Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kasperi Kaksosen kunnarilla aloittanut KiPa nousi 1. jakson voittoon Joona Lehtisen välilyönnillä, toisella jaksolla IPV jäi nollille. IPV-KiPa 0-2 (3-4, 0-2)

Kasperi Kaksonen joukkuetovereiden onniteltavana kunnarinsa jälkeen

Katso kaikki kuvat ottelusta

– Tasaista vääntöä, oli hyvä voitto. Jonkun verran parannettavaa vielä jäi, totesi KiPan ykköspalkittu Aku Kettunen IPV:n huonosti kuuluneessa kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

– Kaveri teki kokoajan takatilannetta, tilannemäärässä on meillä parannettavaa, tiivisti IPV:n ykkösspalkittu Toni Laakso.

Myös KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen oli tyytyväinen tilanteiden tekoon ja kolmen pisteen voittoon kun kolmostilanteet selvästi KiPalle 9-19 ja kärkilyöntiprosenttikin oli 63 %.:

– Tilanteita tehtiin, mutta kopinnostotakapaloja ja muita virheitä on vähennettävä. Kolman pisteen voitot on kovan työn takana, yksittäinen jakso menee hyvin välillä, pienistä jutuista se on kiinni.

Avausjaksolla Kasperi Kaksosen kunnari 0-1 kolmospesän päältä tuotti Kasperille kakkospalkinnon (1+0 lyötyä, 2 tuotua, 8/9 KL) pallon pyöriessä viereiselle ampumahiihtostadionille. Velipoika Topias Kaksosen kakkossaumalyönti vei KiPan avausvuoroparin tasoittavalla 0-2 johtoon. Jälkimmäisen juoksun toi KiPan ykköpalkittu Aku Kettunen (tuodun juoksun lisäksi 8/8 KL).

Seuraavissa kolmessa sisävuorossa IPV teki yhden juoksun jokaisessa. Kavennus 1-2 tuli Ville-Veikko Ollin kotiuttaessa isäntien kakkospalktun Leo Gardemaisterin (1 tuotu, 3/4 KL) kolmospussinpohjalyönnillä. Tasoitus 2-2 harmittavalla harhaheitolla ohi kolmospesän, tuojana Eero Kuitunen ja isännät 3-2 johtoon vei ykköspalkinnon ansainnut Toni Laakso (1 lyöty, 6/7 KL) kovalla kolmossaumasta maalyönnillä Miitri Pesosen tuomana.

Näin KiPa yhden juoksun tappioasemassa viimeisen tasoittavalle sisävuorolle. Otto Kauppinen ja Aku Kettunen pomputtivat etupesät täyteen ja Juho Keinänen vaihtoi kärjen jo kolmoselle. Rasmus Surakka nappasi Kettusesta kärpäsenä välipalon ja Keinänen haavoittui. Topias Kaksonen ja Nestori Moisio hoitivat kuitenkin yhden palon ajot Jiri Pippolalle, joka iski Miitri Pesosen räpylän kautta pallon väliin ja Otto Kauppinen toi tasoituksen 3-3. Ohitusnäpyllä hienosti kärki uudelleen kolmoselle. Lassi Vasaraisen kakkosrajanäpystä toinen risti kotiin. Vähälle sisäpelivastuulle päässyt lukkari Joona Lehtinen ensi kertaa tässäkin ottelussa mailan varressa, toisella lyönnillä pallon hallitusti kakkospuolelle väliin ja Nestori Moisio toi KiPalle jaksovoiton 3-4.

Ensimmäisellä Joona Lehtinen löi pallon väliin ja Nestori Moisio toi voittojuoksun 3-4

Sami Eko Partanen kommentoi heti tauolla jännittävää, 856 hengen yleisöön menevää avausjaksoa:

– Kaikennäköistä sattuu, vähän ehkä liikaakiin. Ollaan sellaisella opintiellä että pitää vaan kestää nuo tuollaiset pienet tyrtelötkin. Ennakkorankingissa mei ei kovin korkealla olla, näitä meille sattuu vielä, mitä vähemmän sen parempi. Paikkoja oli ratkaista jo aiemmin.

– Jotain pieniä rintakarvan nyppysiä tuo joka jätkälle kun noustaan takaa ohi. Vähän rentoutetaan ja tälläisen keliin ei meidän nuhapunput ole päässeet lyömäänkään, joten takalittomia tulee.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi 7-13 KiPalle, kärkilyönnit 17-20 (59 % – 71 %) .

KiPa juhlii Joona Lehtisen iskemää kesän ensimmäistä sarjapistettä

Toisen jakson avausvuoropari oli juoksuton. KiPa sai kärjestään yhden palon ajot, mutta siitä risti kotiin ja kopilla pesät tyhjiksi. IPV sai myös kärjestä kahden palon ajot, mutta Ville-Veikko Ollin kolmen laittoman lyönnin jälkeen lyöjät jäivät pahasti numeroon 5, kun KiPa sai pyöritettyä lyöntijärjestyksenä melkein loppuun.

Toisen vuoroparin alkavalla KiPan Samu-Kalle Varonen näpytti ensin ykkös-kolmostilanteessa Joona Mäkelän kärjen taaksen kakkoselle. Imatralaiset ehkä odottivat kopin nostoa, mutta Samu-Kallepa löi pallon keskelle väliin ja Kasperi Kaksonen toi KiPan 0-1 johtoon. Juho Keinänen löi pallon kakkosjatkeelle ja KiPa sai uuden takatilanteet, mutta Keinäsestä toinen risti ykköspesältä. Topias Kaksonen täytti ykköspesänkin ja kahden palon ajolähdöstä Jiri Pippola löi illan toisen juoksunsa kotiuttamalla heti ensimmäisellään välilyönnillä Joona Mäkelän 0-2.

Kahdessa seuraavassa vuoroparissa isännät eivät päässeet kakkospesää pitemmälle. KiPa sai palottomat ajot, mutta Varosen, Pippolan ja Keinäsen lyönnit jäivät linjaan tuloksena kolme ristiä kotiin.

Apu aina lähellä, Miitri Pesonen auttaa krampannutta Kasperi Kaksosta

Viimeisessä vuoroparissa KiPa ei saanut kahdeksalla lyöjällä kuin yhden kärkilyönnin ykköspesälle. KiPan lukkari Lehtisen johdolla IPV sai kaksi ristiä laittomilla lyönneillä tauluille ennen viimeisenä lyöjänä olleen Ville-Veikko Ollin ajolähdön purkamista. Välilyönnillä olisi kavennusjuoksu syntynyt, mutta KiPa nappasi välipalon kolmoselta ja näin jakso puhtaasti KiPalle 0-2.

Toisen jakson kolmostilanteet niukat, mutta selvästi 2-6 KiPalle, kärkilyönnit 9-12 (56 % – 52 %) .

Pelaajatilastot ottelusta IPV-KiPa

KiPa kiittää paikalle saapuneita KiPan kannattajia tuesta

KiPan seuraava ottelu on jo ylihuomenna perjantaina 17.5.2024 klo 18 aina aurinkoisella Rantakentällä. Vastaan tulee Fuengirolassa JoMasta kahden pisteen voiton ottanut Vimpelin Veto, joka hävisi vieraissa Kempeleen Kirille ja on näin sarjataulukossa pisteen KiPan alapuolella.