--

Parannettiin, mutta ei tarpeeksi. Juoksuntekopelin jaksovoitot vain juoksun erolla Koplalle. KiPa-KPL 0-2 (0-1, 1-2)

Kolmas puolivälieräottelu Kouvolassa alkaa jo klo 17:15 ylihuomenna torstaina 22.8.

Rantakentällä tätä ulkopelin juhlaa oli seuraamassa 1136 katsojaa. KiPan ykköspalkittu oli toisen jakson tasoitusjuoksun 1-1 iskenyt Samu-Kalle Varonen  (1 lyöty, 4/8 KL). KPL:n ykköspalkittu toisen kerran peräkkäin lukkari Elias Pitkänen (1 tuotu, 4/5 KL).  

– Ulkopeli kesti hyvällä tasolla ja ei auta kuin taas tuplata kolmostilanteet Kouvolaan, huokaili Samu-Kalle Varonen lehdistötilaisuudessa. KiPa sai muutaman osittaisen läpilyönnin kakkospuolelta, mutta viimeistään kakkoskoppari Mäentausta katkaisi ne.

–  Tänään jouduttiin olemaan sinnikkäitä ja ulkopelillä kairattiin voitto, äärimmäisen tärkeä ottelu, tiivisti Elias Pitkänen.

– Ulkopeli oli molemmilla hyvää, omassa sisäpelissä jotenkuten onnistuttiin, oikein saatu tilannetta. Toisella jaksolla näytettiin sitten vahvuutemme ja kakkoskärjestä saatiin sitten voittojuoksu. Se kolmas voitto on vaikein, kertoi KPL:n pelinjohtaja Petri Tuuva.

–  Parannettiin, mutta ei tarpeeksi. Tämä on juoksuntekopeli. Annettujen sarakkeeseen pitää olla tyytyväinen. Meijän olisi pitänyt olla parempia niissä hetkissä missä meille tarjottiin tämän pelin voittoa, mutta ei saatu mitään matkaan seuraavaan tapahtumaan. Nyt on vain yksi vaihtoehto, voitto, siihen ei ole pitkä aika, mutta se on mahdollisuus, kertoi KiPan Sami Eko Partanen.

KiPa voitti jälleen hutunkeiton ja valitsi aloittavan ulkovuoron.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikin sai vain kaksi kolmostilannetta.

Ensimmäisen alkavalla sisävuorolla Kiteen sivistysjohtaja Matias Valoaho heitti avausheiton Joona Lehtiselle. KPL sai näpyllä Mäentaustan kärkeen, Vartaman lyönnin haki Vasarainen kopiksi, haavat kakkoselta, välilyönnillä Vartama kärkeen. Jokeri Kinnusen tuppinäpystä takapalo, Vartama kakkoselle. Pitkänen ykköselle, Nikkasen näpyllä kärki kolmoselle, Kettunen otti takapalon kakkoselta. Nikkanen ja J. Luoma etupesille ja kahden palon ajoista Patrik Wahlsten kotiutti heti ensimmäisellään kakkosrajanäpyllä Patrik Vartaman 0-1 kun pallo ei tarttunut Topias Kaksosen heittokäteen. Kahden palon ajot Korhoselle, kolmas palo kakkoselta ennen Nikkasen syöksymistä kotiin.

Tässä olikin KPL:n jakson kaikki kaksi kolmostilannetta. Valitettavasti KiPakin jäi vain kahteen kolmostilanteeseen, mutta kotiutusyritykset eivät onnistuneet.

Tasoittavalla KiPa sai Kettusen lyönnillä välipalon hinnalla Kauppisen kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa rohkeasti Varosen nostonäpyllä heti merkki päälle, lyönti lipsahti ja toinen risti kotiin. Kakkoskärjestä Mäkelä pääsi vapaalla kärkeen ja T. Kaksosen välilyönnillä etupesät täyteen. Vainikaisen viimeisellä lyönnillä pystäri, joka jäi Ruuskalle kopiksi ja vuoron vaihto.

KiPan toinen kolmostilanne tuli kolmannen tasoittavalla. KiPa sai Vainikaisen näpyllä Kettusen ja Kasperi Kaksosen takapesille, Samun viimeinen jäi linjaan ja toinen risti ykköseltä. Pippola oli viimeinen lyöjä, taktisesta väärästä kääntö kolmospuolelle, palo kotiin.

–  Hyvä pito ulkona, sisällä vähän parempaa kuin Kouvolassa, totesi Kasperi Kaksonen KiPan fanikameran taukohaastattelussa.  

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasan 2-2, kärkilyönnit myös tasan 13-13 (42 %-46 %).

Toisella jaksolla
nähtiin jo molemmilta joukkueilta puolen kymmentä (5-6) kolmostilannetta.

Toisen vuoroparin tasoittavalla sisävuorolla KPL rakensi kärjestään palottoman ajolähdön Nikkaselle, Keinänen torjui sen. Jatkoajoista Wahstenin torjui Kettunen, mutta kahden palon ajolähdöstä 43-vuotiaan Juha Kore Korhosen hidastetusta Elias Pitkänen toi vieraat juoksun johtoon 0-1 kun pallo hieman poltteli Keinäsen sormissa eikä heitto lähtenyt riittävän nopeasti. KPL sai estämisestä syntyneellä vapaataipaleella J. Luoman kolmosella ja neljäs ajolähtö Ruuskalle, pallo keskelle linjaan ja Keinänen poltti J. Luoman kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPa jätti taas kolme lyöjää väliin, Kauppinen pystärillä kärkeen ja paloton ajolähtö Samu-Kalle Varoselle, joka ensimmäisellään löi kakkosrajaleikkurilla Otto Kauppisen kotiin 1-1. Jatkoajoista Pippolan leikkuri ei kakkosrajasta leikannut tarpeeksi, tuloksena palot kakkospesältä ja kotiin. Viimeiselle lyöjälle Vainikaiselle kolmas ajolähtö, mutta merkattu lyönti kopiksi Mäentaustalle.

Tasoittavalla KPL Patrik Wahlsten kotiutti riittävän kauaksi pomppineella keskipompulla Patrik Vartaman 1-2. Jatkoajoista Korhosen hidastetulla ristit Laineesta kotiin ja Wahlstenista kakkoselle.

Neljännen alkavalla KiPa jätti kolme lyöjää väliin ja Kauppinen kopilla pois. Jakobsson kärkeen, Kettusen näpyllä vaihdot ja Vainikaisen vuorolla Pitkänen varmisti ykköspallkintonsa nappaamalla väärällä kärpäsen Anttonista. Välilyönnillä Kattunen kakkoselle, itse ykköselle. Varosen välilyönnillä aikalisän jälkeen yhden palon ajot Pippolalle. Kaksi lyöntiä etumiehelle, viimeinen pahin mahdollinen: Mäentausta haki laittomasta lyönnistä kopin ja pesät tyhjiksi. Uutta tilanetta KiPa ei lyöjien vähetessä enää saanut.

Toisen jakson kolmostilanteet 5-6, kärkilyönnit 17-12 (50 %-50 %) KPL:n pelattua vain kolme sisävuoroa.