Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Topias Kaksonen jatkaa KiPassa kolmevuotisella sopimuksella

Kiteen Pallon oma kasvatti Topias Kaksonen, 18, ja Kiteen Pallo ovat solmineet kaudet 2024-2026 kattavan jatkosopimuksen. Miesten Superpesiksessä jo kaudella 2021 debytoinut Kaksonen on pelannut tällä kaudella KiPan Poikien Superpesis- ja Miesten suomensarjajoukkueissa. Oman ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluva Kaksonen odottaa innolla tulevia vuosia tähtäimenään murtautuminen Miesten Superpesiksen vakiokokoonpanoon.

-Todella hienot fiilikset on jatkosopimuksesta! On hienoa olla mukana tulevina vuosina Ekon (Sami Partasen) projektissa, Topias kertoo.

-Haluan näyttää tulevina vuosina, että taitoni riittävät Superpesikseen. Ensin tavoitteena on ansaita paikka vakiokokoonpanossa ja siitä sitten pikkuhiljaa kohti isompaa roolia tulevien vuosien aikana, nuori mies jatkaa.

Sisäpelissä vaihtajana ja kotiuttajana pelaava nuorukainen on pelannut juniorivuosinaan niin lukkarina, polttolinjassa kuin etukentälläkin. Tällä kaudella pelipaikka on vakiintunut etukentälle, jossa pelaamiseen hän on saanut erinomaista oppia yhdeltä kaikkien aikojen etupelaajalta Sami Partaselta. Viime kauteen huiman pelaajauransa lopettanut ja ensi kaudella KiPan Miesten Superpesiksen pelinjohtajana aloittava Partanen on toiminut tällä kaudella Miesten Superpesiksen valmennushommien lisäksi Poikien Superpesis-joukkueen pelinjohtajana.

-Selkävaivat ovat jarruttaneet Topiaksen uran alkutaivalta, mutta päättäväisyydestä ja kovasta halusta kirkkaisiin valoihin kertoo, ettei periksi ole annettu, Eko Partanen kiittelee.

-Topias on monipuolinen pelaaja ja erittäin tunnollinen harjoittelija, jolle soisi ehjän harjoitustalven, jotta hän pääsisi mittaamaan itseään kunnolla urheilijana.

-Rantakentän yleisö joutuu kovan paikan eteen miettiessään suosikkipoikaansa. Topiaksessa Lassi (Vasarainen) saa aidon ja ennen kaikkea kiteeläisen haastajan, Eko myhäilee.

Topias Kaksonen

Syntynyt 25.4.2005 Kiteellä

Kasvattajaseura Kiteen Pallo

Miesten Superpesiksessä:

 • 9 ottelua
 • 0+2 lyötyä
 • 4 kärkilyöntiä

Kiteen Pallon sopimustilanne kauden 2023 jälkeen:

 • Niko Halttunen, 2024
 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2026
 • Otto Kauppinen, 2024
 • Aku Kettunen, 2024
 • Joona Lehtinen, 2024
 • Jonne Matikainen, 2024
 • Jiri Pippola 2024
 • Lassi Vasarainen, 2025