Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Avausjaksolla Joona Mäkelän 1+2 juoksun ja toisella Samu-Kalle Varosen  1+1 juoksun arvoiset kunnarit kaatoivat IPV:n. KiPa-IPV 2-0 (5-3, 5-0)

Joona Mäkelä onnittelijoiden puristuksessa 1+2 juoksun arvoisen läpärinsä jälkeen

Katso kuvat ottelusta

– Jäätiin etenkin toisella jaksolla jyrän alle. Ekalla jaksolla Mäkelän läpilyönnin jälkeen päästiin jollain lailla peliin mukaan, mutta sitten pillipiiparit astuivat kuvaan, muotoili IPV:n pelinjohtaja Vesa Toikka. IPV oli Rantakentän kesän ennätysyleisön 1106 katsoja edessä saanut KiPan 5-1 johdon kavennettua 5-3:een ja paloton ajolähtö oli päällä. Sen purkamisesta tuomittiin ykköspesällä olleelle etenijälle estäminen ja kotiin tulleen selväm palon lisäksi myös kolmoselle edennyt etenijä poltettiin. Tätä sääntötulkintaa ei imatralaiset sulattaneet. Jalkapallotermein ”antoi tuomarille mahdollisuuden viheltää virheen”.

– Ensimmäisellä alku oli hyvä, Joona Mäkelän läpilyönti vähän käänsi painopisettä. Se lyönti olisi ehkä ollut torjuttavissa, mutta ei pystytty siihen. Päästiin peliin kuitenkin aika hyvin takaisin ja näytti, että saatiin pientä paniikkiakin vastustajalle. Siihen estämistilanteeseen tyrehtyi ensimmäinen jakso. Kitee löi kuitenkin koko ajan railakkaammin ja kaaduttiin jälleen kerran läpilyönteihin. Varosen lyönti oli aivan rajassa, tosi hyvä lyönti ja kunnia sille. Tulos on tämä ja harmittaa paljon, mutta onnitelen Kiteetä, päätti Toikka rehdisti.

– Liikaa tapahtumia oli, mutta kolme pistettä on aina arvokasta. Vähän poppa-pappa oltiin räpylän ja vähän mailankin suhteen. Kaksi kertaa pallo pusikkoon on kyllä erittäin hyvä, ei pelkästään yksittäisillä lyönneillä tehty juoksuja. Huomenna sitten Sotkamoon jatkamaan tätä erikoista tuplapeliä, kertoi huojentunut KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

KiPan ykkösplkainnon sai ansaitusti ensimmäisen jakson 1+2 juoksun arvoisella läpärillään ratkaissut Joona Mäkelä (1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 7/8 KL).

– Sadas ottelu miesten Superissa, mukava oli pelata entistä seuraa vastaan. Yritin samanlaista kakkosjatkeelle, mutta tuli vähän poskiosuma ja se menikin pusikkoon. Ekalla jaksolla oli yksi ja toisella jaksolla kaksi hyvää sisävuoroa ja ulkopeli piti sitten hyvin, iloitsi Mäkelä.

KiPan kakkospalkinnon sai kärkietenijä Otto Kauppinen (2 tuotua, 6/7 kärkilyöntiä ykköspesälle). Ilman palkintoa jäi toisen jakson kolmella juoksullaan ratkaissut Samu-Kalle Varonen (1+2 lyötyä, 3 tuotua, 7/10 KL).

IPV:n palkinnot pokkasivat etenijäjokeri Leo Gardemaister (1 tuotu, 5/8 KL ykköselle) ja kärki Miitri Pesonen (2 tuotua, 4/7 KL). Palkita olisi voinut myös lukkari Rasmus Surakan, joka otti avausjaksolla kolme ja toisella yhden kärpäsen KiPan etenijöistä.

– Harmittaa tosi paljon, että nolla pistettä. Ensimmäisellä jaksolla oltiin jollain tasolla mukana, sitten tuli se estämishärdelli. Toisella jaksolla ei päästy oikein mitenkään peliin kiinni. Ei pystytty voitosta pelaamaan tänään, Leo Gardemeister kommentoi.

Avausvuoropari oli juoksuton ja toisen alkavalla IPV meni Ville-Veikko Ollin vastustamattomalla kumuralla Miitri Pesosen tuomana 0-1 johtoon.

Tasoittavalla KiPa tuli Samu Vainikaisen merkatulla lyönnillä tasoihin Ottto Kauppisen tuomana. Taululla oli jo kaksi ristiä kun 100. Superpesiotteluaan pelaava Joona Mäkelä etutilanteessa vaihtoi ensin kakkosjatkeelta kärjen kolmoselle. Viimeisellä hään yritti samaa, mutta pikkaisen poskiosumalla pallo menikin läpi kakkospesän takaa ja kunnarin edellä kotiin kirmasivat Aku Kettunen ja Samu-Kalle Varonen 4-1. Heti seuraava lyöjä Kasperi Kaksonen löi pallon väliin kolmospuolelle ja Joona Mäkelä toi tuplajuoksulla jo 5-1 KiPalle.

Otto Kauppinen ensimmäisenä Joona Mäkelää onnittelemassa
Kasperi Kaksonen iski heti seuraavana lyöjänä tuplajuoksun Joona Mäkelälle ja KiPa 5-1 johtoon

Kolmannen alkavalla IPV rakensi palottomat ajot, joista Ville-Veikko Olli otti hidastetulla varsilyönnillä Leo Gardemaisterin kotiin 5-2. Mikko Kosonen upotti pallon kolmosjatkeelle ja Miitri Pesonen toi 5-3 kavennuksen.

IPV oli aloittannut takaa-ajon. Matias Kauppinen vaihtoi pesät täyteen ja palotonta ajolähtöä purki 400. Superpesiotteluaan pelaava Toni Laakso. Pitkästä näpystä ykköspuolelle selvä palo kotiin, mutta syöttötuomari näytti heti ykköspesällä olleen Kauppisen estäneen tilanteessa.

Estäminen, näyttää syöttötuomari kun pallo jo Joona Lehtisellä ja Joona Sikiöstä palo kotiin

Turpakäräjät pystyyn, myös kolmospesältä toinen palo ja Juho Hakomäelle sekä Toni Laaksolle keltaiset kortit epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

Tähän kuihtui IPV:n kiri ja jakso KiPalle juoksun 5-3, kolmostilanteet tasan 6-6 kun KiPa pelasi vain 3 sisävuoroa.

Toisen jakson alkavalla KiPa meni 2-0 johtoon Samu-Kalle Varosen kotiuttaessa kolmossaumasta Otto Kauppisen ja Joona Mäkelän kotiuttaessa Aku Kettusen IPV:n ulkokentän avustuksella. 

Tasoittavalla IPV sai kaksi ajolähtöä. Ollin lyönnistä Kauppinen heitti risti kotiin ja Laakson kumura näytti jo putoavan kenttään, mutta Anttoni Jaksobsson haki komean syöksykopin.

Otto Kauppinen vs. Leo Gardemaister 5/8 kertaa kärkeen, 1 tuotu ja ykköspalkinto, palo 2. jakson 2. vuoroparissa

Loput juoksut nähtiinkin vasta viimeisen vuoroparin alkavalla Samu-Kalle Varosen vaihdettua ensin keskipompulla kärjen kolmoselle ja lyömällä viimeisellään pallon vastustamattomasti aivan rajaan kakkosjatkeelle. 1+1 juoksun arvoisen kunnarin edellä Aku Kettunen juoksi kotiin ja KiPa 4-0 johtoon. Yhden palon ajolähdöstä Jiri Pippolakin sai lyöntinsä kohdilleen kotiuttamalla välilyönnillä Samu-Kalle Varosen 5-0.

Juho Keinänen ja Samu-Kalle Varosen 1+1 juoksun arvoinen kunnari 4-0 KiPalle

Toisen jakson kolmostilanteet selvästi 9-4 KiPalle. Koko ottelun kolmostilanteet 15-10 ja kärkilyönnit 41-28 (60 %-54 %). Jo neljännen peräkkäisen voiton myötä KiPa nousi sarjataulukossa kuudenneksi Vimpelin ja Koplan väliin.

KiPa lähtee heti huomenna Sotkamoon jatkamaan voittoputkeaan ja seuraava kotiottelu on ensi tiistaina 11.6.2024 kun Rantakentälle saapuu Hyvinkään Tahko.