Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa otti sen mitä oli otettavissa, sarjapiste Sotkamosta. Jymy-KiPa 2-1k (1-2, 8-0, 2-1k)

Ottelun avauslyönnin löi tyylikkäästi POLTTTARISANKARI, Ville Hämäläinen, kohteliaasti Jymyn paita päällä vaikka peliuralla Hämis kantoikin KiPan paitaa

Katso kuvat ottelusta

– Yksi piste saatiin. Sen enempää ei ansaittukaan. Ensimmäinen oli meidän hallinnassa, toisella Roope sai yläkierrettä osumaan ja ei pystytty vastaamaan laadukkaasti. Kotareista pitää miettiä mitä siinä tapahtui – meiltä ei mitään. Kotiuttaminen ei onnistunut, kertoi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

KiPa aloitti ottelun hyvin saaden heti ensimmäisen alkavalla sisävuorollaan kärjestä yhden palon ajot. Tilanne kuivui Aapo Komulainen nappaamaan kärpäseen ja kopin nostoon, mutta kakkoskärki Joona Mäkelä, Nestori Moisio ja Topias Kaksonen rakensi vielä kolmostilanteen viimeiselle lyöjälle Jiri Pippolalle. Aleksanteri Huotarin komea koppi vaan pilasi juoksun mahdollisuuden.

Tasoittavalla KiPan etukenttä torjui hienosti Jymyn kaksi kotiutusyritystä. Toisen alkavalla KiPan kärjestä jälleen paloton ajolähtö, josta Juho Keinäsen varresta palo, mutta jatkoajoista Samu-Kalle Varosen välilyönti kolmospuolelle riitti Anttoni Jakobssonille tuomaan 0-1 KiPalle. Kaksi ristiä taulaulla ja Jiri Pippola pisti hermopallon linjaan ja Aku Kettunen toi 0-2.

Lasse Vasarainen tuulettaa kun Samu-Kalle Varosen lyönnillä Anttoni Jakobsson tuo 0-1 KiPan johtoon
Aku Kettunen syöksyy Jiri Pippolan lyönnillä KiPalle 0-2 kun Aapo Komulainen ei saa heti palloa haltuunsa

Vähäjuoksuisen jakson kolmas juoksu tuli kenenkäs muunkaan kuin Roope Korhosen kotiuttaessa viimeisen tasoittavalla kakkosjatkeelle upponneella kumuralla Hannes Pekkisen 1-2. Jatkoajoista Antti Huotari iski pallon kolmosjatkeelta läpi ja hetken luultiin jo jakson ratkenneen, mutta pallo putosikin täpärästi viivan väärälle puolelle.

Ensimmäiseltä jaksolta KiPalle riemastuttava sarjapiste ja kolmostilanteetkin KiPalle 6-8, kärkilyönnit 16-23 (52 %-57 %).

Voitetun ensimmäisen jakson jälkeen Jymy sai heti toisen jakson alkuun vähän halvasti 3-0 johdon kun Jymyn pelastajan Roope Korhosen (6 lyötyä, 8/9 KL) kumura pomppasi KiPan kolmoskopparin ohi mainosten taakse. Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa Roope jatkoi samaa tahtia ja Jymyn kuusi ensimmäistä juoksua tuli ikinuoren lyöjäjokerin mailasta.

KiPa rakensi tasoittavallaan hienosti palottomat ajot, mutta Keinäsen veto kakkosrajaan ei juoksua tuonut ja Samu-Kallen hermopallosta palo kotiin ja kolmoselle.

Myös toisen tasoittavalla KiPalle palottomat ajot, mutta Pippolan, Jakobssonin ja Kettusen lyönneillä ei kavennusta aikaan.

Viimeisessä vuoroparissa ykköstilanteessa pamautti Jere Vikström pallon takaa keskeltä läpi ja kunnarin edellä Elmeri Purmonen juoksi myös kotiin ja taululle 7-0. Jakson loppunumerot 8-0 löi kumuralla kakkosjatkeelta Aleksanteri Huotari kotiuttamalla Iivari Vihannon.

Toisen jakson kolmostilanteet 9-4 Jymylle ja kotiutukset onnistui 80-prosenttisesti 8/10 kertaa. Kärkilyönnit 22-14 (65 %-61 %).

Kotiutuskilpailun aloitti KiPa sisällä ja vain kolmosparista Joona Lehtinen-Aku Kettonen, onnistui ja linjasta juoksu 0-1.

Jymyn ensimmäinen pari Roope Korhonen-Jere Vikström, kakkossaumasta 1-1 ja kolmosparista Aapo Komulainen-Ville Kotro, linjasta 2-1 ja toinen sarjapiste Jymylle.

Roope Korhonen, kuusi lyötyä juoksua ja seitsemäs vielä kotareissa