Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

22.6.2021. KiPa yllätti hallitsevat Suomen mestarit housut kintuissa 1. jaksolla, mutta taipui supervuorossa. KiPa-Jymy 1-2 (7-5, 2-6, 0-1)

Katso myös kuvat ottelusta

Aina aurinkoisella Rantakentällä pelattiin kaikkien aikojen hikisimmissä olosuhteissa kun lämpömittari näytti +31astetta. Kolmea minuuttia vaille kolme tuntia vuodattivat pelaajat hikeä ennen kuin Jymy onnistui saamaan tämän vuosikymmenen ensimmäisen voittonsa KiPasta.

– Oli rankin peli mitä olen ikinä pelannut, totesi KiPan I palkinnon saanut ja Ruutu Tähtipelaajaksi valittu Joni Lehikoinen (1 lyöty, 3 tuotua, 6/8 KL). Myös kakkospalkinnon saaja oli lyöntijärjestyksen häntäpäästä, koppari Lassi Vasarainen (1 lyöty, 5/9 KL), joka pelasi myös ulkona hyvin. Joni toi toisessa vuoroparissa kahdella lyöntikierroksella kaksi juoksua, joten ei ihme, että mies oli aika poikki.

– Pisteeseen sinänsä olen tyytyväinen, mutta todella harmittaa kun toisella jaksolla 2-2 tilanteessa annettiin edestä juoksu, jatkoi Joni.

Jani Komulaisen mukaan KiPa yllätti heidät avausjaksolla housut kintuissa ja hyvillä lyönneilläkin isännät tekivät kuusi juoksua mennen 6-1 johtoon. Onnistumisia tuli kahden lyöntikierroksen mittaisella sisävuorolla laajalla rintamalla. Juoksun iskivät Hannes Pekkinen, Valentin Ikonen, Joni Lehikoinen, Lassi Vasarainen, Jarkko Matikka ja Sami Mikkolanaho.

Jymy pääsi tasoittavalla ja seuraavassa vuoroparissa jo juoksun päähän, mutta viimeisen alkavalla Pekkinen iski jakson päätösnumeroiksi 7-5. Jymyllä oli vielä tasoittava sisävuoro, jossa se sai palottoman ajolähdön. Lehikoinen nappasi Laakson näpystä ensimmäisen palon ja kaksi muuta hoiti lukkari Jesse Eskelinen, sillä R. Korhosen ja Rönkön lyönnit lensivät laittomiksi.

Tasaisen 1. jakson kolmostilanteet Jymylle 9-11, mutta KiPan kotiutti tehokkaasti 7/9 kertaa Jymyn onnistuessa 5/10 kertaa.  

– Ensimmäinen jakso oli hyvä, kun pystyttiin pitämään johtoasema. Toinen jakso oli pikkasen tarkka juttu, mutta se olisi voinut päättyä toisinkin. Parempi kuitenkin voitti, myönsi KiPa pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Hyvä että kahdesta viime pelistä on saatu pisteitä ennen juhannustaukoa, jatkoi Tuuva.

Toisella jaksolla Jymy meni Toni Laakson ja Roope Korhosen vastustamattomilla vedoilla heti 0-2 johtoon. Tasoittavalla KiPa kavensi 1-2 Jarkko Matikan kotiuttaessa viimeisenä lyöjänä Sami Mikkolanahon vaihtaen ensi näpyllä Samin kolmoselle. KiPa nousi tasoihin kolmannen vuoroparin tasoittavalla Mikkolanahon kotiuttaessa Lehikoisen.

Mutta Jymy teki neljä juoksua lisää vieden toisen jakson 2-6. Juoksuista kolme tuli jo kahden ristin ollessa taululla.

Supervuoroparin Jymy aloitti tehokkaasti tehden heti kärjellään palottomat ajot. Neljästä ajolähdöstä vain ykköspalkittu Roope Korhonen onnistui.

KiPa ei tasoittavalla päässyt kakkospesää pitemmälle. Kolme tuntia helteessä istuneen yleisön iloksi kuitenkin yksi sarjapiste Kiteelle jaksoin 2-1 (7-5, 2-6, 0-1)

Sami Mikkolanaho kotiutti näpyllä Joni Lehikoisen 1. jakson 2. vuoroparin alkavalla ja KiPa johtoon jo 6-1
Jarkko Matikka varmistaa kun Joni Lehikoinen polttaa Niilo Piiponniemen Roope Korhosen näpystä 1. jakson viimeisen tasoittavalla
Toisen jakson toisessa vuoroparissa viimeisenä lyöjänä Jarkko Matikka vaihtoi NÄPYLLÄ ja kotiutti linjan räpeltäessä Sami Mikkolanahon 1-2