Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Vaikea viikonloppu päättyi helpottavaan voittoon Ankkureista JymyJussi-tappio jälkeen. KiPa-AA 2-1 (0-6, 2-1, 4-3k) ja SJJ-KiPa 2-0 (11-2, 3-2)

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkueen kausi jatkui viikonloppuna kahdella ottelulla, kun perjantaina joukkue matkasi Seinäjoen JymyJussien vieraaksi ja sunnuntaina Rantakentällä vastaan asteli Alajärven Ankkurit.

Perjantain kamppailusta ei jäänyt kiteeläisittäin käteen mitään ja JymyJussit jyräsi Aapo Hiltusen (2+8/5, 11/13 kl) johdolla puhtaaseen voittoon 2-0 (11-2, 3-2). Avausjakson isännät ratkaisivat käytännössä heti ensimmäisessä vuorossa iskemällä taululle johtolukemat 5-0.

Toisella jaksolla KiPa pääsi kolmannen vuoron aloittavalla vielä peliin mukaan kaventaen Jiri Pippolan ja Samu Vainikaisen kotiutuksilla pelin 3-2:een. Tämän lähemmäksi kiteeläisten kiri ei kuitenkaan riittänyt ja edessä oli pitkä kotimatka ilman pistepussin täytettä.

KiPalta palkittiin ottelussa hyvää vaihtolyöntipeliä esittäneet Anttoni Jakobsson ja Aku Kettunen.

Sunnuntaina KiPa nousi loppumetreillä voittoon

Sunnuntaina aurinkoisella Rantakentällä pelattu ottelu Alajärven Ankkureita vastaan oli alun osalta hyvin vahvasti toisinto perjantailta, kun vierailija Ankkurit karkasi jo ensimmäisessä vuorossa 0-3-johtoon ja lisäsi taululle vielä pari juoksua toisen tasoittavalla. Ensimmäisen jakson vaikeuksia kuvasti kiteeläisten kolmostilannemäärä, joka jäi yhteen ja jakson voittolukemat kirjattiin vieraille 0-6.

Toisella jaksolla KiPan otteet parantuivat sekä sisällä että ulkona, joskin tilannemäärä pysyi edelleen matalana. Tiivistyneen ulkopelin johdolla KiPa kuitenkin punnersi väkisin tarvittavat juoksut ja Juho Keinäsen kakkossaumapuhkaisu sinetöi tärkeän jaksovoiton viimeisen tasoittavalla.

Juho Keinänen tuulettaa jaksovoiton ratkaisutta lyöntiään.

Ensimmäinen kotiutuskilpailu ei tuonut ratkaisua, kun KiPalta onnistuivat Pippola ja Vainikainen ja vierailta Juho ja Lauri Ihamäki. Toisella kierroksella Pippolan lisäksi Samu-Kalle Varonen saatteli miehen ehjänä kotipesään ja kun alajärveläisiltä ainoastaan Juho Ihamäki onnistui, jäi voitto Kiteelle loppulukemin 2-1 (0-6, 2-1, 4-3).

Erinomaisessa säässä pelatussa ottelussa KiPalta palkittiin sataprosenttisesti kentälle mennyt Otto Kauppinen ja toisella jaksolla sekä molemmissa kotiutuskisoissa onnistunut Pippola.

Topias Kaksonen ja KiPa saivat lopulta aihetta tuulettaa.

Seuraavan kerran KiPa on tositoimissa tiistaina, kun joukkue matkustaa Hyvinkään Tahkon vieraaksi Ruutu Urheilun päälähetykseen. Kotikentällä pelataan seuraavan kerran sunnuntaina, kun Pattijoen Urheilijat Raahesta saapuvat Rantakentälle.

Sunnuntain liput ennakkoon Ticketmasterista.

Lehdistötilaisuus Ankkurit-ottelusta löytyy KiPan YouTubesta.