Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa hyvä alku kuivui sadetauolla pukukoppiin ja Tahkolle puhdas voitto. Tahko-KiPa 2-0 (5-3, 5-0)

Sateen karkottaessa katsojat vain 809 henkeä näki sarjan seitsemäntenä olevan Tahkon ottavan sarjan yhdeksännen KiPan kolmesta ensimmäisestä sisävuorosta huolimatta selvän puhtaan voiton. Kuutossijasta Mansen kanssa mittelevä Tahko sain näin kuitattua Rantakentällä 25.7.2023 kokemansa kotiutuskilpailutappionsa.

KATSO MYÖS SADEPELIN KUVAT

Pudotuspelikarsintaparit 7. vs. 10. sekä 8. vs. 9. ovat vielä täysin auki. Manse tai Tahko joutuu karsimaan 10. sijalla olevan kanssa, mutta kenen kanssa ja mikä on toinen pari?

Pistetilanne on nyt Pattu 28, KiPa 27, JymyJussit 27 ja IPV 24. JymyJusseilla on vain yksi ottelu, muilla kaksi: 7.8. KeKi-PattU, 8.8. KiPa-IPV, SJJ-JoMa, 10.8. PattU-KiPa, IPV-Jymy.

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa johti otttelu 0-2 ensimmäisen ja 2-3 kolmannen sisävuoronsa jälkeen, mutta sen jälkeen peli meni täysin tukkoon. Etenkin kolmosvaihto tuotti tuskaa: vaihdot vain 4/13 vain 31%:n tehoilla, mikä sai KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partasen mietteliääksi:

– Kärkietenijät Otto Kauppinen (7/7 KL ykköselle) ja Kasperi Kaksonen (6/6 KL ykköselle) olivat kentälle menossa loistavia. Heille ei vaan saatu jatkoja. Entisenä kakkostilanteen purkajana hävettää kolmosvälin onnistumisprosenttimme 4/13 (31%), olipa keli mikä tahansa. Tultiin otteluun hyvin ja 0-2 tilanteessa oltiin pelin päällä ja oli tilanteita, mutta hyökkäykset jäivät piippuun. Ulkopelissä jouduttiin sitten jatkuvaan takatilanteen puolustamiseen, mutta ei kestetty loppuun asti, kun viimeiset lyöjät tekivät juoksuja ja räpylätkin sirvahtelivat, harmitteli Partanen.

KiPan kokoon panosta puuttui kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen, jonka tilalla ulkona pelasi Kauppinen vaihdellen Lassi Vasaraisen kanssa kenttäpuolta tilanteen mukaan. Jokeriosastolla Otso Mäkelä Matias Litmasen tilalla.

– Samu-Kalle on loukkaantuneiden listoilla ja huiluutetaan nyt, sillä esni viikolla on mahdollisesti neljän pelin viikko. Yksi peli ei mene terveyden edelle, selvitti Partanen.

KiPan ykköspalkinnon sai Otto Kauppinen (1 tuotu, 7/7 KL) ja kakkospalkinnon Kasperi Kaksonen (6/7 KL). Ruutu-tähtipelaaja Lassi Vasarainen, joka näytti kovaa heitto käyttään pari kertaa.

– Äkkiseltään tilastoista vilkaistuna: saatiin Niemi ja Korhonen kiinni (kotiutukset 2/6 ja 2/5), kolmostilanteita tuplasti Tahkolla ja toisella jaksolla me ei saatu mitään aikaan. Omat kentällemenot ihan OK, totesi Kauppinen.

KiPan peliin palannut kapteeni Juuso Lattu voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron tehden heti kärjestään palottomat ajot Jiri Pippolalle, jonka välilyönnillä Otto Kauppinen toi KiPan 0-1 johtoon.

Jiri Pippola löi Otto Kauppisen kotiin 0-1, mutta eipä hänelle paljoa tilannetta saatu

Viitonen hihassaan nuori Topias Kaksonen jatkoi samanalaisella ja Aku Kauppinen toi 0-2. Hyvä painostus tyssäsi Otso Mäkelän lyönnin mentyä Riku Niemelle kopiksi ja pesät tyhjenivät.

Paavo Pelto ja Topias Kaksonen tyytyväisiä ekan vuoroparin jälkeen

Tasoittavalla Tahkon Santtu Patova iski 28-vuotis synttäreitään viettävän kärkietenijä Teemu Nurmion (1+0 lyötyä, 4 tuotua, 10 KL/11) kovalla keskisaumalyönnillä kotiin 1-2. Tahko sai vielä kolme ajolähtöä, joista jokaisesta KiPa sai palon kotiin.

Myös toisessa vuoroparissa KiPan kärki täytti heti pesät palottomaksi ajolähdöksi Pippolalle, jonka rajalyönti laittomaksi. Ajolähdön jälkeen Vasaraisen kumurayritys kopiksi ja haavat kotiin sekä kolmoselle. Vaihto kakkoselle kuitenkin onnistui ja T. Kaksonen hoiti kolmosvaihdon ja uusi ajolähtö, mutta Nurmio haki Mäkelän välilyöntiyrityksen kopiksi.

Tasoittavalla Tahko tuli tasoihin kun Samu Kyhyräinen vaihtoi ensin kolmossaumasta Nurmion kolmoselle, heti perään hermopallo kakkospussiin ja Teemu Nurmio kotiin 2-2.

KiPa meni vielä kolmannen alkavalla 2-3 johtoon. Kakkoskärki K. Kasonen-Lattu-Samu Vainikainen täytti pesät palottomaksi ajolähdöksi. Pippolan varrella risti kotiin, mutta jatkoajoista Otso Mäkelä löi kovaa kolmossaumaan ja Juuso Lattu toi 2-3.

Otso Mäkelä iski KiPan toisen kerran johtoon kotiuttamalla Juuso Latun 2-3 kolmannessa vuoroparissa

Tasoittavalla Tahko sai peliään auki. Santtu Patovan kumuralla Teemu Nurmio toi tasoituksen 3-3. Juha Niemi pukaisi kolmossauman ja Jesse Eskelinen toi 4-3. Kopittelun jälkeen uudestaan kärki esiin ja Teemu Nurmion pystäri kolmosjatkeelle meni katkaisua yrittään kopparin ohi ja kunnarilla jakson loppunumeroiksi 5-3. Pian tämän jälkeen sade yltyi niin, että tuomaristo päätti pitää 18 minuutin sadetauon.

KiPan pukukoppiin jäi vaihtoteho, sillä sadetauon jälkeen viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa sai kahdesti kärjen kakkoselle mutta ei enää sen pitemmälle. Ei edes koko ottelun loppuaikana!

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasaisesti 10-8 ja kärkilyönnit 18-20 (69%-69%).

Toisen jakson
kolmostilanteet nolosti 9-0 ja kärkilyönnit 30-14 (70%-47%), joten jaksosta ei paljon kiteeläisittäin kerrottavaa.

Tahko aloitti sisällä tehden kaksi juoksua. Juha Korhonen kotiutti 1-0 Petteri Alasen kun ykköstilanteessa laittomaksi menossa ollut pallo meni kolmospuolelta räpylän kautta läpi. Räpylävirheestä tuli myös 2-0 kun toiseksi viimeisen lyöjän Konsta Lehtolan kumura pomppasi Vasaraiselta ja Juha Korhonen kiiti kotiin.

Alanen toi neljä Tahkon viidestä toisen jakson juoksusta. Toisessa vuoroparissa Joonas Tuomi kotiutti Petteri Alasen 3-0 kakkospussista kun KiPan pelaajat törmäilivät toisiinsa. Kolmannessa vuoroparissa Juha Korhonen löi 1300. runkosarjan juoksunsa ja lukkarin ollessa ilmassa Petteri Alanen toi 4-0.  Viimeisen alkavalla Juha Niemi viimeisenä lyöjännä ja Petteri Alanen toi 5-0.

KiPalla on vielä kaksi tärkeää runkosarjaottelua jäljellä. Tiistaina 8.8. IPV saapuu aina aurinkoiselle Rantakentälle. Runkosarjan viimeinen koitos on Pattijoen vieraana torstaina 10.8.