Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Joonas Tuomi ja Sulo-Veikko Varonen Joensuun Mailan Ykköspesisjoukkueeseen

Kiteen Pallo ja Joensuun Maila ovat sopineet KiPan sopimuspelaajien Joonas Tuomen, 19, ja Sulo-Veikko Varosen, 16, pelaamisesta Joensuun Mailan Ykköspesisjoukkueessa. Tuomi siirtyy JoMan Ykköspesisjoukkueeseen määräaikaisella seurasiirrolla ja Varonen kaksoisedustussopimuksilla.

Määräaikainen seurasiirto on mahdollista purkaa koska tahansa ja kaksoisedustus mahdollistaa alle 25-vuotiaan pelaajan pelaamisen molemmissa joukkueissa ilman karensseja ylemmän sarjatason runkosarjan loppuun saakka. Lisäksi Sulo-Veikko voi pelata kaksoisedustuksella normaalisti KiPan Poikien Superpesis-joukkueessa.

– Näillä mahdollisestaan se, että nuoret miehet pääsevät pelaamaan. Kaksoisedustuksella ja määräaikaisella siirrolla pystymme varmistamaan, että meillä on käytössämme kaikki pelurit, jos jotain sattuu, KiPan pelinjohtaja Sami Partanen kertoo.

– Tärkeää on tietysti myös sisäpelivastuun saaminen Joonakselle ja Sulo-Veikolle, koska molemmat tavoittelevat pieniä numeroita hihaansa tulevaisuudessa, Partanen jatkaa.

JoMan nuoressa Ykköspesismiehistössä Tuomelle ja Varoselle kaavaillaan isoa roolia.

– Sulo-Veikko on tuleva Superpesiksen huippupelaaja ja jo entuudestaan meille tuttu pelaaja. Hänestä saamme heittovoimaisen ja pallovarman ulkopelaajan sekä sisäpeliin etenemis- ja lyöntivoimaa. Erittäin nuori pelaaja kyseessä, mutta tulee yllättämään monet kesän aikana fysiikallaan, JoMan Ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja Tuomo Schroderus kehuu.

– Joonas puolestaan on tervettä itseluottamusta uhkuva, hyväjalkainen peluri, joka on kärsinyt hieman loukkaantumisista viime aikoina. Nyt juoksukunto vaikuttaisi pikkuhiljaa löytyvän ja hänelle on kaavailtu isoa tonttia sisäpeliin sekä myös ulkokentälle. Mahdollisuuksia olla todella korkealla kärkilyöntitilastossa kauden päätteeksi, Schroderus arvioi.