Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

vs

Yhteenveto

Iso, iso voitto, tiivisti Eko Hyvinkäällä. Tahko-KiPa 1-2k (5-4, 5-7, 0-1k)

Helteisellä Pihkalan pesäpallostadionilla oli nähtävää kahden tunnin ja kolmen vartin verran kun Tahko ja KiPa ottivat mittaa toisistaan kotiutuskilpailua myöten. Katso myös kuvat ottelusta – Ehottomasti tyytyväinen kahteen pinnaan. Verrattuna edelliseen tapahtumaan mistä saatiin kaksi pistettä, nyt päästiin pelaamaan pesistä, oli parempi maku, paremmalla pelillä saatiin pisteet. Kotarit pidettiin nollilla, mutta 10 juoksua on liikaa annettu, vaikka kovasta vastustajasta saatiin voitto. Urheilu on itseluottamuslaji, kun yksi näyttää suuntaa, muutkin onnistuu. Harmittaa ainoastaan ensimmäisen jakson viimeinen sisävuoro, muuten pelattiin meidän tasolla hyvää peliä. Iso, iso, iso voitto, tiivisti KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.
KiPan voittojuoksu kotiutuskisassa: Joona Lehtisen määrämittainen keskinäpy kotiuttaa Aku Kettusen (video Ilkka Hirvonen)
Ottelun alku ei hyvää KiPalle tiennyt kun ulkopelivirheillä isännät pääsivät 3-0 johtoon. Valentin Ikonen löi pitkän näpyn kolmosrajaan ja Teemu Nurmio juoksi kotiin 1-0. Sään lämmetessä lyöntinsä löytänyt, 5 lyödyllä juoksulla Tahkon ykköspalkinnon saanut Juha Niemi löi KiPan linjan räpeltäessa Valentin Ikosen tuomana 2-0. Tasoittavallaan KiPa ei päässyt kakkospesää pitemmälle ja toisen alkavalla Santtu Patova löi vastustamattomalla kumuralla Valentin Ikosen tuomana jo 3-0. Toisen tasoittavalla KiPa kavensi 3-2:een Samu-Kalle Varosen kumuralla ja viimeisenä lyöjänä olleen Jiri Pippolan lyönnillä lukkarin kauhoessa palloa. Kolmannen allkavalla Juha Niemi lisäsi ulkokentän avustuksella Tahkon johdoksi 4-2. Mutta tasoittavalla sisävuorolla KiPan toisena lyöjänä Anttoni Jakobsson yllätti Tahkon syöksykoppia hakeneen kopparin ja tilanne tasan 4-4, kun 1+1 juoksun arvoisen kunnarin edellä kotiin juoksi Otto Kauppinen.
Anttoni Jakobssonin kumuralla 1+1 juoksun arvoinen kunnari, tilanne 4-4 kun edellä Otto Kauppinen toi juoksun 4-4
Juho Keinänen ehti ensimmisenä onnittelemaan Anttoni Jakobssonia kunnarin jälkeen
Taululle tuli vielä hetkeksi lukemat 4-5, mutta videotarkistuksen jälkeen Jiri Pippolan lyönnillä Nestori Moisio tuomittiin täpärästi palaneeksi muutama sentti ennen kotipesää.
Videotarkistus vei KiPan johtojuoksun kun Nestori Moisio tuomittiin palaneeksi muutaman sentin marginaalilla
Viimeisen vuoroparin alussa Juha Niemi löi Jesse Eskelisen tuomana jakson kolmannen juoksunsa kovalla vedolla kakkosluukkuun. Kun KiPan sisävuoro oli ponneton, vei Tahko avausjakson ja yhden sarjapisteen juoksuin 5-4. Jakson kolmostilanteet selvästi Tahkolle 13-6. Toisen jakson KiPa aloitti sisällä mallikkaasti. Nestori Moisio iski superpesisuransa ensimmäisen lyödyn juoksun kotiuttamalla Aku Kettusen 0-1 Tahkon kolmospuolen avustuksella. Sisävuoron toiseksi viimeisenä lyöjänä vielä Topias Kaksonen kotiutti Joona Mäkelän 0-2.
Nestori Moision miesten Superpesiksen ensimmäinen lyöty juoksu
Toisen vuoroparin alkavalla Juho Keinänen iski 1+1 juoksun arvoisen kunnarin ja juoksun tuojana jälleen Joona Mäkelä. Heti perään Topias Kaksonen löi Juholle tuplajuoksun ja taululla jo 0-5 KiPalle.
Juho Keinäsen raivokova kahden palon tilanteessa kakkosrajaan ohi verkon, pallo muuntajalle ja 0-4 KiPalle
– Kaksi paloa, ykköstilanne, viimeinen lyönti niin en siihen mitään muuta keksinyt. Oli onneksi tarpeeksi lähellä tuo verkko ettei pallo jäänyt siihen, kertoi Juho Keinänen lehdistötilaisuudessa. Tahko kavensi Juha Niemen kotiuttaessa KiPan kasvattyi Valtteri Havukaisen, mutta Samu-Kalle Varonen löi kotiin Anttoni Jakobssonin ja Aku Kettusen lisäten KiPan johdoksi jo 1-7. Tahko sai kolmannen tasoittavallaan eron kapenemaan 4-7, mutta viimeisessä vuoroparissa KiPan ulkokenttä kesti antaen vain yhden lisäjuoksun, joten toinen jakso ansaitusti KiPalle 5-7. Toisen jakson kolmostilanteet 7-10 KiPalle ja kotiutustehot oivasti 70 % = 7/10. Kotiutuskisan aloitti Tahko sisällä. Yhdestä etenijästä KiPan lukkari Joona Lehtinen nappasi kärpäsen, yksi pari päättyi takalaittomaan, kaksi torjui KiPan linja ja viimeisen näpyn haki hyvin Topias Kaksonen.
Sieppari Topias Kaksonen polttaa etenijän kotiin
KiPa tarvitsi vain kolme paria voittoon. Jiri Pippolan ja Juho Keinäsen lyönneillä aika täpärät palot kotiin. Kolmannessa parissa Joona Lehtinen löi ensimmäisellään keskelle etukentää määrämittaisen näpyn, jolla Aku Kettunen toi KiPan voittojuoksun 0-1.
Joona Lehtisen keskinäpy yllätti Tahkon etukentän ja Aku Kettunen toi KiPan voittojuoksun 0-1