Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Liikaa takapaloja ja Kempeleen kotiuttajien onnistuessa KiPan kotiutuksiin jäi parantamista. KiPa-KeKi 0-2 (1-3, 1-3)

Katso myös kuvat ottelusta

Helatorstaina ja Eurooppa-päivänä KiPa sai aina aurinkoisella Rantakentälle avausvastustajakseen viime kaudella pronssimitalit voittaneen Kempeleen Kirin. KiPa sai aurinkoisessa mutta koleassa kevätsäässä 847 katsojan edessä kohtalaisen hyvin rakennettua kolmostilanteita (14-18 KeKille), mutta turhat takapalot tuhosivat jatkon. Toisella jaksolla peräti 75 % eli 9/12 KiPan paloista oli takapaloja!

– Se jäi just tuon verran vajaaksi. Tietty rutiini ja rauha joka oli vastustajalla puutui meiltä. Meillä oli kaikenlaista pientä säpsyä ja paremmilla kotiutuksilla olisi voitu mennä, mutta oli laadukas vastustajakin, liikaa erheitä, totesi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

– Ei saatu vastustajaa vaihdoissa kiinni, juoksut tuli yhtä lukuunottamatta hyvillä lyönneillä, tiivisti KiPan ykköspalkittu Aku Kettunen (5/6 KL, hyvä ulkopeli). KiPan kakkospalkinnon sai lukkari Joona Lehtinen.

– Kolme pistettä, Rantakenttä ei ole koskaan helppo paikka pelata. Ehjä suoritus meiltä, tiivisti Kirin ykkösplkaittu, kokenut Tuomas Jussila (1 tuotu, 100-prosenttisesti 5/5 KL).

Kempeleen kokenut joukkue sai pääkotiuttajilleen jokerit Ossi Meriläinen (2 lyötyä) ja Matti Korhonen (1 lyöty) sekä Antti Korhoselle (2 lyötyä) pään auki ja vei molemmat jaksot juoksuin 1-3. KiPan molemmat juoksut teki jokerikaksikko Jiri Pippola-Otto Kauppinen.

– Siisti esitys, kummatkin sai hyvin tilannetta. Aku Kettunen löi hyvin pomppua ja KiPa sai hyvin pienellä vaihdettua, mikä meidät vähän yllättikin. Mutta tiedettiin, että meidän takatilannepelaaminen kyllä kestää. Molemmat jokerikotiuttajat ja pari muutakin pääkotiuttajaa sai hyvin pään auki, kertoi Kirin pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Aku Kettunen vaihtoi pompulla kärkeä erinomaisesti 5/6 kertaa kakkoselle ja pelasi myös ulkona hyvin

KiPan kapteeni Lassi Vasarainen oli mukana kokoonpanossa ja harjoitusotteluista Anttoni Jaksobsson oli nyt huilivuorossa. Vasarainen voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Kempele meni yhden palon ajolähdöstä 0-1 johtoon Antti Korhosen kotiuttaessa Perttu Ollin kun tappoheitto meni ohi kotipesän. Jatkoajoista Ossi Meriläisen kotiutusyritys jäi linjaan ja kopilla pesät tyhjenivät.

KiPan tasoittavalla sisävuorolla Jiri Pippola kotiutti ohitusnäpyllä Otto Kauppisen kun selvä palo muuttui heitoksi ohi kotipesän ja tilanne 1-1. Jatkoajoista eivät Samu Vainikainen ja Nestori Moisio saaneet kuitenkaan lisäjuoksuja.

Jiri Pippola kotiutti ohitusnäpyllä ohiheiton turvin Otto Kauppisen 1-1

Toisen alkavalla Kempele rakensi kärjestään palottomat ajot, mutta Kasperi Kaksonen heitti kotiin ensimmäisen palon ja jatkoajoista Nestori Moisio hoiti kaksi paloa lisää. Tasoittavalla KiPan kärki paloi kahdesti kolmoselle eikä kotiutusta päästy yrittämään.

Juho Keinänen paloi selvästi kolmoselle, pesävahdin jalka liikkui tämän jälkeen nopeasti pois pesästä

Kolmannen alkavalla Aku Kettunen torjui Kempeleen Antti Korhosen kotiutuslyönnin, mutta Ossi Meriläinen löi KiPan kakospuolelta Tuomas Jussilan kotiin 1-2.

Tasoittavalla KiPa sai mukavasti Kettusen ja Samu-Kalle Varosen lyönneillä palottomat ajot Pippolalle. Merkkisakkauksen takia Varosesta takapalo ykköseltä ja kotiutusyritys jäi linjaan, toinen risti Joona Mäkelästä kotiin. Kettunen eteni samalla kolmoselle, mutta uutta kotiutusyritystä KiPa ei saanut kun ykkös-kolmostilanteessa Kasperi Kaksosesta tuli takapalo kakkoselta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Kempeleen kakkoskärki rakensi palottomat ajot Ossi Meriläiselle, joka kahden ponnettoman lyönnin jälkeen iski viimeisensä vastustamattomasti keskelle väliin ja etenijäjokeri Teemu Hollanti toi 1-3. Jatkoajot Kettunen, Topias Kaksonen ja Moisio torjuivat ja KiPa tuli sisävuoroon.

KiPa rakensikin Kauppisen, T. Kaksosen ja Moision lyönneillä palottomat ajot Pippolalle. Lyönti jäi kuitenkin linjaan ja risti kotiin. Jatkoajoista pallon haki kahdesti yksi Suomem parhaista ulkopelaajista, Sami Haapakoski, kaksi ristiä lisää kotitaipaleelta ja jakso 1-3 Kempeleelle.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 8-12 KeKille, kärkilyönnit 10-16 (43 % – 52 %).

Toisen jakson KiPa aloitti sisällä. Kauppinen pääsi vapaalla kärkeen ja Kettunen pomputti hänet kakkoselle, mutta Aku poltti itsensä kärjen takana ykköselle. Keinänen hoiti kolmosvaihdon ja Pippolalle yhden palon ajot. Kauppinen kaavoittui kotitaipaleelle ja Jiri näpytti Varosen kolmoselle välipalon hinnalla. Kahden palon ajot Vainikaiselle, pallo linjaan ja kolmas palo kotiin.

Kempele vastasi palottomalla ajolähdöllä ja Antti Korhonen iski kakkosrajaleikkurilla Markus Keski-Petäjän kotiin 0-1. Meriläinen paloi laittomaan, mutta Matti Korhonen löi pallon kolmosjatkeelle ja Perttu Olli toi vieraat 0-2 johtoon.

Toisen alkavalla KiPa sai neljä ajolähtöä. Jiri Pippola löi pallon linjan räpylästä väliin ja Otto Kauppinen toi kavennuksen 1-2. Vainikaisen kotiutusyritys tyssäsi Haapakoskeen, Vasaraisen viimeinen takalaittomaan ja Joona Lehtisen lyönti Jussilaan. Siihen meni se etsikkoaika.

Tasoittavalla Kempeleen Antti Korhonen löi komean kumuran väliin ja Markus Keski-Petäjä toi jakson voittojuoksun 1-3. Kahdet jatkoajot torjui K. Kaksonen ja Moisio, mutta kahdessa viimeisessä sisävuorossa kaikki kuusi paloa tuli kärjen takana eikä KiPa pystynyt lisäjuoksuja tekemään.

Toisen jakson kolmostilanteet KiPaa imarrellen tasan 6-6, kärkilyönnitkin KiPalle 13-11 (72 % – 50 %). Nyt tiedetään mitä pitää parantaa ensi keskiviikon 15.5.20204 vieraspeliin Imatralla.

KiPan seuraava kotiottelu on perjantaina 17.5.20204 klo 18 Rantakentällä. Saarikentän valtias Vimpelin Veto saapuu silloin Rantakentälle.

Tilastot ottelusta