Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa luuli jo hävinneensä ensimmäisen jakson, mutta väärä pallo pelasti ja IPV kaatui Jiri Pippolan johdolla toisella jaksolla. KiPa-IPV 1-0 (3-3, 8-1)

KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA

Neljästä KiPan ja IPV:n paikallisottelusta voitot KiPalle 3 – 1 ja pisteet 7 – 3, (Liitolle 2 pistettä).

31.05.2023 IPV – KiPa 1-2s (2-5, 3-2, 0-1s) 1 – 2
29.06.2023 IPV – KiPa 0-2 (2-8, 4-6) 0 – 2
11.07.2023 KiPa – IPV 0-1 (3-3, 4-7) 0 – 1
08.08.2023 KiPa – IPV 1-0 (3-3, 8-1) 1 – 0

KiPan ykköspalkittu oli Rantakentän sankari Jiri Pippola (1+6 lyötyä, 1 tuotu ja 8/12 KL). Kakkospalkinnon sai lukkari Joona Lehtinen, joka sai etenkin toisellla jaksolla IPV:n lyöjät täysin kuriin. Ruutu-tähtipelaaja oli joukkueen kapteeni Lassi Vasarainen (1 lyöty, 2 tuotua, 4/7 KL), jonka heittokäsi on kunnossa. Oomin energisin pelaaja oli Samu Vainikainen (1 lyöty, 1 tuotu, 4/4 KL) ja ulkona varmaa työskentelyä.

Illan tähti oli KiPan Jiri Pippola, joka iski yhteensä 1+6 = 7 juoksua

– Oli mukavasti tilanteita ja lyönti kepissä. Ensimmäinen jakso pyörähti meiltä vähän ahtaalle, meinasi kärsivällisyys taas loppua. Otetaan opiksi ja koetetaan vielä parantaa, tiivisti Pippola.

IPV:n ykköspalkinnon sai Toni Laakso (2 lyötyä, 4/7 KL).

– Tasainen peli pitkään, Pippolan läpäriin asti. KiPa oli parempi, varsinkin toisella jaksolla. On ollut välillä vähän tylsiäkin pelejä, nyt oli mukavaa että oli tunnettakin mukana, kertoi Laakso.

– Paljon on vielä tehtävääkin, lapun takana surisee päässä aika lailla. Ei saatu vastustajaa ennen takatilannetta ulkona kiinnni, mutta takanen toimi hienosti. Sisällä meidän kotiutus toimi paremmin. Ensimmäinen jakso oltiin hyvin kuskin paikalla, sitten yksi vastustajan lyönti ja olisi voinut kääntyä miten vain. Merkkivirheitä ja muuta tuli paljon. Aika pitkälle pystyttiin sietämään virheitä ja kärsivällisyys palkittiin, pyöritteli KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen sanojaan. KiPan takatilannepelaamista kuvaa se, että ensimmäisella jaksolla IPV:llä oli kolmostilanteita tuplasti eli 10 KiPan 5:een verrattuna, mutta juoksut tasan 3-3.

Molemmat lukkarit, Rasmus Surakka ja Joona Lehtinen, pelasivat hyvän pelin

– Ekalla jaksolla KiPa oli vähän niskan päällä, se on tunnustettava. Meillä ei kotiutus tänäänkään lähtenyt meillä rullaamaan. Kolmannessa vuoroparissa kakkosrajaläpäri osui räpylään, kaikkien muiden paitsi tuomareiden mielestä ja siitä hirveä härdelli. Mutta siitä toivuttiin ja Toni löi takaa keskeltä läpi. Taisteltiin voitosta ja harmi että lopussa kysytysheitosta pallo johonkin ja oltiin jo voitettukin, mutta sitten olikin väärä pallo ja jakso tasan. Päätettiin, että lähdetään toiselle jaksolla taistelemaan. Siinäkin pari ekaa juoksua oli mennyt meitä vastaan ja sitten tuli se Pippolan todellla hyvä läpäri. Itse tapahtuma oli makea, yleisö oli hienosti mukana, pelaajat pelasi ja ei me keskenään poristu, mutta tuomareiden kanssa. Hyvä peli, onnittelut Kiteelle, tulos meille heikko, päätti IPV:n pelinjohtaja Vesa Toikka.

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa meni johtoon ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 1-0 Jiri Pippolan (1+6 lyötyä, 6 tuotua, 8/12 KL) kotiutettua Kasperi Kaksosen (2 tuotua, 4/5 KL) kumuralla kakkospuolelle. Toisessa vuoroparissa Lassi Vasarainen (1 lyöty, 2 tuotua, 4/7 KL) kotiutti kakkosjatkeelta Aku Kettusen (1 tuotu, 3/7 KL) 2-0.

Jiri Pippola tuulettaa kun Kasperi Kaksonen toi KiPan 1-0 johtoon

Mutta viimeisen vuoroparin alkavalla IPV käänsi jakson itselleen kun ex-kipalainen Toni Laakso löi ajolähdöstä pallon läpi takaa keskeltä. Kumuralyönnistä pallo pomppasi ohi KiPan koppareiden ja Nino Muuruvirta sekä Roope Räsänen toivat jakson tasoituksen 2-2. Kahdesti aiemmin epäonnisesti ajolähtöä purkanut Ville-Veikko Olli iski merkistä kumuran kolmoskopparin eteen ja Roope Räsänen toi imatralaiset johtoon 2-3.

– Se tuli mitä tuli, totesi Toni Laakso lehdistötilaisuudessa läpilyönnin juoksumäärästä kysyttäessä.

Viimeisen tasoittavalla sisävuorolla oli kaksi ristiä jo taululla kun IPV:n kysytysheiton palautus lensi lukkari Surakan yli kotipesän taakse ja Otto Kauppinen karkasi kolmoselta kotiin. Lukkari syöksyi pallon kanssa kuitenkin ennen etenijää kotipesään ja imatralaiset juhlivat jo jaksovoittoa. Mutta pallo ei ollutkaan merkattu pelipallo, joten juoksu hyväksyttiin ja jakso tasan 3-3.

Lukkari Rasmus Surakka kotipesässä ennen Otto Kauppista, kolmas palo tuli, mutta…
… kuitenkin KiPan 3-3 tasoitus hyväksyttiin, kun lukkari oli hakenut väärän pallon kotipesän takaa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet IPV:lle selvästi 5-10 ja kärkilyönnit 18-22 (49 %-69 %).

Toisella jaksolla
KiPa iski luun kurkkuun kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa kun KiPan sankari Jiri Pippola löi kolmella eri lyönnillään yhteensä 1+5 juoksua. Avausvuoroparissa Jipi löi yhden palon ajolähdöstä kaksi identtistä lyöntiä keskelle väliin ja Matias Litmanen sekä Samu-Kalle Varonen toivat aika täpärästä KiPan 2-0 johtoon. Kasperi Kaksonen vaihtoi pesät uudelleen täyteen ja Samu Vainikainen löi Imatran kakkospuolen avustuksella Lassi Vasaraisen kotiin 3-0.

Toisen vuoroparin alkavalla ottelu ratkesi Jiri Pippolan tyhjentäessä täydellisellä lyönnillään kakkosjatkeelta pajatson. Jipin kunnarin edellä kotiin juoksivat Lassi Vasarainen, Kasperi Kaksonen ja Samu Vainikainen ja taululla loistivat luvut 7-0 KiPalle.

– Lempikuvion laittoivat minulle, totesi Pippola kenttähaastattelussa kun IPV oli jättänyt kakkospuolen auki.

Ottelu oli tällä selvä ja IPV pystyi kaventamaan vain ydellä juoksulla kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Mikko Kosonen kotiutti ajolähdöstä kakkossaumasta Joona Mäkelän 7-1.

KiPa kuittasi viimeisessä vuoroparissa kun Samu-Kalle Varonen kotiutti varsilyönnillä IPV:n ulkokentän avustuksella Paavo Pellon 8-1.

Toisen jakson kolmostilanteet KiPalle selvästi 11-7 ja kärkilyönnit 23-14 (61 %-58 %).

TILASTOT OTTELUSTA

KiPa juhli kahden pisteen voittoaan, joka varmisti pelien jatkumisen ainakin viikonloppuna

KiPa matkustaa vielä runkosarjassa ylihuomenna torstaina Pattijoen vieraaksi, mutta pudotuspelikarsinnan vastustaja on vielä auki. Tahko on 7. sijalla 42 pisteellään. JymyJusseilla on kaikki pelit pelattu ja 30 pistettä. KiPalla 29 ja PattU:lla 28 pistettä. Jos PattU voittaa KiPan 2-1, on näillä kaikilla kolmella 30 pistettä ja KiPalla eniten voittoja.