Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Roope Korhosen 6 juoksun varassa elävä Jymy jäi toisella jaksolla 4-4 tasatulokseen, mutta vei myös III puolivälieräottelun. III pve Jymy-KiPa 1-0 (4-1, 4-4)

KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA

KiPa lähti otteluun ilman Juuso Lattua, joka loukkasi edellisessä ottelussa reitensä. Jokeripaidassa oli hänen tilallaan Jonne Matikainen, joka pääsi vain kerran toisen jakson alussa pelkässä kolmostilanteessa lyömään kopin. Myös Otto Kauppinen on ollut sivussa jo muutaman ottelun.

– Lähellä oli toisen jakson alussa, että tämä sarja lähtee kannaltamme laukalle huolestuttavalla tavalla. Paperin mukaan tämä oli paras peli [kolmostilanteet 16-14 ja kärkilyönnit tasan 34-34], mutta ärsyttävästi  jäätiin, tunne oli, että olimme kuitenkin kaukana voitosta. Yhtä hetkeä on vain ajateltava. Mukava olisi tätä leikkiä vielä jatkaa. Vielä meillä on siellä yksi pallukka, muistutti KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen. Toisen jakson alussa Joona Lehtinen nappasi kärpäsen Vihannosta kakkospesältä. KiPan piti tehdä selvä toinen palo kakkoselta Vikströmistä, mutta heitto ohi ja ilmainen takatilanne Jymylle, josta Hannes Pekkinen iski 1-0 juoksun. Ekon ottamalla aikalisällä KiPa sai ulkopelinsä kuntoon.

– Paljon oli hyvää mutta virheitä liikaa. Vastustaja pelasi tarkkaa ulkopeliä. Meidän ulkopelissä oli jonkinlaista levottomutta, joka siirtyi sisäpelissä tehdyistä virheistä, mitä ei saa tapahtua, arvioi Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

KiPan ykköspalkinnon sai Samu Vainikainen, joka löi kolme juoksua Jiri Pippolan lyöntien ollessa hukassa. Kakkospalkinnon pokkasi etenijä-/vaihtajajokeri Matias Litmanen (1 tuotu, 5/8 KL).

– Lähellä oltiin koko ajan, ei oma taso vielä riitä kääntämään voitoksi, tiivisti Vainikainen.

Jymyn ykköspalkinnon sai Roope Korhonen (6 lyötyä, 7/8 KL).

– Eko oli ihan oikeassa, ei ollut minulla sitä mitä parhaimmillaan on. Mainita pitää Ville Kotron kiinniotto kakkosluukusta, josta olisi tullut kaksi tai neljä juoksua. Meidän ulkopeli pitää ja saimme Pippolan täysin kiinni, kertasi R. Korhonen muistellen toisen jakson alussa Samu Vainikaisen lyömää kovaa tälliä kakkosluukkuun, jolla tuli vain tasoitusjuoksu 1-1.

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa aloitti sisällä saaden yhden palon ajot Pippolalle. Ensimmäisellä haavat kotiin ja sitten etenijä väärällä irti kakkoselta. Kopinnosto tyhjensi pesät eikä kakkoskärjestä ollut KiPalle apua.

Tasoittavalla Jymy meni 1-0 johtoon Roope Korhosen kotiutettua kakkospussista Elmeri Purmosen 1-0.

Toisen alkava meni KiPalta samaan malliin kuin ensimmäinen. Yhden palon ajot Pipppolalle, kolmospussista risti kotiin ja laittomaksi menneellä leikkurilla kolmas palo.

Tasoittavalla Jymyn yhden palon ajoista Roope Korhonen löi kolmossauman puhki ja Jere Vikström toi 2-0. Viimeisenä lyöjänä Kalle Kuosmanen löi keskisaumaan ja Elmeri Purmosnen toi jo 3-0.

Kolmannen alkavalla Lassi Vasarainen pääsi vapaalla ykköselle ja Samu Vainikaisen lyönti kohti kakkoskoppari Iivari Vihantoa pomppasi erikoisesti hänen ranteestaan ja ykköseltä lähtenyt Lassi Vasarainen toi kavennuksen 3-1.

Lassi Vasarainen lentää kohti kotipesää Samu Vainikaisen lyönnillä 3-1

Mutta Roope Korhonen kuittasi heti lyömällä yhden palon ajolähdöstä Iivari Vihannon kotiin 4-1.

Viimeisessä vuoroparissa KiPa sai palottomat ajot Pippolalle, mutta Kuosmanen irrotti väärällä Kasperi Kaksonen. Jatkoajoisya Topias Kaksosen lyönti etumiehelle, toinen palo ja kopinnostolla pesät tyhjiksi ja takaa-ajo tyssäsi siihen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 7-5 ja kärkilyönnit 14-11 (67 %-44 %).

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät jokaisessa sisävuorossaan yhden juoksun ja jakso päättyi tasan 4-4.

Samu Vainikainen tuulettaa Iivari Vihannosta otettua kärpästä toisen jakson alussa

Jymy aloitti sisällä ja Joona Lehtinen nappasi kärpäsen Vihannosta kakkospesältä. KiPan piti tehdä selvä toinen palo kakkoselta Vikströmistä, mutta heitto ohi ja ilmainen takatilanne Jymylle, josta Hannes Pekkinen iski 1-0 Iivari Vihannon karatessa välilyönnin jälkeen kotiin ja Samu-Kalle Varosen polttoheiton jäädessä onnettoman ponnettomaksi.

Tasoittavalla KiPan kärjestä K. Kaksonen ja Pelto kopeilla pois. Aku Kettunen pääsi kärkeen ja Litmanen vaihtoi hänen kahdella pompulla kolmoselle. Palottomasta ajolähdöstä Samu Vainikainen iski kovan tällin kakkosluukkuun ja Kotron katkaistessa lyönnin vain Aku Kettunen ehti kotiin tasoittaen 1-1.

Samu Vainikainen oli lähellä tyhjentää pajatson kotiuttaessaan kakkosluukusta Lassi Vasaraisen 1-1

Seuraavissa vuoropareissa Roope Korhonen löi Jymyn aina yhden juoksun johtoon. Kakkossaumalyönnillä Jere Vikstöm toi 2-1, myös kakkossaumasta Iivari Vihanto toi 3-2 ja välilyönnillä kakkossaumasta Elmeri Purmonen toi 4-3.

KiPa tasoitti aina tasoittavalla sisävuorollaan. Toisessa vuoroparissa kärjestä tehty paloton ajolähtö pilaantui etenemisvirheeseen ja kopilla pesien tyhjenemiseen, mutta kakkoskärjestä Jiri Pippola löi ainoan juoksunsa Topias Kaksosen tuomana 2-2 Jymyn kakkospuolen räpeltäessä.

Kolmannessa vuoroparissa oli KiPan kärjestä nopeasti tullut jo kaksi paloa. Kakkoskärjestä Lassi Vasarainen vaihtoi yksin kakkosella olleen Matias Litmasen ensin kolmoselle ja sitten kopin nosto voimakkaasti yläkierteisenä putosikin väliin pompaten korkealle ja Matias karkasi tuomaan 3-3.

Matias Litmasen käsi kotipesässä ennen pallon tuloa lukkarin räpylään ja tasoitus 4-4

– Kairattiin taas peräpäästä muutamalla miehellä juoksu. Kestetään, kestetään, tsemppasi Eko kolmannen vuoroparin jälkeen joukkuettaan.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla Samu Vainikainen löi yhden palon ajoista Kasperi Kaksosen kotiin keskisaumalyönnillä tasoittaen 4-4. Samalla välipalo kolmoselta ja tilanne kuivui Vihannon haettua syöksykopin Vainikaisen viimeisestä lyönnistä. Kakkoskärjestä Joni Lehikoista ei saatu ykköseltä eteenpäin ja näin jäi Supervuoropari kokematta.

Toisen jakson kolmostilanteet 9-7 ja kärkilyönnit 20-23 (63 %-64 %).

Ensi tiistaina 22.8.2023 klo 17:30 KiPa on samassa tilanteessa kuin puolivälieräkarsinnoissaan eli selkä seinää vasten. Neljännestä puolivälieräottelusta on otettava voitto, jotta pelit jatkuisivat.