Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Samu-Kalle Varonen (1+4 lyötyä, 3 tuotua) liekeissä KiPan kaataessa puhtaasti Pattijoen. KiPa-PattU 2-0 (7-2, 3-2)

Katso myös kuvat ottelusta

Rantakentän tunnelma tivistyi kun PattU kavensi 3-2:een ottelun viimeisessä sisävuorossa ja palottomat ajot jatkuivat. Mutta KiPan ulkopeli kesti ja etenkin kopparit Samu-Kalle Varonen ja Lassi Vasarainen tekivät hienoja suorituksia.

– Ei oma peli tyydytä yhtään. Alku oli meillä heikko, sitten saatiin pelistä jo kiinni, mutta Samppi löi hyvin ja se oli siinä, totesi Pattijoen ykköspalkittu Tuukka Sarkkinen (3 lyötyä, 7/8 KL).

– Kolme pistettä päävastustajasta, mukava pelata kun peli kulkee, tiivisti KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen (1+4 lyötyä, 3 tuotua, 8/9 KL). KiPalla onkin nyt 3 ottelun voittoputki kun Ankkurit upposivat kotona kotareissa, Tahko kaatui vieraissa kotareissa ja nyt Pattijoesta kotona 3 pisteen voitto.

– Ei tyydytä varsinkaan se, miten tultiin peliin ja se on pelinjohtajan vika. Uninen startti, toinen jakso alkoi samalla lailla. Saatiin lopussa vähän kiriä, mutta pieniä pelitaktisia virheitä vaikka tilanteita saatiinkin noin paljon (kolmostilanteet 18-14 KiPalle), harmitteli Pattijoen pelinjohtaja Perttu Westersund.

– Voi aina suunnitella kaikenlaista, toteuttaminenkin nyt onnistui, viittasi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen alun yllätysottoihin Varosen keskipompulla ja Joona Mäkelän etumiehen ylitysnäpyllä.

– Ekan jakson tilanteet oli kuitenkin tasan (8-8), ulkopeliin olen tosi tyytyväinen, koppari tekivät etenkin viimeisessä vuoroparissa hienoja suorituksia. Voitto ei ole meille mistään ottelusta itsestään selvää, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Joka ilta saa taistella pisteitä ottaakseen. Tyytyväinen olen poikasiin, päätti Eko kommenttinsa.

KiPan riviin pienten vaivojen jälkeen palannut kapteeni Lassi Vasarainen voitti hutunkeiton ja KiPa valitsi aloittavan ulkovuoron. PattU sai kaksi ajolähtöä, mutta KiPan lukkari Joona Lehtinen lopetti vieraiden rynnistyksen kärpäseen kolmospesältä.

Tasoittavalla Samu-Kalle Varonen iski takatilanteessa keskipompulla Otto Kauppisen kotiin 1-0 ja heti perään jokeri Joona Mäkelä otti yllätysmerkillä etumiehen ylitysnäpyllä Anttoni Jakobssonin kotiin 2-0. Kun Juho Keinänen pisti ajolähdöstä pallon väliin keskelle, niin Samu-Kalle Varonen toi KiPan jo 3-0 johtoon.

PattU kavensi kolmannen alkavalla 3-1 palkitun Tuukka Sarkkisen (3 lyötyä, 7/8 KL) keskinäpyllä, jota lukkari yritti itse hakea. Tuojana Konsta Launonen (3 tuotua, 4/5 KL ykköselle).Heti perään Juuso Keski-Koukkari iski jatkoajoista etenijän kotiin, mutta pelituomari vihelsi välittömästi ykköspesältä maskivirheen ja 3-2 kavennuksen sijaan vuoron vaihto.

Samu-Kalle Varonen tuulettaa 1+2 juoksun arvoista kunnariaan ja Konsta Launosen pää alkaa painua.
Samu-Kalle Varonen syöksyy tuplajuoksun 7-1 Juho Keinäsen lyönnillä

Viimeisen vuoroparin alkavalla Pattijoen parhaat, Tuukka Sarkkinen-Konsta Launonen kavensivat keskisaumasta jakson loppunumeroiksi 7-2.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet kuitenkin tasan 8-8, kärkilyönnit 18-13 (53 %-50 %).

KiPa aloitti toisen jakson melkein yhtä tehokkaasti kuin ensimmäisen. Heti kärjestä paloton ajolähtö ja KiPan sankari Samu-Kalle Varonen löi pallon väliin ja  Otto Kauppinen toi 1-0. Jatkoajoista Jiri Pippola toisti saman ja Anttoni Jakobsson toi 2-0.

Topi Still ja Ville Veittikoski törmasivät, Aku Kettunen syöksyi ohi Eetu Sunin vahtimalle ykköspesälle

PattU heräsi kolmannessa vuoroparissa saaden neljä ajolähtöä, mutta vain ensimmäisestä Martti Viitasalo onnistui lyömään kakkospussista Erkka Gröhnin kotiin 2-1.

Viimeisessä vuoroparissa KiPa lisäsi johtonsa 3-1:een kun Jiri Pippola kotiutti välilyönnillä Kasperi Kaksosen. PattU sai kärjestään palottomat ajot ja kavensi 3-2:een Tuukka Sarkkisen kotiuttaessa välilyönnillä Konsta Launosen. Rantakentän liki 900 katsoja kannustaessa Viitasalon kotiutusyrityksen haki Lassi Vasarainen kaukaa laittomasta kopiksi ja Juho Keinänen teki ensimmäisen palon näpystä kolmospesältä. Oskari Lukkari sai vaihdettua uudestaan pesät täyteen Juuso Keski-Koukkarille. Kumura uppposi väliin, mutta Samu-Kallen heittokäsi riitti polttamaan Sarkkisen kotiin.

Ilmeet sen kertovat, Samppi Varosen heittokäsi on kova

Kopilla pesät tyhjiksi, Topi Still vapaalla kärkeen ja Ville Veittikoski löi pallon läpi kakkosjatkeelta, mutta Lassi ehti katkaisemaan ennen kuin pallo meni pusikkoon. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Teemu Juntusen kolmosvaihto jäi Anttoni räpylään ja kolmoselta kolmas palo. 

KiPa kiittää Rantakentän liki 900 katsojaa

Toisen jakson kolmostilanteet 10-6 KiPalle.
Koko ottelun kolmostilanteet 18-14 ja kärkilyönnit 37-32 (56 %-51 %).

KiPan seuraava ottelu on myös kotikentällä kun vastaan saapuu ensi torstaina 6.6.2024 Imatran Pallo-Veikot. Edellisessä kohtaamisessa 15.5. Ukoniemessä KiPa nousi 1. jakson voittoon Joona Lehtisen välilyönnillä, toisella jaksolla IPV jäi nollille ja lopputulos oli IPV-KiPa 0-2 (3-4, 0-2)