Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa selkä seinää vasten toiseen puolivälieräkarsintaan Rantakentällä. PattU-KiPa 2-0 (10-4, 7-4)

KiPan kahdeksan tehtyä juoksua ei riittänyt, kun PattU sai läpiyönneillään tuplamäärän. Lyöjäjokerikaksikko Juuso Keski-Koukkari (4 lyötyä, 7/9 KL) ja Martti Viitasalo (4 lyötyä, 5(8 KL) löivät juoksuja jo saman verran kuin KiPa yhteensä 67 %:n tehoilla. Lisäksi muiden lyömät kolme kunnaria takasivat otteluvoiton raahelaisille vähäisen, mutta äänekkään 776 katsojan edessä Miilu Areenalla. Niinpä KiPan on saatava ulkokenttänsä pitämään toisessa ottelussa Rantakentällä.

KiPan ykkösplkainnon sai lyöjäjokeri Jiri Pippola (4 lyötyä, 5/11 KL) ja kakkospalkinnon vaihtajokeri Matias Litmanen (1 tuotu, 6/8 KL). Sataprosenttisesti kentälle mennyt kärkietenijä Otto Kauppinen (3 tuotua, 8/8 KL) olisi myös ansainnut palkinnon.

Hutunkeiton voitti PattU, joka valitsi aloittavan sisävuoron. Yhden palon etutilanteessa Tuukka Sarkkinen yllätti KiPan kakkopuolen iskien 1+2 juoksun arvoisen kunnarin ja taululle 3-0. KiPa sai kärjen takaa jo toisen ristin taululle, mutta jokeri Martti Viitasalo löi Tuukka Sarkkiselle tuplajuoksun 4-0 ja Juuso Keski-Koukkari saatteli vielä kolmella eri lyönnillä KiPan kasvatti Erkka Gröhnin ykköseltä kotipesään saakka 5-0.

KiPa iski jokaisella sisävuorollaan yhden juoksun päästen kolmannessa vuoroparissa kolmen juoksun päähän 6-3. Jiri Pippola (4 lyötyä, 5/11 KL) kotiutti Otto Kauppisen (3 tuotua, 8/8 KL) 5-1, Lassi Vasarainen (2 lyötyä, 5/7 KL) Aku Kettusen (3 tuotua, 5/7 KL) 6-2 ja Juuso Lattu (1 lyöty, 4/9 KL) Kauppisen 6-3.

Mutta viimeisen vuoroparin alkavalla Mikael Mäkelä iski kunnarin tyhjään kenttään 7-3 ja jokerikaksikko Keski-Koukkari ja Viitasalo sekä Lukkari löivät 10-3. KiPa pystyi kaventamaan vain yhdellä kun Jiri Pippola koiutti Matias Ltmasen 10-4.

Ensimmäinen jakso 10-4, kolmostilanteet 10-7 ja kotiutukset 10/12-4/7, kärkilyönnit 31-23 (67%-59%).

Toisen jakson
aloitti KiPa terhakkaasti sisällä. Jiri Pippola iski kahdella eri lyönnillä Otto Kauppisen kotiin 0-1 ja heti perään Aku Kettusen 0-2.  Viitasalo ja Keski-Koukkari tasoittivat 2-2, mutta toisen alkavalla KiPa meni uudellee kahden juoksun johtoon kun Lassi Vasarainen kotiutti Aku Kettusen 2-3 ja Kasperi Kaksonen Paavo Pellon 2-4.

Tässä vaiheessa toisella jaksolla näytti vielä aika hyvältä

Kolmas vuoropari vei KiPalta voiton mahdollisuudet kun taululla oli jo kaksi ristiä. Keski-Koukkari tasoitti 4-4 ja Ville Veittikoski löi kahden palon ajolähdöstä pallon läpi kakkospuolelta 1+2 juoksun arvoisesti ja tilanne 7-4.

Viimeinen vuoropari oli KiPalta nolo esitys. Ensi Kettunen poltti itsensä laittomalla ja sitten Kauppisesta kärpänen ykköspesältä ja Pellosta kärpänen kolmospesältä.  

Toinen jakso Pattijoelle 7-4, kolmostilanteet tasaisesti 12-11 ja kotiutukset 7/11-4/8, kärkilyönnit 16-24 (57%-67%).

Toinen ottelu KiPa-PattU Rantakentällä heti sunnuntaina klo 16. Jos KiPa voittaa sen, ovat otteluvoitot tasan. Silloin edessä on ylimääräinen supervuoropari ja tarvittaessa sen jälkeen kotiutuskilpailu.