Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa rakensi hyvin tilannetta ja löi hallitsevan mestarin kolealla Rantakentällä. KiPa-Jymy 1-0 (1-1, 3-1)

Aku Kettusella oli syytä tuulettaa sekä ulko- että sisäpelissään

KiPa rakensi kevään ensimmäisessä ulkona pelatussa harjoitusottelussaan mallikkaasti tilannetta sekä ykkös- että kakkoskärjellään. Kolmostilanteet KiPalle 20-13 ja molempien joukkueiden lyöjäjokerit, Jiri Pippola ja Roope Korhonen, pääsivät kumpikin peräti kahdeksan kertaa yrittämään kotiutusta. Jiri onnistui kahdesti, Roope vain kerran. KiPa oli ulkona varmempi kuin Jymy, jolle sattui harvinaisen paljon räpylävirheitäkin. Koleassa +10 asteen kevätsäässää yli 350 katsojaa Rantakentän tunnelmassa.

Jokeripaidassa pelannut KiPan kapteeni Samu Vainikainen avasi KiPan juoksutilin kotiuttamalla Otto Kauppisen

Avausjaksolla jokeripaidasssa pelannut KiPan kapteeni Samu Vainikainen  löi kovan lyönnin etumiehen räpylästä ja etenijäjokeri Otto Kauppinen toi KiPan 1-0 johtoon.

Jymy tuli tasoihin 1-1 kun viimeisen vuoroparin alkavalla Roope Korhonen onnistui ainoan kerran kahdeksasta ottelun kotiutusyrityksestään ja Iivari Vihanto juoksi kotiin.

KiPalla oli mahdollisuus jaksovoittoonkin, kun Kaksosen veljekset Kasperi ja Topias sekä Nestori Moisio rakensivat palottoman ajolähdön Jiri Pippolalle. Valitettavasti lyönti kopiksi ja tilanne kuivui siihen.

Aku Kettunen vaihtoi kärkeä takapesille sataprosenttisesti ja toi toisen jakson avausjuoksun

Toisella jaksolla KiPa meni heti ensimmäisen vuoroparin alkavalla 2-0 johtoon. Yhden palon ajolähdöstä Jiri Pippola kotiutti Aku Kettusen. Jatkoajoista ensin Vainikaisen lyönnillä toinen risti kotiin, mutta sitten Kasperi Kaksonen sijoitti taitavasti pystärinsä kakkoskoppari Vihannon eteen ja Juho Keinänen toi 2-0.

Tasoittavalla Jymyn Santeri Huotari kavensi 2-1 kotiuttamalla vastustamattomasti Juuso Latun.

Kaksi vuoropari jäi ilman juoksuja, vaikka molemmat saivatkin kolmostilanteet aikaan. Viimeisen vuoroparin alkavalla Jiri Pippola ratkaisi ottelun kotiuttamalla Kalle Kuosmasen räpylästä Anttoni Jakobssonin 3-1.

Tasoittavalla KiPa sai Joona Lehtisen lukkaroinnilla Jussi Korhosen lyömään hudin ja heti risti taululle. Kärjestä Vihanto ja Vikström haavoittuivat ja Purmonen poltettiin kakkoselle, joten Jymy oli vaikeuksissa. Lattu ja Pekkinen saivat vielä takapesät täyteen viimeiselle lyöjälle R. Korhoselle. Toisen Roopen lyönnin haki Samu-Kalle Varonen kopiksi ja se oli siinä.

Ottelun kolmpostilanteet kauden ensimmäiseen otteluun hienosti 20-13 KiPalle ja kärkilyönnit 33-25 (53%-47%).

Katso myös kuvia ottelun alkupuolelta KiPan kuvagalleriasta