--

KiPan sisäpeli ihan tukossa 1. puolivälieräottelussa ja jätti paljon mietittävää ennen tiistain kotiottelua. KPL-KiPa 2-0 (5-0, 4-1)


Ottelun parhaat pelaajat olivat lukkareita. KiPan ykköspalkittu oli Joona Lehtinen ja kakkospalkinto annettiin Samu-Kalle Varoselle  (kärkkärit 3/7). Ainoan KiPan juoksun löi Jiri Pippola, kotiutusyrityksiä kolme, joista siis yksi onnistuminen.

KPL:n ykköspalkittu oli myös lukkari, Elias Pitkänen (1 tuotu, 5/7 KL) ja kakkospalkinto KPL:n juoksuhanat kummallakin jaksolla aukaisseelle Teemu Nikkaselle (3 lyötyä, 1 tuotu, 3/6 KL), joka haki myös ainakin kolme komeaa syöksykoppia.

–  En vielä tiedä mistä johtuu, oltiin huonompia ja ulkopelistä löytyy paljon parannettavaa. Ja ei kolmella kolmostilanteella pelejä voiteta, kertoi Lehtinen lehdistötilaisuudessa.  

– Oli se aika mukavaa pelata, vajaat kaksi viikkoa olin poissa. Parasta oli ulkopeli, se oli meidän hyvyyttä mutta oli kaverikin vähän huono, KPL:n Elias Pitkänen säesti.

Pelinjohtajista KiPan Sami Eko Partanen otti tappion omaan piikkiinsä.

– Omaan piikkiin pitää ottaa, ei voi kollektiivisesti noin huonosti koko joukkue pelata. Jos joku yksittäinen pelaaja epäonnistuu, se on ymmärrettävää. En saanut pumpattua tarpeeksi porukkaa, se on valmennuksen yksi osa. Pakko on myöntää että oli se myös vastustajan hyvyyttä, pyöritteli Eko ajatuksiaan.

KPL:n pelinjohtaja Petri Tuuvalla oli vähemmän mietittävää.

– Alussa oli vähän jännitystä, itse hölmöiltiin. Kun KiPa ei puolestaan saanut aikaan mitään ja meillä kolmannessa voroparissa peli aukesi. Loppu oli sitten helppoa, kertoi Tuuva.

KiPa voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan ulkovuoron.

Ensimmäisen alkavalla sisävuorolla KPL:n palottomasta ajolähdöstä Patrik Wahlstenin lyönti laiton, jatkoajoista Nikkasen viimeinen varsi liian lyhyt, toinen palo Vartamasta kotiin. Kakkoskärki esiin, etupesät täyteen ja Matti Latvalan pompusta kolmas palo ykköspesältä.

KiPan tasoittavalla Anttoni Jakobsson käiveröllä kärkeen ja Kettusen pompulla kakkoselle, Akusta kopinnostopalo. Varonen kärjen taakse ykköselle, Vainikaisen lyönti linjaan, toinen palo Anttonista kolmoselta. Viimeinen taakse kopiksi, mutta Mäentausta ei pudottanutkaan ja Samun juostua jo ykköspesälle tuplahaavaa ajatellen, jo toinen turha takapalo sisävuoroon.

Toisen alkavalla Mäentaustasta kärpänen ykköseltä eikä Koplakaan saanut kärkeä edes kakkospesälle ja  vain kaksi kärkilyöntiä tilastoihin.

Tasoittavalla KiPan Kauppinen rohkealla kentällemenoyrityksellä palo, heti perään Mäkelän kolme pomppua laittomia, toinen palo ja vuoroparin tilastosaldo yhtä heikko kuin Koplalla.

Kolmannen alkavalla KPL ratkaisi jakson lyömällä viisi juoksua. Palottomasta ajolähdöstä Teemu Nikkasen näpy surrasi onnekkaasti sopivasti ja Tommi Mäentausta toi 1-0. Ajot jatkuivat ja Patrik Wahlsten löi Aapo Kinnusen kotiin 2-0. Juha Kore Korhosen lyönnistä ensimmäinen risti kotiin. Jasperi Luoma kotiutti Teemu Nikkasen 3-0. Eemell Laineen lyönti kopiksi ja Nikkasesta kärpänen kolmoselta. Etupesät olivat täynnä kun Matti Latvala käänsi viimeisen lyöntinsä ykkösrajaan ja pallo menikin läpi, jolloin Jasperi Luoma toi 4-0. Jakson loppunumeroiksi Valtteri Luoma kotiutti vielä Eemeli Laineen 5-0.

Tasoittavalla KiPa sai sentään 50 % enemmän onnistumisia kun tilastoihin kirjattiin kolme kärkilyöntiä ykköspesälle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KPL  sai palottomat ajot Wahlstenille, ensimmäisellä haavat kotiin ja kolmospesälle ja toinen etumiehelle kopiksi, risti molemmilta etupesiltä ja KiPa sisään.

Tasoittavalle KiPa sai jakson ainoan kolmostilanteensa Varosen  rakentamana, mutta Jiri Pippolan lyönnillä Kettusesta kolmas palo kotiin.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 10-1, kärkilyönnit 19-10 (53%-36%).

Toiselle jaksolle
odotettiin ärsytetyn KiPan tuloa aloittavalle sisävuorolle. Mutta kakkospesäväli oli edelleen vaikeaa. Varosen pomppu kakkosrajasta näytti menevän läpi ja Samu-Kalle ahnehti jo kakkostaipaleelle, mutta Latvala saikin pallon liian nopeasti ja takaisin pesälle syöksymisestä huolimatta toinen palo. Kärkimiehistä siten haavat ja kaksi paloa kakkostaipaleelle ja vasta Vasarainen sai kakkosjatkeelle painuneella kumurallaan Topias Kaksosen kakkospesälle asti. Mutta kolmostaival oli edelleen vaikeaa ja Vainikaisen lyönnillä kolmoselta kolmas palo.

Tasoittavallaan Kopla sai kärkimiehistään jo kolme juoksua kotiin ennen kuin yhtään ristiä oli taululla. Teemu Nikkasen kumura taakse keskelle menin Vasaraisen räpylän vähän hidastaessa vauhtia takaa keskeltä läpi ja Tommi Mäentausta sekä Patrik Vartama toivat 2-0. Patrik Wahlsten löi Elias Pitkäsen tuomana 3-0. KPL sai toisellakin lyöntikierroksella Nikkaselle ja Korhoselle ajot, mutta ne KiPa pystyi torjumaan.

Toisen alkavalla sama tahti jatkui KiPan sisäpelissä ja tasoittavalla KPL lisäsi johtonsa 4-0:aan, kun Patrik Wahlsten löi Eemeli Laineen kotiiin.  

Kolmannen alkavalla KiPan kolmosvaihdoista Vainikainen sai viidestä yrityksestään ainoan onnistumisensa kun Jakobsson eteni näpyllä kolmospesälle. Myös takavaihdot tuottivat KiPalle hankaluuksia ja kaksi takapaloa tuli ennen kuin Pippola pääsi ykkös-kolmostilanteessa mailan varteen. Näpyllä ensin onnistunut takavaihto. toisella kolmas palo Topiaksesta kotiin.

Tasoittavalla KPL sai yhden palon ajot Wahstenille, mutta pallo etumiehelle ja palo Laineesta kotiin sekä Latvalasta kakkoselle.

Neljännen alkavalla Keinänen ja Varonen saivat Kettusen kolmoselle ja palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippola löi pallon väliin ja Aku Kettunen toi puolivälierien KiPan avausjuoksun 4-1. Takavaihtoja ei kuitenkaan tehty ja kopilla pesät tyhjiksi ja orastanut takaa-ajo kuivui siihen.

Toisen jakson kolmostilanteet 7-2, kärkilyönnit 19-18 (63%-47%).

TILASTOT OTTELUSTA

Puolivälierät KPL:n kanssa jatkuvat tiistaina 20.8. klo 17:30 Rantakentällä ja nyt jos koskaan joukkue tarvitsee koko katsomon tukea!