--

Viisi lyöntiä Eko budjetoi Rönkölle, löi kahdeksan ja KiPalle vain yksi piste Haminasta. HP-KiPa 2-1k (3-6, 7-5, 1-0k)

KiPan E-tytöt Lappeenrannan Tenavaleiriltä kannustamassa idoleitaan

Katso myös kuvagalleria ottelusta

Vesisade katkaisi 40 minuutiksi ensimmäisen jakson KiPan johtaessa 0-5 ja jakso KiPalle 3-6. Toista jaksoa KiPa johti 1-2 kolmen vuoroparin jälkeen, mutta nyt sentit oli Haminan puolella. 

– Turha sateen taakse mennä, hyvällä lyönnillä Hamina voitti. Viisi oli budjetoitu Rönkölle ja hieman meni yli, aloitti lehdistötilaisuudessa KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen. Lauri Rönkkö epäonnistui vain kaksi kertaa kotarit mukaan lukien 11 kotiutusyrityksestään, ensimmäisessä vuoroparissa palo kotiin ja 2. jakson toisessa etulaiton varsilyönti!

– Eniten mietityttää kotarit, oli jatkumoa siihen mihin tokalla jaksolla jäätiin. Pesäpallo on joskus senttipeliä ja nyt sentit ja viivat oli Haminan puolella. Sisäpeli oli hyvää, nyt ulkona huonompaa. Vastustaja oli parempi, myönsi Eko rehdisti.

Putoamisuhkaa vastaan pelaavan Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Eerik Häkämiehen tunnelmat vaihtelivat.

– Kaksijakoiset on tunnelmat, voitto ja kaksi tärkeää pistettä. Sade tuli ja se skippasi KiPan flown. Tehtiin vaihtoja taakse toiselle jaksolle ja se auttoi. Pippola ja Rönkkö olivat hyvin iskussa. Viimeisessä ullkovuorossa sattui ja tapahtui, pelinjohtaja tarvitsi jo nitrojakin. Nuori Toikan Perttu teki kolmospolttajana todella hienon, käänteentekevän palon kopillaan ja KiPan painostus loppui siihen, antoi Häkämies tunnustusta joukueensa tuntemattomille pelaajillekin.

– Kahdenkymmenen tunnin päästä on Alajärvellä ottelu jo päättynyt, joten kinkkukiusaukset naamaan ja matkaan, ajatteli Häkämies jo ehkä ratkaisevaa alkusarjan peliään. Hamina on nyt kolme pistettä sarjajumbo Ankkureiden edellä.

KiPan onneksi myös Hyvinkään Tahko hävisi illan ottelunsa KPL:lle jaksoin 0-2, joten KiPan ero kahdeksantena olevaan Tahkoon kasvoi yhdellä sarjapisteellä neljään.

Ensimmäisen jakson
kaksi ensimmäistä sisävuoroa oli täysin KiPan hallintaa. KiPa aloitti sisällä ja Jiri Pippola kotiutti kahdella välilyönnillään Aku Kettusen ja Samu-Kalle Varosen ja taululle 0-2 ennen kuin yhtään ristiä oli tullut.

Jiri Pippola avasi kotiutussaldonsa iskemällä Aku kettusen ja Samu-Kalle Varosen eri lyönneillä kotiin

Tasoittavallaan Haminan kärjestä kärpänen kakkospesältä ja kakkoskärki sai kahden palon ajot Rönkölle, jonka lyönnin Lassi Vasarainen haki kopiksi tyhjentäen kentän.

Toisen alkavalla aurinko paistoi edelleen KiPalle. Harhaheitto ohi kakkospesän antoi ilmaisen takatilanteen ja Samu-Kalle Varosen vapaa kumura kolmoskopparin eteen riitti Otto Kauppiselle tuomaan 0-3. Jiri Pippola toisti saman ja Samu-Kalle Varonen toi 0-4. Viimeisellä vielä merkki päälle, mutta pallo jäi kakkospolttajalle ja kotiin ensimmäinen palo. Heti perään ykkös-kolmostilanteessa Juho Keinänen löi pallon väliin vaihteeksi kakkospuolelle ja hieman vinon polttoheiton myötävaikutuksella Joona Mäkelä toi jo 0-5.

Sadekuuro oli lämmin mutta märkä keskeyttäen ottelun 40 minuutiksi

Toisen tasoittavalle HP:n sisävuorolle päästiin vasta klo 19:08. Hamina teki heti kärjestään harhaheiton avustuksella palottomat ajot Elias Lahdelle. Keinäsen kopilla risti kolmoselta ja haavat kotiin, perään vielä kopinnostopalo ja pesät tyhjiksi. Kakkoskäjestä kahden palon ajot Lauri Rönkölle, keskisaumasta Elmo Peltonen toi 1-5. Väärällä tolppasyötöllä Johannes Kiri karkasi kolmoselle, pallo väliin ja 2-5 kavennus taululle.

Kolmannen alkavalla KiPan Kauppinen löi kakkosjatkeelta pallon läpi, mutta toinen lammikko esti kunnarin syntymisen. Pippolalle kahden palon ajot, pallo jäi linjaan, risti kotiin ja kolmas laittomalla lyönnillä.

Kolmannen tasoittavalla Lauri Rönkön merkkaamaton välilyönti sirvahti Varosen räpylästä ja Antti Kortteenperä toi 3-5.

Jakson loppunumerot 3-6 syntyivät viimeisen alkavalla kun KiPan Samu Vainikainen vaihtoi etutilanteessa ensin ykkösrajanäpyllä takapesät täyteen ja sitten kumura keskelle, jolla Anttoni Jakobsson toi helposti juoksun.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-10 ja kärkilyönnit 18-23 (50%-66%) KiPalle.

Toinen jakso
oli aika nihkeää kolme ensimmäistä vuoroparia. Hamina pääsi 1-0 johtoon alkavalla sisävuorollaan kun kahden palon ajolähdöstä Lauri Rönkön maalyönti sirvahti linjassa räpylästä ja Antti Kortteenperä juoksi kotiin.

KiPa kuittasi tasoittavallaan Jiri Pippolan lyödessä kumuran keskelle ja Aku Kettusen tuodessa 1-1. Viimeisellä vielä merkki päälle, mutta nyt haavat kotiin ja ykköspesälle.

Toisen alkavalla Haminan Rönkölle illan toinen epäonnistuminen kotarit mukaan lukien yhdestätoista kotiutustilanteesta varsilyönnin jäätyä etulaittomaksi. Jatkoajoista Keinänen torjui Waltteri Hämäläisen lyönnin.

Tasoittavalla KiPa palasi johtoasemaan. Kahden palon tilanteessa kakkoskärki Mäkelä-Keinänen-Vainikainen täytti pesät Jiri Pippolalle. Kahdesti ensin pallo keskelle väliin mutta vasta kolmas, kakkospuolen välilyönti oli merkattu ja Joona Mäkelä toi 1-2 johdon KiPalle.

Kolmannessa vuoroparissa Hamina ei saanut mitään aikaan ja KiPalla oli mahdollisuus lisätä johtoaan. Palottomasta ajolähdöstä Varosen kakkosrajaleikkuri ei kääntynyt tarpeeksi, tuloksena palo kakoselta ja kotiin. Pippolalle saatiin myös pesät täyteen, mutta tulosta ei tullut.

Viimeisen vuoroparin aloittavalla Haminan kärjestä paloton ajolähtö, josta Elias Lahden kumura tasoitti jakson 2-2 kun polttoheitossa lukkari kauhoi.

Ajot jatkuivat ja Lauri Rönkön (1+7 lyötyä, 2 tuotua, 11/13 KL) pajatson tyhjennys aivan takaviivalta sekä Juha Toikan lyömä tuplajuoksu käänsivät jakson 7-2 HP:n eduksi.

Viimeisen tasoittavalla KiPan kärki, etenijäjokeri Otto Kauppinen (1 tuotu, 8/10 KL) iski pallon läpi ykkösrajasta, mutta kunnari jäi tälläkin kerralla saamatta ja Otto jäi kakkospesälle. Palottomasta ajolähdöstä ensin Jiri Pippolan (1+6 lyötyä, 2 tuotua, 11/14 KL) ensimmäisellä haavat kotiin ja kolmoselle. Viimeinen etutilanteessa läpi kakkosluukusta, 1+1 juoksua ja kavennus 7-4 kun kunnarin edellä kotiin juoksi Joona Mäkelä.

KiPan toiveet heräsivät kun Jiri Pippola löi 1+1 juoksun arvoisen kunnarin Juho Keinäsen ollessa juoksun tuojana ja KiPa kavensi lukemiin 7-4

Pesät uudelleen täyteen ja 100-prosenttisesti vaihtanut Samu Vainikainen löi pallon väliin ja tuplajuoksun Jiri Pippolalle 7-5.

HP:n pelinjohtaja alkoi tarvita nitroja, kun Samu Vainikainen toi KiPan jo kahden juoksun päähän kotiuttamalla Jiri Pippolalle tuplajuoksun 7-5

Tässä vaiheessa Haminan pelinjohtaja Eerik Häkämies olisi tarvinnut jo nitroja ja nuoren kolmospolttaja Perttu Toikan kova koppi Anttoni Jakobssonin kolmossaumalyönnistä tuotti haavat kotiin ja palon kolmoselta. Anttoni ja Aku vaihtoivat vielä neljännet ajot Samu-Kalle Varoselle, jonka lyönti epäonnistui, kaksi paloa ja jaksovoitto Haminalle.

Kotiutuskisassa
KiPan  viisi paria ei saanut yhtään juoksua. Lähimpänä oli Vasarainen, jonka välilyönnistä kokenut Juho Hacklin poltti Kettusen vajaan puolen metrin päähän kotipesästä.

Aku Kettunen paloi kolmoskopparin kovasta heitosta Lassi Vasaraisen välilyönnillä kotareiden 3. parissa

Haminan avauspari Lauri Rönkkö-Teemu Rouhiainen hassutti KiPan etukentän Nestori Moisiota surriaisella ja kaksi sarjapistettä Haminalle.

Vallikentällä ei lopuksi paistanut aurinko KiPalle

KiPan ottelut jatkuvat Rantakentällä sunnuntaina 21.7. klo 17 Mansen saapuessa Tampereelta KiPan vieraaksi. Tiistaina 23.7. saataneen Kouvolaan Fanikyytiin riittävästi väkeä.