Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

Mielenkiintoisista asemista runkosarjan viimeiseen viikkoon

Miesten Superpesiksen runkosarjan viimeiset kierrokset pelataan tulevalla viikolla ja asetelmat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Kouvolan Pallonlyöjiä ja Seinäjoen JymyJusseja lukuun ottamatta kaikilla joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua.

Tässä vaiheessa täysin varmoja omista runkosarjasijoituksistaan voivat olla vain runkosarjan ykkönen Vimpelin Veto ja kakkonen Sotkamon Jymy. Kaikkien muiden joukkueiden sijoitukset voivat vielä muuttua runkosarjan viimeisten kierrosten aikana.

Myös yhdeksännellä sijalla olevalla Kiteen Pallolla riittää panosta runkosarjan päätöskierroksilla, kun joukkue taistelee tiukasti paikasta pudotuspelikarsinnoissa. KiPan sijoitus runkosarjassa tulee olemaan 8-11 ja mikä maukkainta, KiPa pelaa molemmat ottelunsa samoista sijoista taistelevia joukkueita vastaan.

Tiistaina Rantakentälle saapuu kolme pistettä KiPaa perässä oleva, sijalla 11 majaileva Imatran Pallo-Veikot. Runkosarjan päätöskierroksella torstaina kiteeläiset matkustavat Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Raaheen. Pattijoki on tällä hetkellä yhden pisteen KiPaa edellä, sarjassa kahdeksantena. Tämän lisäksi runkosarjassa samassa sumpussa on myös Seinäjoen JymyJussit, joka on tasapisteissä Kiteen Pallon kanssa.

Mikäli joukkueet päätyvät runkosarjassa tasapisteisiin, paremmuuden ratkaisee ensisijaisesti voitot. Seuraavana katsotaan puhtaita kolmen pisteen voittoja. KiPa on tällä hetkellä näistä kaikista vahvimmassa asemassa tasapistetilannetta ajatellen, sillä joukkue on kerännyt kymmenen voittoa. PattU, JymyJussit ja IPV ovat puolestaan kaikki kahdeksassa voitossa.

SIJAT 7-10 PELAAVAT PUDOTUSPELIKARSINNAT ENNEN PUOLIVÄLIERIÄ

Tälle kaudelle sarjasysteemiä uudistettiin ja puolivälieriin menee suoraan vain runkosarjan kuusi parasta. Runkosarjan 7. ja 10. sekä 8. ja 9. pelaavat vastakkain pudotuspelikarsinnan, joista voittajat etenevät puolivälieriin. Runkosarjassa paremmin sijoittunut saa valita, aloittaako sarjan koti- vai vieraskentällä.

Pudotuspelikarsinnat pelataan paras kahdesta -systeemillä, eli mikäli toinen joukkue voittaa molemmat ottelut, etenee se puolivälieriin. Jos taas kahden ottelun jälkeen voitot ovat 1-1, pelataan toisen ottelun perään heti supervuoropari ja tarvittaessa kotiutuskilpailu.

Jatkoon menneistä runkosarjassa korkeammalla ollut joukkue kohtaa puolivälierissä runkosarjan kakkosen eli Sotkamon Jymyn ja alempana jatkoon menneistä runkosarjan voittajan eli Vimpelin Vedon.

Puolivälierät pelataan edellisvuosista poiketen paras seitsemästäc-systeemillä, eli jatkoon vaaditaan neljä voittoa. Välierissä ja loppuotteluissa sarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa ja pronssit ratkaistaan paras kolmestac-systeemillä.

SIJALTA 11 PELIT LOPPUVAT RUNKOSARJAAN, 12. JA 13. KARSIVAT SARJAPAIKASTAAN

Runkosarjassa sijalle 11 päätyneen joukkueen pelit loppuvat runkosarjaan, kun taas kaksi viimeistä karsii sarjapaikastaan kaudelle 2024. 12. ja 13. pelaavat vastakkain paras viidestä -karsintasarjan, jonka häviäjä tippuu Ykköspesikseen. Sarjan voittaja puolestaan pelaa paras viidestä -karsintasarjan Ykköspesiksen kakkosta vastaan. Tämän sarjan voittaja pelaa Superpesiksessä kaudella 2024.

Alajärven Ankkurit joutuu jo varmuudella karsimaan sarjapaikastaan, mutta joukkueella on vielä mahdollista nousta sijalle 12 ja ottaa näin kotietu karsintaan. Toinen karsija tulee olemaan joko Koskenkorvan Urheilijat tai Imatran Pallo-Veikot.

Panosta viimeisissä otteluissa riittää siis yllin kyllin ja kaikki tuki on tarpeen niin Rantakentällä kuin vieraskentilläkin.

SARJATAULUKKO 5.8.

JOUKKUE – OTTELUT – PISTEET

 1. Vimpelin Veto – 26 – 65
 2. Sotkamon Jymy – 26 – 57
 3. Kouvolan Pallonlyöjät – 27 – 49
 4. Kempeleen Kiri – 26 – 45
 5. Joensuun Maila – 26 – 45
 6. Manse PP, Tampere – 26 – 42
 7. Hyvinkään Tahko – 26 – 42
 8. Pattijoen Urheilija, Raahe – 26 – 28
 9. Kiteen Pallo – 26 – 27
 10. Seinäjoen JymyJussit – 27 – 27
 11. Imatran Pallo-Veikot – 26 – 24
 12. Koskenkorvan Urheilijat – 26 – 20
 13. Alajärven Ankkurit – 26 – 15