Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Sarjakärki vieraskentällä nurin, KiPalle 12 juoksua yksittäisillä lyönneillä Pippolan (5 lyötyä, 2 tuotua) johdolla. KeKi-KiPa 0-1 (4-4, 2-8)

Kempeleen Kiri sai kokea kauden ensimmäisen kotitappionsa KiPan löylyttämänä. Katso lehdistötilaisuus Kirin Facessa. Vesisateessa kolmostilanteet 19-22, mitä hämmästeltiin lehdistötilaisuudessakin.

– Aika mouheet määrät tilanteita teki möyhi molemmat tähän säähän. Vaati todella hyviä lyöntejä laatu-ulkopelijoukkuetta vastaan, tehtiin tilannetta ja juoksuja. Pojat vastasi hyvin huutoon ja vähän meinasi karata meillä jo hurmoksen puolellekin. Oltiin avausjaksollakin pelissä hyvin mukana ja oli mahollista mennä karkuun siinäkin. Ja saatiin toisella jaksolla kaveri jäämään vain kahteen juoksuun, takasessa pystyttiin puolustamaan laadukkaasti. Ollaan kerrankin tyytyväisiä tähän, huokaili KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

– Yllättävä railakasta pesistä oli keliin suhteutettuna ja lyötiin kauttaaltaan hienoja pesislyöntejä koko joukkueen voimin ja saatiin jatkuvuutta ja se kantoi voittoon saakka, arvioi KiPan ykköspalkittu Jiri Pippola (5 lyötyä, 2 tuotua, 7/12 KL).

– Totaalisen väärässä oli siinä, jotta jos tänään ei anneta Kiteen lyödä läpi, niin ollaan vahvoilla. Paljon hienoja lyöntejä, löivät todella hyvin. Toki jaksojen ekat juoksut tuli vähän halvalla pään auki saamiseksi, mutta keskiosumia ja hyviä lyöntejä aika selvästi vierasjoukkueella. Hyvää pesäpalloa, onnittelut vilpittömästi heille, hyvin pelattu, arvosti Kirin pelinjohtaja Mikko Korhonen KiPan suorituksia.

– Vastustaja takatilanteessa löi tosi hyvin, paremmin kuin me, tuolla vesisatteessa palloa välliin vaan, tiivisti Kirin ykköspalkinnon saanut Onni Määttä, joka kunnostautui etenkin kakkosvaihdoissa (1 tuotu, 7/8 KL).

KiPan ykköspalkinnon sai hurjaan kumuravireeseen päässyt Jiri Pippola, joka toi 2 juoksua ja löi 4, kärkilyönnit 7/12. Kakkospalkinnon pokkasi Topias Kaksonen 2 lyötyä, 7/ 12 KL. Hyvässä vireessä oli myös syöksykoppeja hakenut, 1 lyönyt, 2 tuonnut ja 7/9 kärkkäriä vaihtanut Samu-Kalle Varonen. Ilahduttavaa oli Lassi Vasaraisen onnistumiset, tuppinäpyllä juoksu, ykkköstilanteessa pallo kakkosluukusta läpi ja 2 tuotua juoksua.

Avausjakso oli tasainen, kotiutusyrityksetkin tasan 4/8-4/8. KiPa johti jakson puoleen väliin 1-3. Yhden palon ajoista Jiri Pippolan lyönnissä kakkoskoppari Olli räpelsi ja Otto Kauppinen toi tasoituksen 1-1. Samalla takavaihdot ja yllätysmerkillä Jirin kumuralla Samu-Kalle Varonen toi 1-2. Kasperi Kaksonen vaihtoi pystärillä uudet ajot jokeri Samu  Vainikaiselle. Saastamoinen haki näpyn, risti kotiin mutta Topias Kaksonen iski ensimmäisellään merkistä väliin ja etenijäjokeriksi muuttunut Jiri Pippola toi 1-3.

Kolmannen alkavalla Kiri meni ohi 4-3 Antti Korhosen, Ossi Meriläisen ja Matti Korhosen lyönneillä. Mutta KiPa kuittasi tasoittavalla kun Jiri Pippola löi merkistä väliin kakkospuolelle ja Anttoni Jakobsson toi 4-4.

Viimeisen alkavalla Kiri ei päässyt yrittämään kolmoselta kotiutusta. Joona Lehtine irrotti taktisella väärällä Keski-Petäjästä kärpäsen ja Määttä happani pesälle kun Hollanti poltti itsensä kopinnostopaloon.

Tasoittavalla KiPa sai kahden palon ajot Pippolalle, mutta Kirin linja kesti ja jakson lopputulos 4-4.

Kuvagallleriaa ei Kempeleestä, sillä lapsenlapsia tuli kylään ja kisakatsomo pystyssä Ahostiellä.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari oli sateen kiihtyessä juoksuton.

Toisen alkavalla KiPa sai kolme kotiutusyritystä. Ensimmmäisestä Jiri Pippolan kierrenäpy kakkosrajaan ja Aku Kettunen toi KiPan 0-1 johtoon. Vasaraisen stoppari oli metrin liian lyhyt ja Lassila ehti polttamaan etenijän kotiin ja yllätysotolla myös Vasaraisesta risti kotiin.

Kolmannen alkavalla Otto Kauppinen sai pomppivan pallon naamaansa ja Joona Mäkelä tuli hänen tilalleen kolmosvahdiksi. Jakobsson kärkeen pystärillä, Kettusen pystärillä etupesät täyteen. Varosen kova väliin ja pesät täyteen Jiri Pippolalle ja Anttoni Jakobsson toi kumuralla 0-2. Vaihto menopesän puolelle ja jatkoajot Samu Vainikaiselle, kumura kakkosjatkeelle rajaan ja Aku Kettunen toi 0-3. Vaihtokin onnistui jälleen. Lassi Vasaraisen tuppinäpystä pallo pomppasi lukkarin räpylästä ja Samu-Kalle Varonen toi 0-4. K. Kaksonen kärkeen mutta Topias Kaksosen näpystä kolmas palo.

Tasoittavalla Kirin kakkoskärjestä paloton ajolähtö Ossi Meriläiselle. Pallo väliin kakkospuolelle ja Perttu Olli toi 1-4. Mutta Kiri ei saanut tilannetta jatkumaan kun vaihdosta risti kolmoselta ja Lassilan yrityksestä toinen.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa löi löylyä lissää saaden peräti seitsemän kolmostilannetta. Mäkelä väärällä kärkeen, Jakobssonin näpyllä yksin kakkoselle. Kettusen veto kakkosluukusta, Olli sai pysäytettyä ja ykkös-kolmostilanne. Samu-Kalle Varosen näpyllä takavaihto, yllätysotto kakkosrajanäpyllä ja pallo ei jäänyt ulkopelaajan näppiin, joten Joona Mäkelä toi 1-5. Kettunen samalla kolmoselle ja Vasarainen hoiti etupesätkin täyteen. Paloton ajolähtö Pippolalle, haavat kotiin. Jatkoajot Vainikaiselle, hermopallo Haapakoskelle, toinen palo kotiin.

Kaksi ristiä jo taululla, mutta ei tässä vielä kaikki. Kasperi Kaksonen löi pahasta takaväärästä pörriäisen etukentälle ja Lassi Vasarainen toi 1-6. Topias Kaksonen löi väliin ja Jiri Pippola toi 1-7. Kopilla pesät tyhjiksi, Mäkelä kopilla pois, Jakobsson vapaalla kärkee, Vasarainen löi kolmosjatkeelle ja etupesät täyteen. Lassi Vasarainen löi kakkosluukusta läpi ja kakkoselta lähtenyt Aku Kettunen toi 1-8. Topias Kaksoselle vielä ajot, mutta Varosesta näpyllä kolmas palo. Sadekin oli mennyt ohi ja aurinko paistoi kiteeläisille.

Viimeisen tasoittavalla Kirin Määttä ja Tuomas Jussila täyttivät takapesät, yllätysmerkki päälle ja pallo poltteli linjassa, joten Teemu Hollanti toi lohdutuskavennuksen 2-8.

Toisen jakson kolmostilanteet  KiPalle 8-14, kotiutusyritykset selvästi 2/8-8/14 ja kärkilyönnit 18-29 (55 %-57 %).

Tilastot ottelusta

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan KiPan otteluun, joka onkin maanantaina 17.6. klo 18 aina aurinkoisella Rantakentällä. Kari Sutki Sutisen 80-vuotisjuhlaottelussa vastaan tulee Kouvolan Pallonlyöjät.