--

KiPa Juho Keinäsen läpilyönnillä pudotuspelien avauksen voittoon IPV:stä. KiPa-IPV 1-0 (1-1, 2-1)

KiPan puoliväieräsarjan vastustaja vaihtui yllättäen JymyJusseista Imatran Pallo-Veikkoihin. Ensimmäistä päivällä siirtynyttä ottelua oli aina aurinkoisella Rantakentällä sadekuurojen säestyksellä katsomassa 1104 katsojaa.

Ottelu oli odotetusti vähäjuoksuinen molempien joukkueiden lukkariden ollessa pääosissa ja kolmostilanteet menivät IPV:lle 9-13. Kotiutuksissa KiPa oli toisen jakson ja koko ottelun voiton ratkaisseen Juho Keinäsen kakkosjatkeelta rantapusikkoon menneellä 1+1 juoksun kunnarilla piirun verran vieraitaan parempi napaten pudotuspelisarjan avauksesta arvokkaan voiton.

Ensimmäisellä jaksolla
IPV aloitti sisältä kapteeni Joona Sikiön voitettua hutunkeiton ja päätettyä hyökätä heti alussa. Siinä imatralaiset onnistuivatkin, vaikka KiPa saikin vieraiden kärjen pois pesiltä. Kaksi ristiä oli jo taululla kun kakkoskärjestä Joona Sikiö pääsi Ville-Veikko Ollin lyönnillä kolmoselle ja Matias Kauppisen vastustamattomalla kakkosjatkeelle upponneella lyönnnillä kotiin.

KiPan vastausta saatiin odottaa kolmannen vuoroparin tasoittavalle. Topias Kaksonen löi kahden laittoman jälkeen pallon maissa keskelle sen verran syvälle linjaan, että Samu Vainikainen toi KiPan tasoihin 1-1.

Toisella jaksolla
taululla säilyi toisen vuoroparin alkavalta asti Keinäsen iskemät lukemat 2-0 ja IPV pystyi ainoastaan viimeisessä tasoittavassa sisävuorossaan kaventamaan yhdellä juoksulla. Ville-Veikko Olli löi lempilyönnillään tappikumuralla Leo Gardemaisterin kotiin 2-1.

Paikka puolivälieriin Koplaa vastaan ratkeaa kahdella voitolla, jota KiPa lähtee heti torstaina hakemaan Ukonniemen pesäpallostadionilta Imatralta. Tarvittaessa kolmas ottelu pelataan lauantaina Rantakentällä.

IPV:n ykköspalkittu oli lukkari Rasmus Surakka (1/2 KL), jonka ansiosta KiPan lyöntipeli ei onnistunut.

– Nihkeetä, olisi omasta mielestäni ansaittu voitto, oltiin parempi joukkue tuolla kentällä, kotiutukset 1/12, siitä se jäi piippuun. Pirun ylpee tuosta taisteluilmeestä, joka oli ekalla jaksolla. Siitä vaan huomiseen niin tämä sarja käännetään, lupaili Surakka lehdistötilaisuudessa.

KiPalle voiton läpilyönnillään kääntänyt Juho Keinänen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 6/9 KL) oli myös lyhytsanainen säestäen Surakkaa kommentissaan.

– Tukkosta sisäpeliä, ei tullut peräkkäisiä onnistumisia, niin tuolta se näyttää. Mutta sarja on nyt avattu, syömään ja nukkumaan, totesi Keinänen.

Kakkospalkinnon sai KiPan lukkari Joona Lehtinen ja IPV:n kovalyöntinen Toni Laakso, joka nyt pelasi linjassa ja hänen tilallaan jokeripaidassa oli Mikko Kosonen.

Pudotuspeleihin IPV vaihtoi pelinjohtajaksikossaan rooleja keskenään ja pelinjohtajana oli Petri Pulliainen.

– Harmittaa jätkien puolesta. Myö laitettiin tuonne kentälle kaikkemme. KiPan lyönnit Kenin hyvää lyöntiä lukuunottamatta olivat otettavissa ja siihen hävittiin. Pitää kuitenkin muistaa, että tuo vastustajan ulkokenttäkin on hyvä. Ei sinne helpolla juoksuja saada, että pitää olla laadukkaita lyöntejä. Kyllä siinä paikkoja katsottiin, mutta ei tänään natsannut. Tuollaisella pelillä tullaan kuitenkin kyllä varmasti lauantaina vielä tänne, Pullainen sanaili. 

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen oli voittoon tyytyväinen, mutta puhalteli voittomarginaalin pienuutta.

– Enempää ei tältä iltapuhteilta olisi voitu saada. Valmemukselle harmaita hiuksia siitä ettei tuo ihan rallattelua meidän peli ollut. Ulkopeliin toki pitää olla tyytyväinen, yksi per jakso. Huomiselle on vielä parannettavaa ja pitääkin parantaa, jos mielitään voittaa. Puhe oli että ollaan pikkasen parempia, mutta en arvannut että se marginaali meneen noin pieneksi. Tyytyväinen olen voittoon, sitä lähettiin hakemaan ja saatiin, päätti Partanen.