--

KiPa Imatralla puhtaaseen voittoon ja keskittyminen Koplan kohtaamisen alkaa. IPV-KiPa 0-2 (1-3, 4-7)

IPV meni kummallakin jaksolla ensimmäisessä sisävuorossaan 1-0 johtoon, mutta se ei riittänyt mihinkään. KiPan pääkotiuttajista Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/9 KL) ratkaisi kahdella juoksullaan ensimmäisen jakson. Toisella Jiri Pippola (2 lyötyä, 3/6 KL) käänsi jakson 1-2 KiPalle kahdella peräkkäisellä kotiutuksellaan ja lopullisen niitin iski Samu Vainikainen (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 9/11 KL) pajatson tyhjennyksellään. Topias Kaksonen säesti ensimmäisellä jaksolla ja Joona Lehtinen löi toisella tasan kolmen kuukauden jälkeen kesän toisen juoksunsa. Osaltaan Joonan lukkarointi piti IPV:n lyöjät kurissa.

Samu Vainikaisen kunnari ja 1+3 juoksua ratkaisi lopullisesti KiPan voiton ja puolivälieräpaikan. (Kuvakaappaus ja linkki Ruudun lähetyksestä)

– Paineet on KiPalle ja IPV saa lähteä otteluun nautiskelemaan, arvioi Ruudun kommentaattori, KiU:ssa ja KiPassa viisi kautta 1989–93 pelannut Antti Eteläpää.

Nauttiminen jäi kyllä vähille. Avausjakso oli vähäjuoksuinen, mutta toisellajakolla kolmannen vuoroparin alkavalla KiPan Samu Vainikaisen kova veto kakkosluukista tyhjensi pajatson ja KiPa meni 1-7 johtoon. IPV heräsi hetkeksi ja löi kolme juoksua kaventaen 4-7, mutta ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Ensimmäisen jakson
aloitti IPV sisällä koska KiPan kapteeni Lassi Vasarainen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan ulkovuoron. KiPa sai kärjen poikki, mutta etenijäjokeri Leo Gardemaister pääsi kolmoselle Joona Sikiön ja Toni Laakson vaihtolyönneillä. V-V Olli ja Mikko Kosonen eivät onnistuneet, mutta kolmannesta ajolähdöstä Nino Muuruvirta löi ensimmäisellään pallon kakkosjatkeelle ja Toni Laakso toi 1-0. Myös vaihtolyönti onnistui, mutta neljäs ajolähtö tuotti kolmannen palon kotiin.

Tasoittavalla KiPan kärki takkusi myös, mutta Otto Kauppinen etenijäjokerina meni kentälle. Ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi kolmossaumasta Otto Kauppisen kotiin 1-1. Lisäjuoksuja ei tullut, mutta KiPa sai koko lyöjäkierroksen käytyä läpi.

Toisen alkavalla IPV:llä oli vaikeuksia päästä kentälle ja etenijä saatiin kolmoselle, mutta tilanne tyssääntyi merkkivirheeseen ja takapaloon kakkospesältä.

Tasoittavalla KiPa Topias Kaksosen kumura keskelle ja Muuruvirran tappoheitto yli kotipesän vei KiPan 1-2 johtoon velipoika Kasperi Kaksosen tullessa kotiin. Topias samalla kakkospesälle asti ja Lehtisen ekomaisella nostonäpyllä jo kolmoselle. Pippolan kaksi lyöntiä jäi linjaan, kolmas jäi lyömättä kun Surakka nappasi pelkällä nykäisyllä Topiaksesta kärpäsen!

Kolmannen alkavalla IPV:n kolmostilanne päättyi Lehtisen nappaamaan kärpäseen ja kolmaskin palo olisi saatu, jos Joona ei olisi jäänyt tuulettelemaan. Olli joutui kopittamaan pesät tyhjiksi ekä IPV uutta tilannetta saanut.

Tasoittavalla KiPan Samu-Kalle Varonen yhden palon ajolähdössä. Risti ensimmäisellä kopilla kotiin ja etupesät täynnä, kun kolmas lyönti kakkosluukusta läpi. Ukonniemen väärässä paikassa oleva huoltorakennus esti enemmät juoksut kun vain kakkospesältä lähtenyt Otto Kauppinen toi 1-3.

Viimeisen vuoroparin alkavalla IPV:n Laakso näpytti kärjen kolomoselle, mutta sekoili itsestään toisen ristin ykköspesältä. Kahden palon ajot vielä Ollille, ensimmäisellä lyönti kolmoskulmaan ja etenijä oli jo lähtemässä, mutta syöksyi koppia peläten takaisin pesään. Pallo kuitenkin Varosen eteen ja varma juoksu jäi ottamatta. Viimeisellä pallo linjaan, kolmoselta välipalo ja jakso KiPalle 1-3.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KiPalle niukasti 7-8 ja IPV sai ensimmäisen vuoroparin jälkeen vain kolme kolmostilannetta. Kärkilyönnit 19-18 (53%-60%).

Toisen jakson
KiPa aloitti sisällä ja hyvin lähti peli, paloton ajolähtö Varoselle. Mutta risti kotiin Jakobssonista lyönnin jäätyä linjaan, ei takavaihtoa ja viimeisellä koukkunäpy laiton, toinen palo. Keinäsen kumuralla Kettunen lähti kakkoselta, koppi ja kolmas palo.

Tasoittavalla Roope Seppäsen lyönti kolmosjatkeelle ja yksin pesillä ollut Miitri Pesonen toi johtojuoksun 1-0. Vielä nuorelle Miika Riikoselle kolmostilanne, mutta näpystä kolmas palo kotiin.

Toisen alkavalla KiPan Jiri Pippola onnistui kaksi kertaa peräkkäin: ensin kumuralla Joona Mäkelä kotiin 1-1 pallon pullahtaessa syöksykoppia hakeneen kolmoskoppari Muuruvirran räpylästä. Sitten etupesät täynnä ja kopinnostosta kumura pomppasi yli kakkoskopari Sikiön ja kakkoselta lähtenyt Lassi Vasarainen toi 1-2. Illan huippuhetki oli kun Joona Lehtinen tuli purkamaan ajolähtöä. Kesän ainoa lyöty pelitilannejuoksu oli tasan 3 kuukautta sitten täällä Ukonniemessä lyöty voittojuoksu. Nyt kolmossauma puhki ja Samu Vainikainen toi 1-3.

Tasoittavalla IPV ei saanut etenijää kakkospesää pitemmälle.

Kolmannen alkavalla KiPalle paloton ajolähtö, Pippolan viimeinen näpy laiton ja aikalisän jälkeen Samu Vainikainen yhden palon ajoihin. Pallo kakkospuolelta läpi pompaten nyt riittävästi eteenpäin ja kenttä rullasi: myöhään kenttää kiertämään lähteneen Samun kunnarin edellä kotiin Otto Kauppinen, Samu-Kalle Varonen ja Juho Keinänen. Taululla 1-7 ja riemu ylimmillään runsaan kiteeläiskatsomon hurratessa.

Tasoittavalla Miitri Pesosen lyönnistä pallo Kasperi Kaksonen räpylään osuen kolmospuolelta läpi ja kunnarin edellä Eero Kuitunen kotiin 3-7. ja Varonen luuli lyöntiä laittomaksi lähtien liian myöhään pallon perään. Tilanne 3-7 ja IPV:n takaa-ajossa Toni Laakso löi kolmossaumasta Miitri Pesoselle vielä tuplajuoksun 4-7. Lehtinen sai rauhoitettua KiPan ulkopelin eikä lisäjuoksuja tullut.

Viimeisen alkavalla KiPa ei sisäpelissään kärkeä kolmoselle saanut, mutta lukkari Joona Lehtisen johdolla ulkopeli piti IPV:n viimeisellä sisävuorolla. Näin ansaittu toinenkin voitto KiPalle ja KiPa pääsi keskittymään KPL:n voittamiseen.

Toisenkin jakson kolomstilanteet tasaväkisesti 8-9 KiPalle, kotiutukset 4/8-7/10, mutta kärkilyönnit IPV:lle 23-19 (52%-73%).