Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Vesade satoi KiPan laariin ja JoMa jäi etenkin 2. jaksolla KiPan jalkoihin I paikallisderbyssä. KiPa-JoMa 2-0 (2-1, 11-1)

Jiri Pippola avasi KiPan juoksutilin kotiuttamalla kakkosluuksta Nestori Moision toisen vuoroparin alkavalla sisävuorolla.

Katso kuvagalleria ottelusta

Ennen ottelun alkua Kitee-Seuran sihteeri Tarja Timonen ja Kiteen Pajari vuodelta 2022 Hannu-Heikki Hakulinen julkistivat Kiteen kunniahenkilön, Kiteen Oitin, Sirkka-Liisa Hannukaisen.

Kiteen Pajari Hannu-Heikki Hakulinen vuodelta 2022 onnittelee uutta Kiteen Oitia, Sirkka-Liisa Hannukaista. Lissun mies Ahti Hannnukainen pelasi 1966-1979 KiU:n suomensarja- ja mestaruussarjajoukkueessa ja toimi myöhemmin syöttötuomarina sekä Pesäpalloliiton hallituksessa.

– Ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Paljon annettiin räpylästä tilanteita ja juoksuja ja kaveri pääsi sitä kautta karkuun molemmilla jaksoilla. Loppu olikin sitten rallattelua, tiivisti JoMan ykköspalkittu Niko Korhonen (sataprosenttisesti 5/5 KL).

– Ei ole hetkeen JoMaa voitettukaan ja kotona nyt arvokkaat kolme pistettä. Erittäin tyytyväinen olen, totesi KiPan ykköspalkittu lyöjäjokeri Jiri Pippola (4 lyötyä, 4/8 KL). Jiri löi avausjakson molemmat KiPan juoksut sekä aloitti toisen jakson juoksujen teon.

JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari ei ollut tyytyväinen tulokseen eikä koko peliin.

– Ei tyydytä lopputulos eikä tuo pelikään. Kuten Niko jo tuossa sanoikin, me ei oltu alussa räpylässä riittävän hyviä kuten. Meillä on nyt loistava paikka kopaista luonnetta Sotkamon vieraana tiistaina ja saamme Kiteen vieraaksi torstaina,

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partasella oli täysin päinvastainen olotila.

– Sateeseen olen tyytyväinen, tuli mitä pyydettiinkin. Oltiin koko aika pikkusen edellä. Ekalla jaksollakin ja saatiin pidettyä tuo 2-1. Se oli niinkuin pesistä ja samoin toisellakin jaksolla ja aina kun pallo pujahtaa tuonne maisemiin, niin tapahtui monelle pelaajalle hyviä asioita. Ulkopeli pieniä säpsyjä lukuunottamatta oli hyvää ja räpylässä voitettiin tämä peli. Vastustajan molemmat lyöjäjokerit saatiin pidettyä hyvin kiinni, kumpikin löi vain yhden juoksun. Siihen puolustamiseen olen tosi tyytyväinen. Tämä oli meille iso voitto ja uskon, että monelle kyläläisekkekin tulee lisää elinvuosia, arveli Partanen.

Avausjaksolla
yksi lyöty juoksu riitti KiPan 2-1 jaksovoittoon kun kumpikin joukkue sai vastustajan räpylävirheen avulla yhden juoksun.

Avausvuoroparissa ei kumpikaan joukkue saanut mitään aikaan ja toisen alkavalla KiPan ykköspalkittu Jiri Pippola (4 lyötyä, 4/8 KL) iski vastustamattomasti kakkosluukusta Nestori Moision kotiin 1-0.

Tasoittavalla JoMan viimeisenä lyöjänä Joosua Rättö (1/5 kotiutusyritystä) löi KiPan räpylävirheen myötä tasoituksen 1-1 Kasperi Hämäläisen tuomana. 

Kolmannen alkavalla jakson voittojuoksu 2-1 tuli Jiri Pippolan kotiuttaessa Otto Kauppisen JoMan linjan räpeltäessä.

JoMan Kasperi Hämäläinen tuskailee JoMan ulkokentällä kun pallo ei pysy räpylässä ja Otto Kauppinen tuo KiPan 2-1 voittojuoksun Jiri Pippolan lyönnillä.

Jakson vähät kolmostilanteet  6-4 KiPalle.

Toisen jakson
aloitti JoMa sisälää rakentaen palottomat ajot Toivollalle. Pallo väliin, mutta Samu-Kalle Varosen komea tappoheitto poltti Konsta Piirosen kotiin.  Jatkoajoista Rätön kolmosrajavedosta toinen palo kotiin ja viimeisellä Tätöstä kolmas palo. 

Aku Kettonen katsoo kun Kasperi Hämäläinen ja Iiro Nokkala hukkasivat Pippolan lyömän pallon ja KiPa johtoon 1-0

Tasoittavalla KiPan  Jiri Pippolalle yhden palon ajot, hermopallo linjaan ja Anttoni Jakobsson toi 1-0. Jiristä takalaittomalla toinen palo, mutta Samu Vainikaisen (1+2 lyötyä, 2 tuotua, 7/9 KL) lyönnistä kopiksi menossa ollut pallo putosi räpylästä ja Aku Kettunen toi 2-0.

Toisen alkavalla JoMa kavensi 2-1 kun Juho Toivolan varsilyönnistä heitto ohi kotipesän ja Kasperi Hämäläinen juoksi kotiin. Jatkoajot Toivolalle, Juho Keinänen poltti Piirosen kotiin ja Litmäsen näpyn haki hienosti Nestori Moisio polttaen Korhosen kotiin.

Nestori Moisio kehittynyt hienosti KiPan siepparina

Toisen tasoittavalla KiPa meni menojaan kun Samu Vainikaisen 1+2 juoksun arvoinen kunnari kakkosrajasta kotiutti myös Kasperi Kaksosen ja Juho Keinäsen 5-1.

Otto Kauppinen ensimmäisenä onnittelemassa Samu Vainikaista kunnarista

Heti perään Nestori Moision kumura putosi kakkosjatkeelle ja Samu Vainikaisen tuplajuoksulla 6-1. Myös Joona Lehtinen pääsi etenijäksi ja hän toiSamu-Kalle Varosen välilyönnillä 7-1. Yhden palon ajolähtö vielä Jiri Pippolalle, pallo väliin ja Aku Kettunen toi 8-1.

Kolmannen alkavalla JoMa sai palottomat ajot Toivolalle, Vasaraisen kopilla haavat kotiin ja vaihtotilanteesta kaksi paloa etupesiltä. Viimeisenä lyöjänä Rätön lyönti linjaan ja kolmas palo kotiin.

KiPan lukkari Joona Lehtinen piti JoMan lyöjät kurissa

Tasoittavalla KiPa rallatteli vielä kolme juoksua lisää. Kolmantena lyöjänä Juho Keinänen näpytti ensin Kasperi Kaksosen kolmoselle, sitten kumuralla 9-1. Anttoni Jakobssonin kumuralla 10-1 Juho Keinäsen tuomana ja jakson päätysnumeroiksi 11-1 Joona Lehtisen tuomana Samu-Kalle Varosen pudottaessa pallon kakkosjatkelle.

KiPalle makeat kolme sarjapistettä ja nousu KPL:n ohi seitsemänneksi

Toisen jakson kolmostilanteet 13-9, kotiutukset 11/14-1/8 ja kärkilyönnit 26-16 KiPan pelattua vain kolme sisävuoroa.

Pohjois-Karjalan Derby II pelataan jo ensi torstaina 11.7. Mehtimäellä ja sitä ennen JoMa käy tiistaina Sotkamon Jymyn vieraana. KiPan seuraava kotiottelu on vasta keskiviikkona 17.7. klo 18 Seinäjoen JymyJussien saapuessa Rantakentälle.