäkelä, 26, ja Kiteen Pallo ovat solmineet kausia 2024 ja 2025 koskevan pelaajasopimuksen. Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti siirtyy KiPan riveihin Imatran Pallo-Veikoista, jossa mies pelasi edelliset kaksi kautta.

Nopeana etenijänä ja polttolinjapelaajana tunnettu Mäkelä uskoo, että Kiteellä hän pystyy ottamaan seuraavat askeleet urallaan.

– Näen, että tämä on urani kannalta seuraava steppi. Pääsen näyttämään itselleni, kuinka hyväksi pelaajaksi on mahdollista kehittyä ja KiPa tarjoaa siihen minulle parhaan mahdollisuuden.

– Pääsee uuteen ympäristöön, uuteen valmennukseen ja kyllähän pelinjohtaja Eko (Sami Partanen) oli yksi suurimpia syitä, miksi valitsin KiPan. Uskon, että Ekolla on varmasti minulle paljon annettavaa, Joona avaa siirtonsa taustoja.

Kahden viime kauden aikana Mäkelä on jo ottanut harppauksia kohti sarjan etenijöiden eliittiä, ja mies on kerännyt kärkilyöntejä ykköspesälle seitsemänneksi eniten ottelua kohden sekä kaudella 2022 että 2023. Joonalla itsellään on kuitenkin selkeä henkilökohtainen tavoite, nousta vielä pykälää korkeammalle.

– Isoin henkilökohtainen tavoite on, että minusta kasvaa Itä-Länsi-tason pelaaja. Sen eteen on pidemmän aikaa tehty töitä ja koen, että se on realistista saavuttaa seuraavien parin vuoden aikana, Joona sanoo.

– Joonalla on selkeä halu kehittyä ja mennä eteenpäin, vaikka ei nyt ihan poikanen enää olekaan. Kaikki kilpaurheilun lainalaisuudet täsmäävät hänen kohdallaan ja mies on valmis tekemään töitä tavoitteidensa saavuttamiseksi, Eko puolestaan kehuu.

– Tällä sopimuksella on reagoitu urheilullisuuteen ja jalkavuuteen, Joona tulee näyttämään hyvää esimerkkiä siitä, mitä laadukas arki urheilijana on, Eko jatkaa.

Minkälaisen pelaajan KiPa sitten Joonassa saa?

– Rohkean, joka ei pelkää epäonnistua ja yritteliään, joka tekee hommat aina loppuun asti, oli tilanne mikä tahansa. Olen ylipäätään positiivinen, joka saa energiaa yleisöstä ja yritän antaa sitä myös takaisin sinne onnistumisilla ja tuuletuksilla, Joona kuvailee itseään.

Yhteisistä tavoitteista joukkue keskustelee luonnollisesti vasta myöhemmin syksyllä, mutta Joona luottaa vahvasti KiPan mahdollisuuksiin.

– Varmasti meillä on potentiaalia päästä hyville sijoille ja ”puolivälieräpeikon” voi selättää. Se vaatii, että hommia pitää varmasti tehdä eri tavalla, mitä on aiemmin tehty. Välieriin on hankalaa päästä, mutta ei mahdotonta. Se on kova tavoite ja sen pitää näkyä jokapäiväisessä tekemisessä, Joona miettii.

KiPan paidassa esiintymistä Rantakentän yleisön edessä Joona odottaa innokkaana.

– Olen todella innoissani ja on tosi hyvät fiilikset tästä. Rantakentällä on hyvä yleisö, joka kannustaa ja elää hyvin pelissä mukana. Hienoa päästä sinne nyt kotijoukkueen paidassa, Joona kertoo.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Niko Halttunen, 2024
 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2026
 • Otto Kauppinen, 2024
 • Aku Kettunen, 2024
 • Joona Lehtinen, 2024
 • Jonne Matikainen, 2024
 • Joona Mäkelä, 2025
 • Jiri Pippola, 2024
 • Samu Vainikainen, 2024 + optio 2025
 • Samu-Kalle Varonen, 2024
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Sami Partanen, 2026
 • Fysiikkavalmentaja Arttu Rossi, 2025