KiPa venytti neljännen puolivälieräottelun toiseen kotiutuskisaan saakka, mutta vielä(kin) jäi voitto ottamatta Jymystä. KiPa-JoMa 1–2k (1–8, 2–1, 1–1s, 1–2k)

Kiitos Rantakentän liki tuhatpäinen yleisö, tunnelma ottelussa oli huikea ja loppuun asti taisteltiin! 🔥

KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA

Supervuoroparin viimeisenä lyöjänä Jonne Matikainen oli lähellä ratkaista voiton KiPalle,
mutta Jymy sai niukasti torjuttua kakkosrajaleikkurin, josta tuli 1-1 tasoitus mutta ei kunnaria

KiPan ykköspalkittu oli Samu Vainikainen (1 lyöty, 4/5 KL ja kotareissa myös lyöty) ja kakkospalkinnon sai Paavo Pelto, joka toi toisen jakson KiPan molemmat voittojuoksut (2 tuotua, 5/8 KL). Kentällemenoissa KiPan Kasperi Kaksonen (4/7 KL ykköselle) oli parempi kuin Jymyn IIvari Vihanto (3/7) ja Elmeri Purmonen (3/5).

Jymyn ykköspalkittu oli ex-kipalainen Hannes Pekkinen (1+4 lyötyä, 2 tuotua, 7/9 KL ja kotareissa onnistuminen kummallakin lyöntikierroksella).

Edellisessä ottelussa kuusi Jymyn kahdeksasta juoksusta paukuttanut Roope Korhonen (2 lyötyä, 3/10 KL) jäi nyt vain kahteen lyötyyn juoksuun kuten KiPan Jiri Pippola (2 lyötyä, 3/6 KL).

– Paremmasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka olisi meilläkin ollut mahdollisuutemme viedä aikaisemminkin muutama peli ainakin superiin. Tämä oli meidän kohtalo, kertoi Vainikainen. Koko kautta hän kuvasi yhdellä sanalla – Sekava.

KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partasta sattuu sieluun niin vietävästi.

– Sattuu sieluun kyllä ihan voimakkaasti. Tulokseen pitää olla nöyrä. Kaikkiiin neljään tapahtumaan oli meilläkin omat hetkemme ja paikkamme. Tästä saadaan työkaluja tulevaisuuteen, miten saadaan käännnettyä otteluita. Jymy oli just niin kova kuin saattoi aina niissä hetkissä kuin piti. Tällä osastolla meidän tulos oli tuossa, karkkia vietiin aina pois suusta. Meidän pitää olla valmiit tekemään kovasti hommia, jotta saadaan kurottua ero sarjan kärkeen kiinni, pohti Partanen.

Ennakkosuosikin paineet olivat tuntuneet Jymyn otteissanpelinjohtaja Mikko Kuosmasen mukaan.

– Hyvä että saatiin neljässä poikki, mutta vastapainona on ottelutatsin menettäminen pitkän tauon aikana ennen välieriä. Tuska näkyi suorittamisessa. Ennakkoasetelma oli niin selvästi meille, pakkovoitto joka ottelusta. Sarja on ollut tänä vuonna tasainen, keskikastista KiPa kuten PattUkin pystyy aina voittamaan kärkijoukkueitakin. Sarjassa ero näkyy pientä jalkapuutetta ja kotiuttajapuutetta, arvioi Kuosmanen.

Avausjaksolla Kiteen omat koirat purivat,
kun ex-kipalainen Ville Kotro löi toisen vuoroparin aloittavalla kierteisen poskiosumakumuran kakkosjatkeelle ja pallo pomppasi ohi Lassi Vasaraisen 1+1 juoksun arvoisesti. Näin Jymy meni 1-3 johtoon, kun Roope Korhonen oli ensimmäisessä vuoroparissa tasoittanut KiPan Jiri Pippolan tapin ylityksellä lyömän ja Kasperi Kaksosen tuoman 1-0 johdon.

Kolmannessa vuoroparissa toinen ex-kipalainen Hannes Pekkinen löi pallon vastustamattomasti läpi kakkosluukusta tyjentäen pajatson ja Jymy 1-7 meni johtoon. Kalle Kuosmanen löi vielä välilyönnillä Hannes Pekkiselle tuplajuoksun ja jakson päätösjuoksuiksi jäivät 1-8.

Seuraavissa sisävuoroissa kummaltakin joukkueelta tuli kärjestä jo kahden lyöjän jälkeen kaksi ristiä taululle eikä lisäjuoksuja jaksolla nähty. Etenkin Kaksosen veljesten käsi kävi vahvasti etukentällä.

Elmeri Purmonen ja tässä Jere Vikstöm paloivat perä jälkeen ykköselle 1. jakson viimeisessä vuoroparissa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi Jymylle 3-10 ja kärkilyönnit 13-25 (46 %-69 %).

Mutta pesäpallo on jaksopeli
ja toisella jaksolla Jymy sai vain yhden juoksun, kun viimeisen tasoittavalla Hannes Pekkinen kavensi 2-1:een Jere Vikströmin tuomana.

KiPan avaussisävuoro oli heikko, mutta ulkovuoro vahva. Jymy sai yhden palon ajot R: Korhoselle, mutta Topias Kaksonen poltti tuppinäpystä ja Aku Kettunen kolmospussista etenijät kotiin.

Topias Kaksonen poltti rauhallisesti Jere Vikströmin Roope Korhosen tuppinäpystä, Paavo Pelto varmisti

Kaksi vuoropari oli pelattu 0-0 ja kolmannen alkavalla KiPa siirtyi 1-0 johtoon kun Samu Vainikaisen kova veto tappimiehen yli putosi kolmoskopparin eteen ja Paavo Pelto ehti kotiin.

Kasperi Kaksonen toi täpärästi KiPan 1-0 johtoon Jiri Pippolan välilyönnillä

Viimeisen vuoroparin alkavalla Paavo Pelto toi KiPan 2-0 johtojuoksun Jiri Pippolan varsilyönnillä.

Toinen jakso siis 2-1 KiPalle ja jakson kolmostilanteet tasan 5-5, kärkilyönnit 15-11 (58 %-48 %).

Supervuoroparin
aloitti Jymy sisällä tehden heti kärjestään palottomat ajot. Aku Kettunen toirjui R. Korhosen yrityksen, mutta jatkoajoista kukas muu kuin Hannes Pekkinen löi KiPan kakkospuolen avustuksella Jere Vikströmin tuomana 0-1. Komulainen ja Kuosmanen pääsivät vielä yrittämään, mutta lisäjuoksuja ei tullut.

Superin tasoittavalla KiPan kolmen lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla ja peli saattoi joistakin tuntua jo menetetyltä.

Mutta kakkoskärjestä Topias Kaksonen, Lehikoinen ja Pippola saivat vielä kärjen yksin kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään Juuso Latun loukkaannuttua jokeripaitaan päässyt Jonne Matikainen löi kovan kakkosrajaleikkurin, jonka läpimenon Jymy vaivoin toirjui. Lyönnillä Topias Kaksonen toi kuitenkin KiPan tasoihin 1-1 ja edessä oli illan hämärtyessä vielä kotiutuskilpailu.

Kotiutuskilpailu venyi toiselle kierrokselle

Jymy aloitti kotarit ja joukkueen ehdottomasti illan paras pelaaja Hannes Pekkinen löi heti ensimmäisessä parissa pallon väliin keskelle ja Elmeri Purmonen toi vieraat 0-1 johtoon.

Toisessa parissa Roope Korhosen välilyönti kakkospuolelle, mutta Vasaraisen heittokäsi riitti polttamaan Kuosmasen kotiin.

Kaksi seuraavaa paria hoitivat Kaksosen veljekset ja viimeisestä Vasarainen haki kotin.

KiPan kolme ensimmäistä paria ei juoksua saanut, mutta neljännestä Samu Vainikainen löi pallon kolmospussiin ja Matias Litmanen toi KiPan tasoihin 1-1.

Samu Vainikainen löi Matias Litmasen tuomana KiPan tasoihin 1-1 kotareissa
Matias Litmanen syöksyy KiPan tasoihin 1-1 kotareissa

Samu-Kalle Varonen yritti samasta paikasta, mutta ei juoksua.

Jymyn kolmesta jatkoparista ensimmäisestä onnnistui jälleen Hannes Pekkinen, pallo väliin ja Elmeri Purmonen toi vieraat 1-12 johtoon. Roope Korhonen löi lukkari Lethisen pihdeistä kolme laitonta ja Lehikoinen haki Komulaisen keskinäpystä palon.

KiPan jatkopareista ei enää onnistumisia tullut, joten Jymy pääsi juhlimaan välieräpaikkaansa.

Myös Vimpelin Veto on välierissä otettuaan odotetusti suoran neljän ottelun voiton JymyJusseista. Mutta Manse PP ja Kouvolan Pallon lyöjät sekä Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila jatkavat sarjaa ainakin kahden ottelun verran kun voitot on molemmissa pareissa tasana 2-2.

Kun taisto on tauonnut, pesäpalloilijat ovat jälleen ystäviä kuten Juho Keinänen ja Samu Vainikainen