--

Lahjajuoksujen värittämä hellepeli oli pitkään KiPan voitettavissa. KPL-KiPa 2-0 (7-4, 8-6)

Helteisellä KSS Areenalla oli kesän ennätysyleiö 2432 katsojaa ja +29 astetta lämmintä KPL-KiPa ottelun alkaessa.

KATSO KUVAGALLERIA OTTELUSTA

Juoksuja nähtiin yhteensä 25, joista neljä kunnaria. Ilta oli kolmen lyöjäjokerin näytöstä: KPL:n Patrik Wahlsten (1+4 lyötyä, 2 tuotua, 10/18 KL)  löi ensimmäisellä jaksolla viisi juoksua Koplan seltsemästä ja 43-vuotias Juha Kore Korhonen (1+8 lyötyä, 1 tuotu, 10/13 KL) löi toisella jaksolla kaikki kahdeksan(!) Koplan juoksua.

Jiri Pippola huilaa 1+3 juoksun kunnarin jälkeen odottaessaan Koplan kolmoskoppari Valtteri Hämäläisen [henkisen] krampin hoitoa

KiPan kotiuttajajokeri Jiri Pippola (1+6 lyötyä, 1 tuotu, 7/9 KL) hoiti myös kiitettävästi lyöjokerin pestinsä. Jipi löi ensimmäisellä jaksolla kolme KiPan neljästä juoksusta ja toisella jaksolla neljä KiPan kuudesta juoksusta. Lisäksi Anttoni Jakobsson (1+0 lyötyä, 2 tuotua, 7/11 KL) löi ottelun viimeisessä vuoroparissa kunnarin tyhjään kenttään Koplan syöksykoppia hakeneen kakkoskopparin mahan alta.

Myös Samu Vainikainen (1 lyöty 1 tuotu, 5/5 KL) sekä Samu-Kalle Varonen (1 lyöty, 1 tuotu, 4/6 KL) pääsivät lyöjätilastoon. Etenijäjokerit toivat molemmat kaksi juoksua, Otto Kauppinen (2 tuotua, 3/6 KL) ja Joona Mäkelä (2 tuotua, 2/5 KL).

Illan ottelun jälkeen KPL on viidestä viimeisimmästä ottelustaan ainoana joukkueena saanut täydet 15 sarjapistettä, joten ei KiPan tappiotaan tarvitse hävetä. Edellisessä kohtaamisessa 17.6. Sutki Sutisen 80-vuotisjuhlaottelussa KiPa- KPL Kopla jäi ilman sarjapisteitä ja nytkin molempien jaksojen alkupuolella näytti samalta.

Lehdistötiliaisuuden alussa ei ilmeistä huomannut, kumpi voitti.

– Aika mielenkiintoinen peli, periaatteessa tapeltiin pisteistä molemmilla jaksoilla, sitten itse hölmöiltiin ja kaveri pääsi karkuun, tuskaili KiPan ykköspalkinnon saanut Jiri Pippola. Kakkospalkinnon pokkasi kolmosvahdin tontilleen palannut Samu Vainikainen.

KPL:n ykköspalkittu oli itsestäänselvästi urallaan kolmannen kerran yhdeksän juoksua lyönyt ja varmaan ainoana joukkueensa kaikki yhden jakson kahdeksan juoksua iskenyt Juha Kore Korhonen. Tilastoissa kolme kertaa aikasemmin hän on lyönyt yhtä paljon juoksuja, viimeksi 2019 Kempeleessä.

– Pallo kulkee, on kiva lyödä. Toki kaveri antoi tuossa lopussa vielä kopin nostolla pari extraa. Täytyy olla tyytyväinen, ekalla jaksolla 0-3 ja tokalla 1-5 ja pystyttiin molemmat kääntämään voitoksi. Toki hyviä lyöntejä, oli vähän kenttämestaria ja ihmeellisyyksiä molemmin puolin ulkopelissä. Tuosta olisi voiut pulet pudota pois, jos räpylät olisi olleet normaalissa kunnossa, kertoi Korhonen.

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen oli tyytyväinen tehtyihin juoksuihin mutta ei ulkopeliin.

– Tarkoitus oli petrata vähän ulkopeliä, ei nyt ihan mairittele meidän päästetyt. Toki tehtiinkin paljon juoksuja ja oltiinki karkumatkalla mutta olisi pitänyt pitää. Ei kestanyt meidän karkumatkat, nolla pistettä ja todella pettynyt siihen, että annettiin noin paljon juoksuja. Vähän joudutaan pähkäilemään, toki keli oli lyöjämiehille suotuisa, keli antaa mahdollisuuden lyödä saumoihin ja palloa väliin. Niihin mihin voidaan vaikutta, mistä on mahdollista pallo pysäyttää, siinä meidän pitää onnistua paremmin. Sisäpeli ei oikein kohaltaan toimi joka vuorossa, välillä ei saatu tilannetaakaan, sitten kolme-neljä juoksua vuoroparissa. Pitää olla valmis sisäpelikamppailuun tällaisella kelillä, jos räpylä ei kestä ja siinä oli KPL parempi, kertoi Eko.

KPL:n pelinjohtaja Petri Tuuva antoi tunnustusta myös KiPan lyönneille.

– KiPa aloitti hyvin, 0-3 ilman yhtään paloa, sen jälkeen rupesi kääntymään. Vähän arvaamattomia vaihtoja jouduttiin tekemään, mikä ei ole hyvä juttu tässä vaiheessa. Siinä läpilyönnissä hieno tappikupperi joka pomppasi taivaisiin meistä riippumatta. KiPa löi tilannetta tosi hyvillä lyönneillä. Meillä on paljon kokeneita, voittamaan tottuneita kavereita, kertoi Tuuva.

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa aloitti sisällä mennen 0-3 johtoon Jiri Pippolan kahdella eri lyönnillä ja Samu Vainikaisen yhdellä lyönnillä. 

Jiri Pippolan pomppiva lyönti meni läpi kolmosrajasta ja Otto Kauppinen sekä Anttoni Jakobsson toivat KiPan 0-2 johtoon kun Koplan taittoheitto ei onnistunut

Kopla tasoitti omalla sisävuorollaan Patrik Wahlstenin kahdella eri lyönnillä ja Matti Latvalan illan ainoalla kärkilyönnillä 3-3.

KPL:n Patrik Wahlsten kotiutti Elias Pitkäsen kolmosrajasta läpi menneellä lyönnillä kaventaen 1-3

Toisen alkavalla sisävuorolla KiPan kärki tökki ja kolmannen lyöjän jälkeen taululla jo kaksi ristiä. Varonen sai kakkossaumasta vielä tilanteen päälle, mutta ajolähtö kuivui Pippolan viimeisen jäätyä etulaittomaksi.

Aapo Kinnunen vs Otto Kauppinen, niukka palo Aku Kettusen pompusta

Tasoittavalla kahden palon tilanteessa Patrik Wahlsten sai lahjaksi 1+2 juoksua, taululle 6-3 kun yhden juoksun arvoinen keskisaumalyönti meni räpylän alta takaa läpi.

Kolmannen alkava oli KiPalla vielä heikompi ja tasoittavalla Juha Korhonen avasi lyöntihanansa kotiuttamalla saumalyönnillä Teemu Nikkisen 7-3.

Viimeisen alkavalla sisävuorolla Kopla oli napannut kaksi takapaloa kun KiPa sai yhden palon ajot Jiri Pippolalle, pallo väliin ja Joona Mäkelä toi 7-4. Jatkoajot Topias Kaksoselle, mutta Latvala haki kakkosjatkeelle menossa olleen pallon kopiksi ja kolmas palo.

Ensimmäinen jakso KPL:lle 7-4, kolmostilanteet aika tasaisesti 10-8, kärkilyönnit 24-17 (63%-57%).

Toisella jaksolla
KPL aloitti sisällä ja Juha Korhonen kotiutti keskinäpyllä Eemeli Laineen kun KiPan lukkari lähti turhaan hakemaan palloa eikä ehtinyt takaisin kotipesään ennen etenijää.

Eemeli Laine ennen Joona Lehtistä kotipesään, 1-0 Juha Korhosen näpyllä

KiPa puolestaan sai lahjan kenttämestarilta kun Jiri Pippolan yhden juoksun arvoisesta parin metrin korkuisesta kumurasta pallo pomppasikin kolme metriä kopparin yli vieden KiPan 1-4 johtoon. Jirin kunnarin edellä kotiin Otto Kauppinen, Samu Vainikainen ja Samu-Kalle Varonen.

– Se takakenttä on ihan karmeassa kunnossa, kommentoi Matti Latvalakin vuoron vaihdossa tilannetta.

KiPan kunnarijuhlaa 1-4 Jiri Pippolan ympärillä

Toisen tasoittavalla Samu-Kalle Varonen vaihtoi etutilanteessa ensin kärjen kolmoselle, sitten kopin nosto putosikin takamiesten keskelle ja Joona Mäkelä toi lahjaksi jo 1-5 KiPalle. Aurinko paistoi kipalaisille.

Kolmannen alkavalla oli KPL:lla ja kaksi ristiä taululla ja kolmaskin oli jo tulossa ykköspesältä.

Aapo Kinnusesta piti ottaa takapalo ykköspesältä, mutta se jäi ottamatta, ajolähtö Juha Korhoselle

Kaikki kahdeksan(!) Koplan toisen jakson juoksua lyönyt 43-vuotias Juha Kore Korhonen tyhjensi pajatson viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteessa viimeisellä lyönnillä kun kolmosluukku oli jätetty auki.

Samu-Kalle Varonen ei ehtinyt syöksyä Juha Korhosen lyömän pallon eteen ja kenttä rullasi 5-5

Tasoittavalla sisävuorolla KiPa sai kaksi ajolähtöä, mutta Pippolan ja Varosen lyönneillä ei tilanne muuttunut.

Viimeisen vuoroparin alkavalla kahden palon ajolähdöstä Koplan sankari Juha Korhonen löi ensin Elias Pitkäsen kotiin kolmospuolen välilyönnillä ja KPL siirtyi 6-5 johtoon. Viimeisellä kopin nosto ja Samu-Kallen virhearvioinnin jälkeen pallo putosikin sisään ja Teemu Nikkanen sekä Matti Latvala toivat isännille 8-5 johdon.

Juha Korhosen kopinnosto putosi takarajalle, kaksi juoksua ja taululle jo 8-5

Viimeisellä KiPan tasoittavalla sisävuorolla nähtiin vielä yksi kunnari. Valitettavasti kenttäpesät olivat tyhjiä kun neljäntenä jo kahden palon tilanteessa lyöntivuorossa ollut Anttoni Jakobsson löi pallon läpi kakkosjatkeelta ”vain” kunnarin arvoisesti.

Anttoni Jakobssonin kunnari tyhjään kenttään toi vielä pientä toivoa KiPalle

Varoselle oli merkki päällä mutta tuplajuoksun saaminen ei ollu tlähelläkään. Näin kotiyleisön riemuksi ja KiPan fanibussilastin harmiksi kolme sarjapistettä Koplalle lukemin KPL-KiPa 2-0 (7-4, 8-6).

KiPan kaksi viimeistä ottelua ovat ensi perjantaina 26.7. Raahessa Pattijoen vieraana ja sunnuntaina 28.7. Rantakentälle saapuu ”aina helppo vastustaja” Sotkamon Jymy.

Ylemmän jatkosarjan viimeisestä, seitsemännestä paikasta kamppailevat KiPan (34 pist.) lisäksi Tahko (31 pist.) ja JoMa (36 pist.). JoMa kohtaa enää vieraissa nousukuntoisen IPV:n ja Tahko kotonaan JymyJussit ja vieraissa myös IPV:n, joten jännnitettävää riittää.

IPV, PattU ja JymyJussit mittelöivät myös tasapäisinä sajapisteistään.