Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

29.12.2023 Jiri Pippolan 4 juoksua pohjustivat KiPan voiton ja Joona Mäkelän kunnarilla kolmaskin sarjapiste KiPalle. Talvisuper KiPa–PattU 2-0 (4-1, 2-1) Kuopio-hallissa

– Eka kertaa numero pelaajilla hihassa, siihen nähden tyytyväinen olen. Heitot kun saadaan vielä kohdalleen, arvioi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen tauolla ensimmäistä juoksuin 4-1 voitettua jaksoa.

– Tavoitteena on pelata nousujohteinen kausi, jotta voidaan syksyllä tyytyväisenä katsoa kulunutta kautta, kertoi Eko KiPan alkavasta kaudesta 2024.

KiPan parhaana palkittu oli neljä juoksua iskenyt Jiri Pippola.

– Saavuttiin illalla Puijonsarveen, ilta köllöteltiin ja aamulla herätys kuudelta. Käytiin vähän ulkoilemassa ja sitten aamupala naamariin ja hallille. Erilainenhan tuo oli normaaliin valmistautumiseen verrattuna, mutta samahan se oli kummallekin, kertoi Jiri valmistautumisesta jo klo 9:30 alkaneeseen otteluun.

– Monivaiheinen peli, saatiin alkuun heti pari juoksua ja toinen jakso oli vähän nihkeä. Harvoin on päässyt juhlimaan hallipeleissä, en tiiä auttoiko varhainen peli. Toivottavasti vire jatkuu ja lyödään juoksuja lisää, jatkoi Pippola.

Tyytyväinen Jiri Pippola Ruudun haastatelussa ottelun jälkeen

KiPalla loistava alku otteluun

KiPa aloitti loistavasti sisällä: etenijäjokeri Otto Kauppinen, Anttoni Jakobsson ja Aku Kettunen täyttivät heti pesät ja palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippolan näpyllä Otto Kauppinen toi 1-0. Jiri pisti heti perään palloa väliin ja Anttoni Jakobsson ehti helposti tuomaan 2-0.

Tasoittavallaan PattU sai etenijän ykköselle vasta numerolla 8 Vili Stillin lyönnillä, mutta hänestä kolmas palo heti kakkospesältä.

Toisen alkavalla KiPan etenijäjokeri Kauppinen kärkeen, Jakobsson ja Aku Kettunen hoitivat hänet kolmoselle, perään takavaihdosta yllätysotto, jolla Otto Kauppinen toi 3-0. Ulkokentän haparoinnilla pesät täyteen, mutta Pippolan välilyönnistä Pattijoen koppari Teemu Juntusen hyvä heitto poltti Kettusen niukasti kotiin.

Kolmannessa vuoroparissa Lassi Vasarainen ja Samu Vainikainen saivat pesät täyteen ja Jiri Pippola tuli toiseksi viimeisenä lyöjänä mailan varteen. Kakkossauman puhkaisulla Aku Kettunen toi jo 4-0.

Pattijoki sai viimeisen vuoroparin tasoittavalla lohdutusjuoksunsa 4-1 KiPan ulkokentän kahden harhaheiton avulla. Vili Still pystärillä kärkeen, jokeri Eetu Stillin lyönnistä Topiaksen harhaheitto ohi kakkospesän ja kärki kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa Ilmari Kustulan lyöntivuorolla jälleen harhaheitto kakkospesältä ja Vili Still toi lohdutusjuoksun 4-1 Pattijoelle.

– Pippolalta pari hyvää lyöntiä. Pitää vähän herätä ja saada muutenkin kuin harhaheitolla tilannetta. Pientä loukkaantumista eilisessä pelissä, siksi vähän kierrättämistä pelaajissa, kertoi Pattijoen pelinjohtaja Perttu Westersund Ruudun taukohaastattelussa.

Toinen jakso päättyi komeaan kunnariin

Toinen jakso oli huomattavasti ensimmäistä nihkeämpi. KiPa meni johtoon toisesa sisävuorossaan. Yhden palon ajot saatiin Jiri Pippolalle. Ensimmäinen merkitty lyönti verkkoon laittomaksi, väärä pois ja pallo ei jää linjassa Vili Stillille kopiksi, joten Anttoni Jakobsson toi 1-0.

Viimeisessä vuoroparissa PattU tasoitti jakson 1-1, mutta ei onnistunut menemään johtoon. Antti Karjaluodon lyönti putosi takakentällä tekonurmelle ja Antti Kiiskinen karkasi kotiin 1-1.

KiPalla oli jo kahden pisteen voitto taskussaan. Kolmaskin piste saatiin nopeasti: Joona Mäkelä tuli numerolle 4 ensimmäisenä lyöjänä mailan varteen ja hän pamautti heti pallon läpi takaa kakkospuolelta kiertäen komeasti kunnarin. Näin toinenkin jakso KiPalle ja kolme sarjalistettä numeroin 2-0 (4-1, 2-1).

Joona Mäkelä tuulettaa kunnariaan Ruudun kuvakaappauskuvassa

Tilastot ottelusta

KiPan Talvisuperin ottelut jatkuvat viikon kuluttua kahdella ottelulla. Loppiaisen aattona perjantaina 5.1.2024 klo 18:00 Joensuu Areenalla vastaan tulee Imatran Pallo-Veikot. Loppiaisena 6.1.2024 klo 14:00 paikallisottelu Joensuun Mailaa vastaan.