Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

– Jäätiin jalkoihin eikä pärjätty räpylässä, totesi Eko juoksujuhlan ikävämmällä puolella. Manse PP-KiPa 2-0 (11-2, 8-6)

Sami Eko Partasen ilme lehdistötilaisuudessa kertoo kaiken Manse PP:n YouTube-kanavalla

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen tunnusti KiPan jääneen Mansen jalkoihin.

– Jäätiin jalkoihin. Oli kovat jakson alut vastustajalta ja ei päästy mitenkään perin kiinni tähän tapahtumaan. Tapahtui kaikenlaisia mitä sitten tapahtuu, kun menee usko, toivo ja rakkaus tähän lajiin, aloitti Eko.

– Oltiin vähän vastaavanlaisessa tapahtumassa itse pari päivää sitten itse ja nähtiin läheltä mitä tapahtuu kun siinä ottelussa parempi moukaroi kaikin tavoin ja toinen vikisee ja ei onnistu mikään, vaikka mitä laittaa pallon eteen niin polvesta kimpoilee.   

– Lopussa päästiin näennäisesti mukaan, mutta iso kunnia vastustajalle, että vielä kovemmassa liidossa oleva porukka nöyryytti nyt meitä. Meidän ei pidä lähteä juoksunlyöntikilpailuun ja nyt ei pärjätty räpylässä, päätti Eko.

– Erittäin tyytyväinen olen tähän viikkoon, nousujohteisesti pelataan koko ajan, saadaan parannettua niitä asioita mitä kauden aikana pitääkin, tiivisti Mansen pelinjohtaja Jani Komulainen.

KiPan ainoa voittava suoritus 1478 katsojan edessä Kaupin +29 asteen helteessä oli Lassi Vasaraisen hutunkeitto, jossa KiPa valitsi aloittavan ulkovuoron. Kaikki putket katkeavat joskus, nyt katkesi KiPan pisteputki.

Manse aloitti sisällä. Yhden palon ajot kärjestä Perttu Ruuskalle ja keskisaumasta Severi Tikkakoski toi 1-0 ja KiPan lukkari Joona Lehtisen heitosta ei takapaloa vaan pallo lipsahti ohi kolmospesältä. Näin tunnelin suulta haetulla harhaheitolla Elmeri Lieto kotiin 2-0. Ajolähdöstä jokeri Kalle-Tapio Huuskon kumura keskelle ja Henri Puputti toi niukasti 3-0. Kahden palon ajoista Juho Puhtimäen kääntönäpystä ykkösrajaan Perttu Ruuska täpärästi 4-0 ja jatkoajoista Leevi Lehdon lyönti kolmospussiin kotiutti Tomi Lehtosen 5-0.

Tasoittavalla KiPan sisävuorolla Otto Kauppinen paloi Anttoni Jakobssonin näpyllä kakkoselta. Aku Kettunen vaihtoi etupesät täyteen ja Samu-Kalle Varonen löi kakkospesästä pesävahdin räpylän kautta läpi. Pallon jäädessä nousevaan rinteeseen vain Anttoni Jakobsson toi kavennuksen 5-1, mutta Samu-Kallesta toinen risti kakkoselta eikä Akukaan ehtinyt lähteä kolmoselle. Vuoro vaihtui kun Tikkakoski poltti Kettusen kolmoselle Samu Vainikaisen lyönnistä.

Toisen alkavalla Manse rakensi taas kärjestään palottomat ajot Perttu Ruuskalle, näpy ei tarttunut käteen ja Severi Tikkakoski toi 6-1. Toinen lyönti pomppasi ilkeästi ohi kolmoskoppari Samu-Kallesta  ja Ruuskan kesän ensimmäisen kunnarin edellä kotiin Simo Vainikainen ja Elmeri Lieto. Taululle 9-1. Etupesät täyteen ja Kalle-Tapio Huuskon lyönti kolmosjatkeelle väliin antoi Perttu Ruuskalle tuplajuoksun 10-1. Tässä vaihdessa tilastoissa Mansella 100 % joka kohdassa. Lilja, Puhtimäki ja Tikkakoski pääsivät vielä yrittämään kotiutusta, mutta niistä ristit kotiin.

Tasoittavalla KiPan kakkoskärjestä Kasperi Kaksonen, Joona Mäkelä ja Samu Vainikainen täyttivät pesät Jiri Pippolalle. Pallo kakkospuolelle jäi linjaan, risti kotiin ja takavihdot samalla. Viimeisellä yllätysmerkki päälle, pallo sauman päältä kakkosjatkeelle väliin ja Joona Mäkelä toi 10-2. Eupesät täynnä, Topias Kaksosen pystärillä keskelle Vainikainen kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot Nestori Moisiolle. Lyönti jäi myös linjaan ja Vainikaisesta toinen risti kotiin. Korkeasta tolpasta vaihto taitavasti ja kolmas ajolähtö Joona Lehtiselle, mutta selvä palo Pippolasta kotiin. (Mansen kirjuri sekoili tässä vuoroparissa ja Pippolan lyömä juoksu on tilastoissakin Topias Kaksosen nimissä.)

Kolmas vuoropari oli juoksuton ja siinä myös KiPan ulkopeli oli kuosissaan. Neljännen vuoroparin aloittavalla Mansen Perttu Ruuska löi yhden palon ajolähdöstä pallon kakkosjatkeelle väliin ja Topias Lilja toi jakson loppunumeroiksi 11-2. .

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 15-5, kärkilyönnit 24-13 (75 %-50 %).

Toisen jakson KiPa aloitti sisällä mutta Pippola ei onnistunut ajolähdössä. Manse puolestaan löi kuten 1. jakson alussa heti 5-0 tauluun.

Ensimmäisenä lyöjänä toisella lyönnillä Severi Tikkakoski löi pallon Varosen selän taakse läpi ja kunnarilla ihannealku 1-0. Toinen lyöjä Simo Vainikainen iski maalyönnin Vasaraisen räpylän alta läpi ja kunnarin edellä Severi Tikkakoskelle tuplajuoksu ja 3-0 taululle. Paloton ajolähtö Perttu Ruuskalle ja lentomerkillä linjasta 4-0 Simo Vainikaisen tuomana. Henri Puputti puhkaisi keskisauman ja Timo Torppa toi 5-0.

Toisen alkavalla Mäkelän näpyllä, T. Kaksosen pystärillä ja Vainikaisen välilyönnillä ajot Jiri Pippolalle, ensimmäisellä pallo väliin kolmospuolelle ja Joona Mäkelä toi 5-1. Mutta KiPa ei saanut tilannetta jatkumaan ja Manse sisään.

Tasoittavalla Mansen Tikkakoski suoraan kakkoselle kakkospuolen läpilyönnillä. Vainikainen ykköselle, Liedon vuorolla kärpänen Tikkakoskesta. Näpystä toisen palon sijaan heitto ohi kakkospesän ja takapesät täyteen. Henri Puputin lyönti kolmospolttajan räpylän reunasta sirvahtaen ja Simo Vainikainen toi 6-1. Ulkokentän avustuksella takatilanne ja Tomi Lehtosen bravuuri kakkosjatkeelle kotiutti Elmeri Liedon 7-1. Kopilla pesät tyhjiksi, räpylävirheellä etutilanne. Huuskon lyönnistä Varonen nappasi vihdoin toisen palon Torpasta kolmoselta. Puhtimäki kärjeksi ykköselle, Lehdon yltitysnäpyllä vaihto. Perttu Ruuskan lyönti läpi kolmospuolelta ja aita pelasti kahdelta lisäjuoksulta jolloin vain Juha Puhtimäki toi 8-1. Pesät täyteen Tikkakoskelle jonka näpystä vihdoin kolmas palo Lehdosta kotiin.

Kolmas vuoropari oli juoksuton kuten ensimmäisellä jaksolla.

Viimeisen alkavalla KiPan Kauppisesta haavat komealla syöksykopilla, Jakobsson pystärillä kärkeen. Kettunen vaihtoi ulkopelin avustuksella etupesät täyteen. Vainikaisen lyönti kolmosjatkeelta oli menossa tunnelia kohti, mutta Puputti sai sen estettyä syöksymällä! Takatilanteesta Samu-Kalle Varosen välilyönnillä Anttoni Jakobsson toi 8-2.  Mäkeläkin löi läpi kolmosjatkeelta ykköstilanteessa, mutta 1+1 juoksun sijaan toinen risti kolmoselle palanneesta Kasperi Kaksosesta. Moisio vaihtoi uudet kahden palon ajot kolmosjatkeelta. Jiri Pippola löi 1+3 juoksua iskemällä läpi kolmosluukusta ja taululle 8-6 kun Joona Mäkelä, Topias Kaksonen ja Nestori Moisio toivat edellä juoksut.  Mansen aikalisän jälkeen Pippola kolmosella, Lehtinen kopin pudotuksella ykköselle. Kopin pudotuksella ajot Jakobssonille, mutta kolmas palo kotiin.

Toisen jakson kolmostilanteet tasan 9-9, kärkilyönnit 28-23 (74 %-62 %).

Tilastot ja ottelutapahtumat uudistetulta Pesistulokset-sivustolta (Avausjakson 10-2 kavennusjuoksu merkitty Topias Kaksoselle eikä Pipppolalle.)

Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen KiPalla on kahden ottelun Etelä-Pohjanmaan reissu: ti 2.7. Vimpelissä ja ke 3.7. Alajärvellä. Sunnuntaina 7.7. Rantakentälle saapuu paikallisvastustaja Joensuun Maila.