Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Aku Kettunen siirtyy KiPan riveihin

Aku Kettunen, 25, siirtyy Kiteen Palloon kahden vuoden sopimuksella. Jyväskylän Kirin kasvatti aloitti menneen kauden Koskenkorvan Urheilijoiden paidassa ja siirtyi kesken kauden tamperelaisen Manse PP:n riveihin, jossa miehen kaulaan ripustettiin SM-hopeamitali.

Kettunen aloitti Superpesis-uransa vuonna 2016 kasvattajaseurassaan Kirissä, jonka jälkeen mies pelasi seuraavat kolme kautta Hyvinkään Tahkossa ennen siirtymistään Koskenkorvalle kaudeksi 2020. Läpimurtonsa Itä-Länsi-tason pelaajaksi Kettunen teki kesällä 2021, jolloin hän naputteli 136 onnistunutta kärkilyöntiä ja kiiruhti ehjänä kotipesän turvaan 33 kertaa. Menneellä kaudella vastaavat lukemat olivat 127 ja 22.

– Kun täältä otettiin yhteyttä, asia meni välittömästi vakavaan harkintaan. KiPasta ja sen tekemisestä oli jäänyt kaikella tavalla positiivinen kuva ja tässä ajan myötä se selkiintyi, että haluan tulla juuri tänne.

– Täällä on kauttaaltaan laadukas ja nuori joukkue, josta löytyy näytönhalua ja nälkää ja meillä on edellytykset pelata täällä mitaleista ja sitä kohti lähdetään ehdottomasti menemään. Yksi motivoiva tekijä oli myös se, että täällä on mahdollista omalla hyvällä tekemisellä ottaa iso rooli joukkueesta, Aku avaa siirtonsa syitä.

Kahdella edelliskaudella miesten Itä-Länsi-otteluun valittu vaihtajaspesialisti tuo KiPaan kaivattua pomppupeliä vaihtotilanteisiin.

– Omat vahvuuteni ovat ehdottomasti vaihtotilannepelaamisessa. Nyt kun olen päässyt pompun kautta sitä pelaamaan, se on tuottanut tulosta.

– Toivottavasti tuon Rantakentälle sellaista kliinistä ja rauhallista tekemistä ja että pääsen välillä sitten näyttämään yleisölle myös riemunpurkauksia, Aku pohtii omaa rooliaan.

– Tulevien vuosien aikana tavoitteeni on ottaa vielä se yksi askel ja nousta sinne aivan kirkkaimmalle huipulle. Se vaatii paljon töitä, mutta kun töitä tekee sopivan rennolla otteella, sitä kautta se tulee, Aku luottaa.

Seuran puolella monipuolisen pelimiehen otteita KiPa-paidassa odotetaan vesi kielellä.

– Akulla on kova halu menestyä ja hän tuo KiPan peleihin huippulaadukasta vaihtolyöntipeliä. Itä-Länsi-valinnat viime vuosilta kertovat paljon Akun taidoista. Hänen myötänsä myös pomppupeli palaa pitkästä aikaa Rantakentälle kotijoukkueen osalta, Mikko Varonen sanoo.

– Ulkopelissä vielä nuori pelimies on erittäin monipuolinen, eikä ole sidottu yhteen pelipaikkaan, joten hän sopii erinomaisesti nykyaikaiseen ulkopeliin ja on pelinjohdolle erittäin monikäyttöinen palaaja, Mikko jatkaa.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Otto Kauppinen, 2024
 • Aku Kettunen, 2024
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Matias Litmanen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2023
 • Jiri Pippola, 2024
 • Samu Vainikainen, 2023
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023
 • Kakkospelinjohtaja Niko Sirviö, 2023
 • Fysiikkavalmentaja Jukka Pennanen, 2023
 • Valmentaja Sami Partanen
 • Fysioterapeutti Markku Tiainen, 2023