Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

13.8.2023 – KiPa oli nousukuntoisempi joukkue, totesi Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtaja Perttu Westersund toisen ottelun ja sen jälkeen pelatun jatko-ottelun jälkeen. KiPa-PattU 2-1k (0-1, 4-0, 0-0s, 3-2k), jatko-ottelu KiPa-PattU 1-0 (1-0)

KATSO KUVAT OTTELUSTA – illan mittaan lisää

KiPan ykköspalkinnon sai Kasperi Kaksonen, joka meni päivän otteluissa 8/9 kertaa kärkeen ja toi kaksi juoksua, joista toinen oli jatko-ottelun voittojuoksu. Kakkospalkinnon sai Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 6/9 KL). Ottelun Ruutu-Tähtipelaaja oli Aku kettunen, Oomin energisin pelaaja KiPan lukkari Joona Lehtinen.

Pattijoen paras oli kärkietenijä Mikael Mäkelä (1 tuotu, 5/7 KL ykköselle) ja kakkospalkinnon sai ensimmäisellä jaksolla KiPa lyöjät somussa pitänyt lukkari Topi Still.

– KiPa oli nousukuntoinen. Hyvää peliä me pelattiin kolme jaksoa, sitten hieman syytän Samu Vainikaista, joka hyvin liidasi KiPan ulkopeliä kuntoon. Tasaista vääntöä oli, ei tänään onnistuttu sisäpelissä ja oli se kipalaisten hyvyyttäkin ja sellainen vanhan riistan sitkeys puuttui meiltä, myönsi Pattijoen pelinjohtaja Perttu Westersund.

– Kolme jaksoa pelattiin melko huonoa peliä. Tänään riitti yksi jaksovoitto ja sitten jatkettiin supriin ja kotareihin. Tyytyväinen on lopulta oltava, tiivisti KiPan ykköspalkittu Kasperi Kaksonen.

– Kyllä me haluttiin jatkoon, vaikka jotkut varmaan luulivat välillä, että emme ole edes tosissamme. Ihmismieli on ihmeellinen. Syvältä piti kaivella ja petrattiin ulkopeliä ihan älyttömästi. Sisäpeli ajoittain ihan hävetti itseänikin. Helppoa ei ollut, mutta ei tässä vaiheessa tarvitsekaan olla, pyöritteli KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

Keskinäisistä kahdesta karsintaottelusta PattU hallitsi kolme jaksoa vieden tänään pelatun toisen ottelun ensimmäisen jakson jalkapallolukemin 0-1 Tuukka sarkkisen kotiuttaessa ohitusnäpyllä Mikael Mäkelän. Jatkoajoista Martti Viitasalon lyönti kopiksi Samu Vainikaiselle, kaksi paloa ja kahdet haavat.

Kolmannen tasoittavalla PattU sai jakson kolmannen kolmostilanteen, mutta Lassi Vasarainen haki Juuso Keski-Koukkarin lyönnin kopiksi.

KiPa ei saanut 1. jaksolla edes kakkoselle yhtään kärkilyöntiä kun ainoa kakkostilannekin syntyi harhaheitolla!

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 0-3 ja vaivaiset kärkilyönnit 11-8 (35% – 40%). KiPalta kärkilyöntitilastoon pääsi vain neljä ja Pattijoelta vain viisi pelaajaa!

Mutta KiPa sai toisen ottelun toisella jaksolla lyöntipeliään auki vaihdettuaan Kasperi Kaksosen kärkietenijäksi. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Joona Lehtinen vaihtoi ensin näpyllä Joni Lehikoisen kolmospesälle ja sitten kova kolmossaumaan vei KiPan 1-0 johtoon. 

Joona Lehtinen vaihtoi ensin näpyllä ja löi kolmossaumasta Joni lehikoisen kotiin 1-0

Jakso ratkesi toisen tasoittavalla kun KiPa teki kolme juoksua lisää. Palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippolan varrella Kasperi Kaksonen toi 0-2 Antti Kiiskisen haparoidessa pallon kanssa. Samu Vainikaisen kova veto kakkossaumaan kotiutti Samu-Kalle Varosen 3-0. KiPa pyöritti vielä toisen lyöntikierroksen ja viimeisenä lyöjänä Samu Vainikaiselle saatiin yhden palon ajot. Paavo Pelto ei ehtinyt koppilyönnillä takaisin kolmoselle ja paloi. Etupesät täynnä ja Samu Vainikaisen kova veto kolmosluukkuun ja Samu-Kalle Varonen toi jo 4-0.

Toisen jakson kolmostilanteet 8-1 ja kärkilyönnit 22-10 (61% – 31%).

Supervuoroparissa
ei kumpikaan joukkue saanut kärkeä edes kakkospesälle ja edessä oli kotiutuskilpailu.

Koko ottelun kolmostilanteet 8-5 KiPalle ja kärkilyönnit 35-19 (47% – 33%).

Kotiutuskilpailussa
Pattijoelta onnistui 2. pari Martti Viitasalo-Antti Kiiskinen välilyönnillä 0-1 ja 3. pari Ville Veittikoski-Erkka Gröhn varrella 0-2.

KiPalta onnistuivat 1. pari Jiri Pippola-Otto Kauppinen kakkosjatkeelta 1-2, 3. pari Lassi Vasarainen-Kasperi Kaksonen keskinäpyllä 2-2 ja 4. pari, voittojuoksun keskisaumasta iskenyt Samu-Vainikainen-Matias Litmanen 3-2.

10 minuutin tauon jälkeen KiPa voitti uuden hutunkeiton ja valitsi jatko-ottelun sisävuoron.

K. Kaksonen, Pelto ja Varonen täyttivät heti pesät palottomaksi ajolähdöksi Jiri Pippolalle, jonka välilyöntiyritys ei pysynyt tappimies Antti Karjaluodon räpylässä vaan putosi ja näin Kasperi Kaksonen toi jatko-ottelun voittojuoksun KiPalle 1-0.

Jiri Pippola tuulettaa kun Kasperi Kaksonen tuo KiPan johtoon 1-0 jatko-ottelussa

Tasoittavalla Pattijoen kärki Mikael Mäkelä paloi Joona Lehtisen ja Aku Kettusen yhteistyöllä heti ykköspesälle. KiPan kopparit hakivat laittomistakin haavat etenijöille ja Samu Vainikainen teki toisen palon Sarkisesta kakkoselle. Seiska Teemu Juntunen pääsi vielä ykköselle, mutta KiPan lukkari Joona Lehtinen sai Martti Viitasalon pihteihinsä ja hänestä laittomalla kolmas palo.

Näin KiPalle jatko-ottelun voitto juoksuin 1-0.

KiPa ulkopeli oli jatko-ottelussa rautaa ja lukkari Joona Lehtinen poltti kärkeen Mikael Mäkelän

KiPan puolivälierävastustajaksi
tuleekin Vimpelin Vedon sijaan Sotkamon Jymy, sillä Hyvinkään Tahko hävisi oman jatko-ottalunsa KiPan taakse runkosarjassa jääneelle JymyJusseille, joka saan Vedon vastaansa.
Ottelut alkavat keskiviikkona 16.8.2023 klo 17:30 Sotkamossa ja toinen ottelu on Rantakentällä perjantaina 18.8.2023 klo 17:30.

KiPa juhlii voitettua puolivälieräpaikkaa Sotkamon Jymyä vastaan