Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa yhdet vuoroparit mukana mutta Vedon lyöntipeli selvästi KiPaa parempi. KiPa-ViVe 0-2 (4-6, 0-5)

Katso kuvat ottelusta illan mittaan

Rantakentälle saapui sisuuntunut Vimpelin Veto hävittyään eilen Hyvinkään Tahkolle ja sitä edellisen ottelunsa Kempeleen Kirille. KiPa meni avausjaksolla 1-0 johtoon Jiri Pippolan kotiuttaessa Aku Kettusen polttoheiton viuhuessa ohi kotipesän.

Kapteeni Lassi Vasarainen onnittelee 1-0 juoksun tuonutta Aku Kettusta

 –Yhdet vuoroparit jaksoilla kestettiin mukana, mutta meidän sisäpeli oli isosti jäljessä kaverin keskiosumiin verrattuna, ei pystytty vastaamaan ja kaveri oli koko ajan parempi, myönsi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen ja jatkoi:

– Liikaa annettu kotikentällä 6 ja 5 juoksua, ulkona on pelattava paremmin jotta sisäpelissäkin pärjättäisiin. Pikku ryöpsähtely oli meillä ekan jakson lopussa, viittasi Eko KiPan 1-6 tilanteessa yksittäisillä lyönneillä saamaan 4-6 kavennukseen.

KiPan palkittu Kasperi Kaksonen (1 tuotu, 5/7 KL ja hyvä ulkopeli) tiivisti:

– Kaveri oli reilusti parempi. Ekalla jaksolla näennäisesti oltiin hetki mukana.

Ottelun kolmostilanteet 10-21 Vedolle, kotiutukset 4/9-11/20 ja kärkilyönnit 30-41 (51 % – 64 %).

Toisen vuoroparin tasoittavalla Veto siirtyi 1-2 johtoon. Jukka-Pekka Vainionpään (3 lyötyä, 2 tuotua, 3/4 KL) ainoan epäonnistumisen jälkeen Janne Mäkelä löi kakkosrajanäpy, josta heitto lipsahti ohi ja Mikko Vihriälä ehti kotiin. Viimeisenä lyöjänä Aleksi Lassila kotiutti Mikko Kanalan kovalla vedolla kolmosluukkuun ja tilanne 1-2. Aineksia oli pahempaankin, mutta onneksi lyönti saatiin katkaistua.

Kolmannen alkavalla KiPa oli saamassa takatilanteen kun pelkässä ykköstialnteessa Samu-Kalle Varonen löi pallon takaa läpi, mutta vieraat löysivät osajta pallon liian nopeasti ja kolmoselta tuli kolmas palo ja vuoron vaihto. Tasoittavalla jaksi sitten repesikin: Palottomasta ajolähdöstä Jukka-Pekka Vainionpää puhkaisi keskisauman ja Mikko Vihriälä toi 1-3. Jatkoajoista Janne Mäkelä löi hidastetun, jolla Mikko Kanala toi 1-4. Lassilan ajon purusta risti kotiin, mutta neljännestä Juho Heikkala löi pallon keskelle väliin ja Jukka-Pekka Vainionpää toi 1-5. Kopilla pesät tyhjiksi, mutta lisää oli tulossa kun ykkös-kakkostilanteessa Matias Rinta-aho löi pallon kakkosrajasta läpi lumikasoihin ja Atte Kortehisto toi jo 1-6.

KiPan heikon sisävuoron jälkeen Veto sai viimeisen alkavalla vielä kahdet ajot, mutta ne KiPa torjui.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPa rakensi kärjestään heti palottomat ajot Jiri Pippolalle, joka Vedon linjan räpeltäessä kavensi 2-6 Kasperi Kaksosen tuomana. Keinänen vaihtoi uudet ajot ja Samu Vainikainen löi pallon kakkospuolelle ja kun heitto meni ohi, Aku Kettunen toi 3-6. Ajot jatkuivat, Joona Mäkelä löi palloa keskelle väliin ja Samu-Kalle Varonen toi 4-6. KiPan aikalisällä hyvä vire katosi ja Veto sai ulkokenttänsä kuntoon, joten Anttoni Jakobssonin välilyöntiyritys meni kopiksi ja pesät tyhjenivät. Kärjestä kuitenkin vielä sisävuoron viiden ajolähtö yhden ristin ollessa taululla. Kotiutuslyönti jäi siepparille, toinen risti kotiin ja takavaihtoa ei voitu saada. Vaihtotilanteessa sitten kolmas palo ykköseltä ja jakso Vedolle juoksuin 4-6.

Jiri Pippola löi kaksi juoksua neljästä yrityksestään, joten tilannetta pitää saada lisää

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasoittuivat viimeisessä vuoroparissa lukemiin 9-13 Vedolle.

Toisella jaksolla Kipan sisäpeli lopahti jä kärki pääsi vain kahdesti kolmospesälle, mutta ei kertaakaan kotiin. Veto puolestaan rakensi 8 kolmostilannetta, joista kuusi toisessa vuoroparissa.

Vedon juoksut aloitti kukapa muukaan kuin Jukka-Pekka Vainionpää, jonka maalyönti luiskahti räpylän alta linjasta ja Mikko Kanala toi 0-1. Mäkelän kakosrajanaäpystä Kaksonen heitti toisen palon kotiin, mutta jatkoajoista Juho Heikkala löi pallon takaa keskeltä läpi ja Aleksi Lassila sekä Jukka-Pekka Vainonpää ehtivät kotiin 0-3. Etutilanteessa Lauri Vihriälän korkea kopinnosto luiskahti häikäistyneen Varosen sylistä ja kakkoselta lähtenyt Janne Mäkelä toi jakson loppunumeroiksi 0-4.

Liika loisketta KiPan koppareiden takana

KiPan seuraava ottelu on vasta viikon päästä perjantaina 24.5.2024 Seinäjoen JymyJussien vieraana. Sunnuntaina 26.5.2024 klo 17 sapuu Alajärven Ankkurit Rantakentälle.

Tilastot ottelusta