Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Tasainen matsi, mutta tuli turpaan, altavastaajan tutulla lauseella aloitti Sami Eko Partanen lehdistötilaisuuden. I pve Jymy-KiPa 1-0 (3-0, 2-2)

KATSO KUVAT OTTELUSTA (tulossa lisää…)

– Tämän verran ehkä oltiin perässä. Se liki ei vaan riitä, harmittaa todella isosti etenkin viimeinen sisävuoro. Meillä on vielä opeteltavaa tästä lajista, jatkoi Partanen.

Ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet tasan 7-7 ja kärkilyönnit 20-16 (69 %-57 %).

KiPan kärki rakensi etenkin kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa hyvin tilannetta, mutta kotiutukset tökkivät. Mutta ei Jymykään ollut kovin valmis tullessaan otteluun:

– Tiukka peli. KiPa oli selkeesti valmiimpi pelaamaan. Meillä tuli hirveä määrä laittomia vaihtotilanteissa. Kitee on laadukas joukkue ja lukkari [Joona Lehtinen] pääsi sotkemaan meidän peliä, tunnusti Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

KiPan ykköspalkinnon sai 1+1 juoksun arvoisella kunnarillaan sekä hyvällä ulkopelillään Topias Kaksonen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 4/4 KL). Kakkospalkinnon sai vanhempi velipoika, 4/5 kertaa kärkeen mennyt Kasperi Kaksonen.

– Kotiutuksia pitää parantaa, oli Topias Kaksonen lyhyt kommentti.

– Oli perinteinen pudotuspelien avausmatsi, vähän nihkeää sisäpeliä. Tämä on nyt alta pois, kertoi Niko Korhonen.

Jymyn paras oli raadin mielestä Niko Korhonen (5/6 KL) ja toiseksi paras lähinnä ulkopeliansioistaan Jere Vikström (4/5 KL). Jostain syystä kolme juoksua tuonutta KiPan kasvattia Elmeri Purmosta (3 tuotua, 3/3 KL ykköselle) ei palkittu.

Ensimmäisen jakson
KiPa aloitti sisällä kuin oppikirjasta. Kärki Kasperi Kaksonen, Aku Kettunen (5/6 KL) ja Paavo Pelto (5/6 KL) täytti pesät jokeri Jiri Pippolalle, jolla ei ollut yhtä hyvä päivä kun kotiutusyritykset olivat 0/ 6 ja kärkilyönnit yhteensä 2/9. Nyt ensimmäinen lyönti putosi väliin ja kopparikin vähän korkkasi palloa, mutta kun merkki ei olut päällä, jäi avausjuoksu ottamatta. Kotiutusyrityksestä pallo jäi linjaan ja jatkoajoista Samu-Kalle Varoisen viimeinen oli laiton ja Samu Vainikaisen lyönti lensi kopiksi tyhjentäen pesät haavoihin.

Aku Kettunen hoiti kärjen vaihtoia 5/6 kertaa onnistuneesti kuten Paavo Peltokin

Tasoittavalla Jymy ei saanut kärkeä kolmoselle kuin lyöjien vähetessä ykköstilanteeseen tulleen Roope Korhosen kahdella vaihtolyönnillä. Kolmannesta Pelto heitti kolmannen palon kotiin.

Paavo Pelto vaihtoi kärkeä 5/6 kertaa eteenpäin

Toisen alkavalla KiPa sai kaksi ajolähtöä, mutta Pippolan ja Vainikaisen lyönnit jäivät linjaan.

Jakson ainoat juoksut nähtiin toisen tasoittavalla. Roope Korhonen kotiutti Iivari Vihannon kolmossaumalyönnillä 1-0, ex-kipalaisen Hannes Pekkisen juuri sopivan mittainen kakkosrajanäpy riitti toiselle ex-kipalaiselle, etenijäjokeri Elmeri Purmoselle 2-0. Enemmän ulkopelaajana tunnettu, myös aikoinaan KiPan paidassa pelannut Ville Kotro onnistui pudottamaan pallon kakkosjatkeelle ja Niilo Piiponniemi toi 3-0.

Kolmas vuoropari oli KiPalta sisällä heikko ja KiPan lukkari sai kahden palon ajoista R. Korhosen lyömään kolme laitonta.

– Nyt pitää olla rohkeita. Nopeasti perusjutuilla tilannetta, tsemppai Eko joukkuettaan ennen viimeistä vuoroparia.

Viimeisen alkavalla KiPa saikin aikaan palottomat ajot Pippolalle. Kopilla kuitenkin haavat kotiin ja kolmospesälle. Jiri ja Samu-Kalle vaihtoivat vielä kärjen kolmoselle, mutta Vainikaisen yritys tyssäsi kahteen koppilyöntiin.

Toisella jaksolla
KiPa sai viimeistä sisävuoroaan lukuun ottamatta kärjen kolmoselle. Mutta kotiuttamisessa vain Topias Kaksonen onnistui.

Jymy meni toisen vuoroparin alussa harmittavasti kolmospesältä ohi menneellä harhaheitolla 1-0 johtoon Elmeri Purmosen tuomana.

Elmeri Purmonen harhaheitolla 1-0 toisen jakson toisessa vuoroparissa

KiPan tasoittavalla sisävuorolla oli jo nopeasti tullut kaksi ristiä taululle kun etutilanteessa nuori Topias Kaksonen löi pallon kakkosrajasta läpi penkan päälle. Lassi Vasarainen toi tasoituksen 1-1 ja Topias ohitti ennen kolmospesää Joni Lehikoisen vieden kunnarillaan KiPan riemastuttavasti 1-2 johtoon.

Topias Kaksonen tuulettaa 1+1 juoksun arvoista kunnariaan ja KiPan siirtymistä johtoon1-2

Kolmannen alkavalla Jymyn Roope Korhonen tasoitti 2-2 lyömällä laakalyönnin kolmoskopparin eteen kotiuttaen Elmeri Purmosen.

Topias Kaksonen poltti Niko Korhosen ohitusnäpystä Iivari Vihannon kolmoselle viimeisessä vuoroparissa

Viimeisen tasoittavalla Lattu palo täpärästi ykköselle ja KiPa jätti häntäpäästä puolenkymmentä lyöjää väliin. Kasperi Kaksonen meni kentälle, mutta Kettusen vaihtoyritys kopiksi, toinen palo ja vuoro loppui Litmasen kärpäseen ykköspesältä Aappo Komulaisen taktisella väärällä.

Toisen jakson kolmostilanteet 7-5 ja kärkilyönnit KiPalle 13-16 (52 %-52 %).

Joukkueiden toinen kohtaaminen on ensi perjantaina klo 17:30 Kiteen Rantakentällä ja kolmas sunnuntaina klo 16 Sotkamossa Hiukan stadionilla.

Ex-kipalainen Hannes Pekkinenkin onnistui välillä hukkaamaan pallon