Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

PattU vei voiton supervuorossa, mutta tämän illan tärkein tavoite täytetty ja se tärkeä piste mukaan Raahesta. PattU-KiPa 2-1s (2-3, 6-1, 0-1s)

– Jokereitten taisto kääntyi tänään näin perin. Siihen pitää jotakin kehitellä seuraavaksi. Eka jaksolla hyvin kesti pelaaminen, tokalla se vähän herpaantui. Aika kiikun-kaakun fiilis, kertoi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

Pattijoen Urheilijoiden Facebook-sivuilla on video ottelun lehdistötilaisuudesta.

Runkosarjan päätöksen 1. jakso Samu-Kalle Varosen (2 lyötyä, 5/7 KL) lyönneillä KiPalle ja tämä varmisti KiPan kahdeksannen sijan. Vastustajaksi nousi JymyJussien ohi PattU viemällä 899 katsojan edessä toisen jakson ja supervuoroparin. Tämä tarkoittaa sitä, että Rantakentällä pelataan ratkaiseva toinen ottelu sunnuntaina kello 16 KiPa-PattU ja ensimmäinen ottelu on Raahessa yllättävän myöhäiseen kellon aikaan lauantaina vasta kello 17 PattU-KiPa.

Hutunkeiton voitti KiPan kapteeni Juuso Lattu, joka valitsi aloittavan sisävuoron. KiPan ykköspalkinnon saanut Otto Kauppinen (2/4 KL) heti pystärillä kärkeen, Aku Kettusen (1 tuotu, 4/5 KL) vuorolla vapaataival kakkoselle ja Aku kopilla pois. Matias Litmanen jokerina myös pystärillä kentälle ja entiselle kotikentälleen palannut, KiPan kakkospalkinnon pokannut Paavo Pelto (1 tuotu, 5/8 KL) iski keskisaumasta pesät täyteen Jiri Pippolalle. Ensimmäisellä hutinäpy ja risti kotiin, samalla Litmanen kolmoselle. Uudet ajot Samu-Kalle Varoselle, ensimmäisellä pallo väliin kolmospuolelle ja Matias Litmanen toi 0-1. Kääntönäpyllä ajot jatkuivat Lassi Vasaraiselle (1 lyöty, 2/2 KL), jonka toinen vapaa kumura kakkosjatkeelle riitti Paavo Pellolle 0-2.

Kolmannen alkavalla KiPa lisäsi johtoaan 0-3:een. Toisesta ajolähdöstä Samu-Kalle Varosen varsilyönti riitti ja Juuso Lattu (1 tuotu, 6/7 KL) ehti kotiin.

PattU tuli vielä juoksun päähän heti tasoittavalla sisävuorollaan. Yhden palon ajolähtö Juuso Keski-Koukkarille, pallo kakkospussiin ja ulkokentän avustuksella takaplon hinnalla Konsta Launonen toi 1-3. Viimeisenä lyöjänä Martti Viitasalo, joka iski heti ensimmäisellä merkistä väliin kolmospuolelle ja KiPan kasvatti Erkka Gröhn toi 2-3.

Ensimmäinen jakso KiPalle 2-3, kolmostilanteet 6-8 KiPalle ja kärkilyönnit 20-14 Pattijoelle (56 %-56 %).

Toisella jaksolla
ei KiPan sisäpelistä ole paljoa kerrottavaa. Pattijoki sai hurmosta päälle vaikka KiPa tasoitti ensimmäisessä vuoroparissa 1-1 Aku Kettusen tuomana, kun Jiri Pippolan kovalla kolmospuolelle pallo ei pysynyt räpylässä. Isännät tekivät joka toisessa sisävuorossaan juoksun, joka toisessa kaksi vieden jakson selvästi 6-1.

Supervuoroparissa
KiPa sai hyvän alun, joka sählättiin ykkös-kolmostilanteessa paloon kotiin ja toiseen paloon lyöjästä. Kakkoskärjestä sentään vielä ajot Pippolalle, mutta kakkospussinpohjalyönnillä kolmas palo.

Tasoittavalla Pattijoen yhden palon ajolähtö Juuso Keski-Koukkarille, viimeisellä pallo keskisaumaan ja Konsta Launonen toi isäntien voittojuoksun 1-0.

TILASTOT OTTELUSTA