Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa johti ensimmäistä jaksoa 4-1 ja toista jopa 4-0, mutta niin vain Kopla kimmersi 1. jaksolla tasoihin ja toisella 4-6 voittoon. KiPa-KPL 0-1 (5-5, 4-6)

KPL-ottelun etkoissa Meijerin baarin terassilla Kytänniemessä KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen totesi:
– Ulkopelin on oltava hyvää, oltava rohkeita ja hyviä miehekästä pesäpalloa pelaamalla. Haluan kääntää joukkueen haastajasta voittajaksi, itse tehdään eikä odoteta lahjoja, linjasi Eko.
– Juuso Lattu on tänään viimeisimpänä sivussa, myös Otso Mäkelä ehkä viikon, Aku Kettunen pitempään, kertoi Eko huonoista uutisista iltaa ajatellen. Jokerina Latun tilalla on tänään toisessa kesän miesten superin pelissään Jonne Matikainen.
– Itseluottamuspankkia on saatava kerrytettyä.

KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA

Illan ottelussa jäi KiPalta paljon hampaan koloon molempien jaksojen johdon menettämisistä. Ensimmäisellä jaksolla jäi myös jossiteltavaa Matti Latvalan iskemästä 5-4 kavennusjuoksusta, jossa Tommi Mäentaustan näki palaneeksi myös KPL:n vaihtopenkki. Lassi Vasaraisen hurja tappoheitto, joka pomppasi maan kautta antoi pelituomari Tommi Nupposelle mahdollisuuden viheltää joko piip-piip palon merkiksi tai nostaa käden pystyyn juoksun merkiksi. Tiukassa täp-täp tilanteessa juoksu hyväksyttiin ja sen kanssa piti elää.

Tommi Mäentausta ehti täpärästi Matti Latvalan lyönnillä tuomaan 5-4

– Kutittelee, 9 tehtyyn juoksuun pitää olla tyytyväinen, mutta kun ne tulee ryppäissä ja jatkuvuus puuttuu, niin ”siedettävä” 0-1 tappio ei riitä, harmitteli KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

KiPan kultaisen kypärän sai 1. jaksolla viimeisen vuoroparin alkavalla Superpesiksen kolmannessa ottelussaan ensimmäisen juoksunsa lyönyt 18-vuotias Jonne Matikainen (1+4 lyötyä, 1 tuotu, 6/6 KL). Jonne pelasi Juuso Latun tilalla jokerina. Kova lyönti linjaan ja Koplan ulkokentän avutuksella joukkueen kapteenin Lassi Vasaraisen tuomalla juoksulla KiPa meni 5-3 johtoon ennen KPL:n tasoittavaa sisävuoroa.

Jonne Matikainen iskee uransa ensimmäisen Miesten Superpesisjuoksunsa
Lassi Vasarainen tuulettaa selällään Jonne Matikaisen lyönnillä 2. jaksolla tuomaansa 5-3 johtojuoksua

Toisen jakson alussa Jonne Matikaisen tahti vielä parani. Ensin kahden palon ajolähdöstä toisella lyönnillä 1-0 kun pallo sirvahti linjasta pelaajan räpylästä ja Samu Vainikainen ehti kotiin. Etupesät jäivät täyteen ja kolmannella lyönnillä pallo kolmoskoppari Teemu Nikkasen tontilta takarajasta läpi kunnarin ja 2 tavallisen juoksun arvoisesti ja taululle jo 4-0. Kunnarin edellä kotiin juoksivat Joni Lehikoinen ja Jiri Pippola.

Jonne Matikainen Sutkin kunnarihaastattelussa 2. jakson alussa

– Aina on mukava pelata, etenkin kun nyt katsomossa oli paljon yleisöä. Tyytyväinen olen, vain yksi epäonnistunut kotiuttamisyritys. Hienoa, että pääsin mukaan isoihin peleihin, kertoi lehdistötilaisuudessa B-ikäisten poikien Superpesiksessä lukkarina pelaava Matikainen.

KPL:n ykköspalkinnon sai Patrik Wahlsten (6 lyötyä, 7/10 KL) ja kakkospalkinnon kokenut Matti Latvala (3 lyötyä, 7/9 KL). Näiden kahden lisäksi vain Teemu Nikkanen iski yhden juoksun ja yksi tuli harhaheitolla.

Ensimmäisellä jaksolla ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla KPL meni 0-1 johtoon kun kahden palon ajolähdöstä ykköspalkinnon saanut Patrik Wahlsten löi kovaa kolmossaumaan ja Patrik Vartama toi 0-1.

Toisen vuoroparin alkavalla KiPan kapteenin nauhaa kantanut ja KiPan kakkospalkinnon tienannut Lassi Vasarainen (1+2 lyötyä, 3 tuotua, 5/9 KL) iski kakkospuolelta pallon rantapusikkoon 1+2 juoksun arvoisesti. Kunnarin edellä kotiin Paavo Pelto sekä Samu-Kalle Varonen. Näin KiPa 3-1 johtoasemaan Rantakentän 1124 katsojan pauhatessa.

Lassi Vasarainen puhkaisi Koplan kakkospuolen Latvalan vierstä kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti

– Katsottuun paikkaan se meni, sitä on harjoiteltu, totesi Vasarainen Sutkin kenttähaastattelussa.

Lassi Vasarainen tuulettaa niinkuin pitääkin kunnariaan
Niina Vasarainen: ”Tämän tarinan taustalla on pitkään vedättelemäni juttu, että joskus tuun heittämään ylävitoset, kunhan lyöt kunnarin😄 No, eilen peliin lähtiessä Lassi sanoi, että tänään lyön kakkosrajasta läpi, johon mie vastasin että sovittu, mie tuun antamaan ylävitoset. Se oli semmonen diili ja molemmat pidettiin lupauksemme🤣🤣🤣. Otto Kauppiselle oon uhannu tehdä saman tempun, en vaan ole sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan😉

Rantakentän tunnelmaa nosti vielä samassa sisävuorossa Samu Vainikainen, jonka kumura upposi taakse keskelle ja Lassi Vasarainen toi tuplajuoksun 4-1.

KiPan kärki Otto Kauppinen (5/6 KL ykköselle) sai Oomin Energisimman pelaajan palkinnon epäonnistuen vain viimeisessä kentällemenoyrityksessään. Kuitenkin Otto ei tuonut yhtään KiPan yhdeksästä juoksusta. Ruutu Tähti-pelaajan palkinnon sai linjassa varmasti pelannut nuori Topias Kaksonen.

Oomin Energisin pelaaja Otto Kauppinen ja Arttu Ruuskasta palo

KPL näytti vahvuutensa tehden ensimmäisellä jaksolla juoksun kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan ja kaksi viimeisessä.

Toisen vuoroparin tasoittavalla Eemeli Lainen pomputti ensin Ville Pesun kolmoselle ja vaihtoi sitten takaetenijän näpyllä kakkoselle. Polttoheitto näpystä sotkeutui kuitenkin pahasti verkkoihin ja Ville Pesu toi harhaheitolla kavennuksen 4-2.

Kolmannen vuoroparin alkavalla KiPa ei saanut etenijää kakkosta pitemmälle. KPL sai yhden palon ajot Patrik Wahlstenille, jonka kova laaka keskelle kotiutti Matti Saukon 4-3. Wahsten paloi itse laittomaan ja Tommi Mäentausta löi pallon väliin, mutta Samu-Kalle Varonen poltti Arttu Ruuskan kotiin.

Neljännen alkavalla KiPan Kauppinen paloi Pippolan välilyönnistä yhtä täpärästi kuin tasoittavalla Koplan Mäentausta ehti kotiin.

Pesäpallossa syntyy tiukkoja tilanteita ja Otto Kauppisesta täpärä palo

KiPa jatkoi kuitenkin mainiosti kun Kasperi Kaksonen vaihtoi tyylikkäästi kaksi pesäväliä Vasaraista ykköseltä kolmoselle. Jonne Matikainen iski Koplan kolmospuolen avutuksella Lassi Vasaraisen tuomana KiPan jo mukavan tuntuisesti 5-3 johtoon ennen KPL:n tasoittavaa sisävuoroa.

Viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä Matti Latvalan iskemästä 5-4 kavennusjuoksusta olisi voinut Tommi Mäentaustan viheltää palaneeksikin. Jatkoajoista Patrik Wahlstenin ykkösrajanäpystäkin oli palo tulossa, mutta pallo ei jäänytkään Kauppisen käsiin ja Patrik Vartama syöksyi tasoituksen 5-5. Palottomat ajot jatkuivat, mutta Teemu Nikkasen kova jäi Joni Lehikoisen räpylään, palo ykköspesältä ja kotoa. Arttu Ruuskalle KPL sai vielä kahden palon ajot, mutta tämän keskinäpyn Kauppinen haki hyvin ja kolmas palo kotiin.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-10 Koplalle, kärkilyönnit tasaisesti 19-20 (68 % – 67 %).

Toisen jakson alussa Jonne Matikainen vei KiPan 1-0 johtoon kahden palon ajolähdöstä kun pallo sirvahti linjasta pelaajan räpylästä ja Samu Vainikainen ehti kotiin. Etupesät jäivät täyteen ja kolmannella lyönnillä pallo kolmoskoppari Teemu Nikkasen tontilta takarajasta läpi kunnarin ja 2 tavallisen juoksun arvoisesti ja taululle jo 4-0. Kunnarin edellä kotiin juoksivat Joni Lehikoinen ja Jiri Pippola. Ja Rantakentää pauhasi!

Mutta toisen vuoroparin alkavalla KPL kavensi heti kahdella juoksulla. Patrik Wahlsten kotiutti ensin kovalla keskisaumalyönnillä Eemeli Laineen 4-1. Sitten etupesät täynnä ja pallo kolmosluukusta läpi niin että kakkoselta lähtenyt Jasperi Luoma toi 4-2.

Samu-Kalle Varonen ei aivan saanut katkaistua Patrik Wahlstenin 3-luukkulyöntiä

Tasoittavalla KiPa sai nätisti palottomat ajot Pippolalle, mutta haavat Kauppisesta kotiin. Näpyllä vaihto ja jatkoajot Vasaraiselle. Näpy jäi liian lyhyeksi ja risti sekä ykkös- että kolmospesiltä. Kopilla pesät tyhjiksi ja tilanne kuivui nopeasti.

Kolmannen alkavalla Matti Latvala löi etutilanteessa osittain läpi kolmosluukusta ja Arttu Ruuska toi jo uhkaavasti ero vain yhteen juoksuun 4-3. Yhden palon ajot vielä Wahlstenille, mutta kahdesti palo kotiin.

Ruutu Tähti-pelaaja Topias Kaksonen teki ulkona miehen työn

KiPan tasoittava oli illan heikoin ja kaksi paloa kolmesta tuli laittomilla lyönneillä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Koplan häntäpäästä oli tullut jo yksi risti taululle ja viitonen oli viimeinen lyöjä. Kärjestä yhden palon ajot numerolle neljä Matti Latvalalle, joka löi taitavasti kakkosjatkeelta Tommi Mäentaustan tuomana tasoituksen 4-4. Jatkoajot Patrik Wahlstenille, joka löi vastustamattomasti väliin kolmospuolelle ja Patrik Vartama toi 4-5. Kolmannesta ajolähdöstä vielä Teemu Nikkanen kotiutti Aapo Kinnusen 4-6.

Patrik Vartama tuo illan viimeisen juoksun 4-6 Koplafanien iloitessa

Viimeisen tasoittavalla KiPa sai kahden kopin jälkeen etenijäjokeri Matias Litmasen kolmoselle ja palottomat ajot Pippolalle. Kova kakkospuolelle ja Litmasesta ensimmäinen palo. Takavaihtoa ei ehtinyt tekemään ja Pippolan viimeisellä pallo linjaan, missä kolmoselta näytti olevan varma toinen palo tulossa. Pallon poltellessa näpeissä Varonen ehti kuitenkin kolmoselle. Jipi ihmeellisesti arpoi etenemistään – eikö lie muistanut lyöneensä jo kolme kertaa – ja paloi itse ykköselle. Pesät uudelleen täyteen ja Matikaisen ensimmäisellä näpyllä vain Vasarainen eteni kakkoselta kohti kolmospesää ja hänestä viimeinen palo. Ilmeiseti Varonen nukkui kolmosella ja ottelu päättyi tähän.

Toisen jakson kolmostilanteet 9-12 Koplalle, kärkilyönnit tasaisesti 20-22 (65 % – 59 %).

KiPan kolmlen kovan kohtaamiset jatkuvat tiistaina 18.7. Tampereella ja kuvia on luvassa myös Manse-KiPa -ottelustakin. Torstaina 20.7. KossU saapuu Rantakentälle ja sunnuntaina 23.7. KiPa puolestaan matkustaa KossU:n vieraaksi.