--

KiPalle pronssimitalit kaulaan poikien Superpesiksessä, JoMa nurin supervuoroparissa. JoMa-KiPa 1-2s (6-1, 1-4, 0-1s)

Mehtimäen 341 katsojan edessä KiPan B-pojat tekivät jo runkosarjasta tutun nousun ja kaappasi Joensuun Mailalta hävityn ensimmäisen jakson jälkeen ensin voiton toisesta jaksosta ja sitten supervuoroparista.

KiPan B-poikien joukkue sai Mehtimäen auringon jo painuessa mailleen syytä mitalijuhlaan

LISÄÄ KUVIA tulossa

KiPan ykköspalkinnon pokkasi ykkösvahti Topias Kaksonen (1 tuotu, 6/7 KL) ja kakkospalkinnon kakkoskoppariottelun voittojuoksun supervuoroparissa ja kaksi muuta juoksua tuonut Elmo Partanen (3 tuotua, 5/7 KL). Mainita kannattaa myös kaksi juoksua lyöneet Roope Puittinen ja Niko Halttunen sekä KiPan toisen jakson juoksujen lyönnit aloittanut jokeri  Eeli Partanen (1 lyöty, 2/3 KL). JoMan paras oli lukkari ja ensimmäisen jakson onnenkantamoisellaan 1+2 juoksun arvoisen läpärin iskenyt Ukko Schroderus (1+3 lyötyä, 2 tuotu, 8/13 KL).

Topias Kaksonen nappasi ottelun viimeisenkin palon JoMasta

Ottelun kolmostilanteet KiPalle 13-16 ja kärkilyönnit JoMalle 45-35 (52%-52%).

Ensimmäisellä jaksolla KiPa aloitti sisällä saaden kaksi ajolähtöä, mutta Juho Törrösen kova veto jäi etumiehelle ja Juho Sorvin lyönti etulaittomaksi. Tasoittavalla JoMa vastasi samalla mitalla ja Aleksi Mäkisen lyännistä Niko Halttunen poltti etenijän kotiin ja jokeri Tuomas Kujasen lyönnistä kakkospussiin kolmas palo kakkospesältä ennen juoksun syntymistä.

Toisen alkavalla KiPa rakensi kärjestään yhden palon ajot Roope Puittiselle, joka löi pallon väliin kakkosjatkeelle ja Jasperi Purmonen toi KiPan 0-1 johtoon. Kolmosvaihdosta toinen palo ja Halttunen vaihtoi Kaksosen kolmospesälle. Topias lähti vielä kotia kohti Nikon välilyönnillä, joka menikin kopiksi ja haavat kotiin.

Tasoittavalla KiPa oli saanut jo kaksi ristiä taululle. Etupesät täynnä ja Ukko Schroderus löi kumuran kakkospuolelle. Sillä piti tulla takatilanne, mutta pallo pomppasi ja peruuttanut kakkoskoppari törmäsi mainosaitaan eikä saanut pomppua kiinni. Onnekkaasti Schroderuksen kunnarin edellä kotiin Kalle Antikainen ja Mikael Virkkala sekä taululle 3-1. Kopinm pudotuksilla etupesätkin täyteen ja Aatu Mehtätalon pitkällä varsilyönnillä Ukko Schroderus toi tuplajuoksun 4-1.

KiPan kolmannen alkava oli läpihuuto ja tässä vaiheessa KiPan yhdeksästä palosta kaksi kolmasosaa eli kuusi oli takapaloja. Tasoittavalla JoMan Akseli Mäkinen kotiutti välilyönnillä Mikael Virkkalan 5-1 ja Nuutti Lehikoinen välilyönnillä Onni Hirvosen 6-1.

Viimeisen alkavalla KiPalla oli etutilanne josta Kaksonen karkasi kolmoselle ja Halttunen vaihtoi Puittisen kakkoselle. Takapesät täynnä, lentomerkki ja Halttusen lyönti nousi kopiksi. Puittinen eteni kakkoselta kolmoselle ja paloi. Kaksonen pysyi kolmospesällä ja luuli tuplahaavojen tulleen ja käveli kotia kohti jolloin hänestä toinen palo, sillä ei palosta voi tulla tuplahaavoja.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 7-5 JoMalle.

Toisen jakson
JoMa aloitti sisällä ja ensimmäisessä vuoroparissa ei kumpikaan saanut kolmostilannetta.
Toisen alkavalla KiPan ulkopeli oli edelleen rautaa eikä etenijää kakkospesää pitemmälle.

Tasoittavalla KiPa puolestaan aloitti kakkoskärjestään räväkästi. Ensin Juho Törrönen pääsi suoraan kakkospesälle kakkoskopparin sählätessä kopin pudotuksellaan.

Juho Törrönen suoraan kakkospesälle nostattaen KiPan voitontahtoa

Juho Sorvi vaihtoi kakkossaumasta ykkös-kolmostilanteen ja joensuulaiset luulivat jokeri Eeli Partasen vain nostavan koppia, mutta Eeli löikin komean kumuran kakkospuolelle ja Juho Törrönen toi 0-1 johtojuoksun KiPalle. Samalla sorvi ykköspesältä kolmospesälle ja Eeli itse kakkospesälle.

Eeli Partanen iski kumurallaan Juho Törrösen kotiin 0-1 ja meni itsekin kakkoselle saakka

KiPa sai tämän jälkeen kuusi ajolähtöä ja ratkaisi jaksovoiton. Purmosen lyönnillä ensin haavat kotiin ja kopinnostolla pesät tyhjiksi. Elmo Partanen, sulo-Veikko Varonen ja Topias Kaksonen täyttivät pesät uudelle. Puittisen viimeisestä laiton ja ensimmäinen palo. Niko Halttunen puhkaisi kakkossauman ja Elmo Partanen toi 0-2. Törrösen lyönnistä Varosesta toinen risti kotiin mutta Juho Sorvi löi pallon kakkospussiin ja Roope Puittinen toi 0-3. Sorvin vaihto vielä kakkossaumasta mutta Mämmin lyönti kopiksi ja kolmas palo kotiin.

Elmo Partanen kiersi kolmesti kaikki pesät kotiin saakka saaden II palkinnon

Kolmannen alkavalla JoMa sai 1-3 kavennuksen kun palottomasta ajolähdöstä Ukko Schroderus löi kakkospussista Mikael Virkkalan kotiin.

Tasoittavalal KiPa kuittasi vaikka ajolähdöstä ensin Kaksosen näpystä risti kotiin. Mutta jatkoajoista Roope Puittinen löi pallon väliin ja Elmo Partanen toi 1-4. Halttunen ja Eeli Partanen pääsivät myös purkamaan ajolähtöjä, mutta lisäjuoksuja ei tullut. Viimeisen alkavalla JoMa sai viimeisellä lyöjällä etenijä kolmoselle KiPan torjuessa läpilyöntejä eikä lisäjuoksuja tullut.

Toisen jakson kolmostilanteet KiPalle selvästi 5-10.

Hutunkeiton voittanut JoMa valitsi ukovuoron supervuoropariin. KiPa sai Elmo Partasen, Kaksosen ja Puittisen voimin yhden palon ajot Niko Halttuselle, joka löi pallon kakkosjatkeelle ja Elmo Partanen toi KiPan voittojuoksun 0-1.

Tasoittavalla JoMan kärjestä viiden lyöjän jälkeen jo kaksi paloa. Onni Hirvonen ja Aklseli Mäkinen vaihtoivat vielä kakhen palon ajot jokeri Aatu Mehtätalolle, jonka kakkosrajanäpystä Kaksonen poltti Schroderuksen kotiin ja KiPan juhlat alkoivat.

Topias Kaksonen polttaa Ukko Schroderuksen Aatu Mehtätalon näpystä
Oiva Mämmi rutistaa Topias Kaksosta pronssimmitsalin arvoisesta suorituksesta