KiPa sai Koskenkorvan harhaheitolla ja vapaataipaleella 2 sarjapistettä. KoU-KiPa 0-1 (3-5, 1-1)

Ei ollut helppo KiPan revanssiottelukaan Ilmajoen Sähkökojeareenalla. Mutta tyylipisteitä ei ole jaossa, tärkeintä on se, että KiPa sai kaksi sarjapistettä ja Koskenkorva ei yhtään.

KiPa meni 0-2 johtoon, mutta Koskenkorva tasoitti ja meni juoksun verran ohi 3-2. Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa tuli tasoihin harhaheiton turvin 3-3 ja Samu-Kalle Varosen 3-4 juoksun jälkeen vapaataipaleella jakson loppunumerot 3-5.

Toinen jakso oli enempi ulkopelin juhlaa kun kolmostilanteet 7-4 Koskenkorvalle ja juoksut tasan 1-1.

Ensimmäisen tasoittavalla KiPa meni 0-1 johtoon kun palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippola löi tolppasyötöstä ykkösrajanäpyn jolla Otto Kauppinen ehti kotiin. Viimeisen vuoroparin alkavalla Koskenkorva sai kakkoskärjestään palottoman ajolähdön Marko Pelkoselle ja kun pallo harmittavasti putosi linjassa räpylästä, toi Anttoni Jakobsson tasoituksen 1-1.

KiPan ykköspalkinnon sai Otto Kauppinen, joka meni 5/6 kertaa kärkeen ja hoiti yhden kakkosvaihdon ja toi KiPan toisen sarjapisteen varmistaneen juoksun toisella jaksolla. Koskenkorvan ykköspalkittu oli myös kärkietenijä Teemu Isoketo. Isoketo pelasi vielä yhden kärkkärin verran tehokkaammin kuin Kauppinen mennen 7/8 kertaa kärkeen ja hoitamalla yhden kakkosvaihdon sekä tuomalla ensimmäisellä jaksolla isäntien 1-2 kavennusjuoksun.

– Ei se häävi peli ollut kummaltakaan osapuolelta. Hirveää se oli, sattui ja tapahtui kaikenlaista, kymmenkunta merkkivirhettä ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli nihekän nahkea, ulkopeli kesti meillä melkein viimeiseen asti kunnes sitten viimeisessä mahdollisessa tilanteessa kirjaimellisesti annettiin siitä pinna. Allekirjoittanutkin mukana siinä häsläämisessä. Mutta mukava voitto kun Korvan pojat kävivät hakemassa meiltä pisteet, kertoi Kauppinen lehdistötilaisuudessa.

– Ei hääviä minustakaan, harmittaa ensimmäinen jakso, jossa kaverin mentyä johtoon tultiin tasoihin ja ohikin. Mutta ei ihan kestänyt jänne siinä lopussa. Annettiin tänään se voitto ja paljon parannettavaa jäi joka osalta, tiivisti Isoketo.

– Kiteen Pallon D-pojille onnea hopeasta ja Matilda-kummitytölle onnittelut. Oli ensimmäinen tapahtuma että alkoi jo suhista tuolla omassa latvassa. Meillä alkoi olla tötöilykiintiö aika tapissaan. Tietysti kaksi pistettä kaikkien tapahtumien jälkeen, se ei ehkä tuntunut meiltäkään hyvältä, kun ei sitä viimeistä naulaa saatu iskettyä. Viimeisen tasoittavalla sanoin että kolme lyöjää. Iso voitto, pitää olla siitä tyytyväinen. Tämä näytti sen että vielä pitää kiusata itteään sisäpelin suhteen jotta saadaan vanhat synnit pois ja laatua sekä rentoutta peliin. Kolmosvaihto 6/15 kertoo sen, että se helpoin vaihtokin saatiin näkymään vaikealta, sanaili KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

– Se ekan jakson hiipuminen tolla tavalla oli (…) Ehkä pelin tärkeys teki pelaamisen jännittyneeksi. Pakko antaa tunnustusta, Lehtisen Joona pelasi hyvin lautasen äärellä ja sai meidän lyöjien tehot pois. Ei auta murehtiminen, ensi viikko on tärkeä, niihin uutta latinkia ja tastelu jatkuu, harmitteli Koskenkorvan pelinjohtaja Antti Kuusisto. KoU kohtaa seuraavaksi samoista sijoista kamppailevat Seinäjoen JymyJussit ja Pattijoen urheilijat.

KiPan kakkospalkinnon sai lukkari Joona Lehtinen (1/2 KL) ja KoU:n 3/5 kertaa kotiutusyrityksissään onnistunut kotiuttajajokeri Marko Pelkonen (3 lyötyä, 6/11 KL). Toinen kotiuttajajokeri Petteri Kortelainen onnistui 1/5 kertaa kotiutuksissa.

KiPan kotiuttajajokeri Jiri Pippola onnistui 2/4 kertaa kotiutuksissaan ja mainita kannattaa myös satprosenttisesti kentälle mennyt Kasperi Kaksonen (4/4 KL) sekä sadan prosentin velipoika Topias Kaksonen (3/3 KL).

Ensimmäisellä jaksolla
KiPa meni ensimmäisessä vuoroparissa 0-2 johtoon kakkoskärjellään. Etupesät olivat täynnä kun Joni Lehikoisen lyönti kolmoskopparille kopiksi ja haavat Kasperi Kaksoseta. Mutta sitten pallo läpi kolmospuolelta ja kakkospesältä lähtenyt Samu Vainikainen toi KiPalle 0-1, Joni kakkospesälle. Topias Kaksonen näpytti Jonin kolmoselle tuli itse kopilla pois. Jiri Pippola oli toiseksi viimeisenä lyöjänä, kumura keskelle ja Joni Lehikoinen toi 0-2.  

Koskenkorva kuittasi heti tasoittavalla sisävuorollaan. Kärjestä tehdystä palottomasta ajolähdöstä Petteri Kortelaisen pitkällä näpyllä Superpesikseen palannt Teemu Isoketo kotiin 1-2 ja keskipompulla Jesse Rantamäestä risti kotiin. Uudet ajot Marko Pelkoselle, pallo väliin kakkossaumasta ja Jesse Rantamäki toi 2-2.

Toisen alkavalla KiPan sisäpeli tökki ja vain neljän lyöjän jälkeen KossU sisään. Ajolähtö Kortelaiselle, Kasperi Kaksonen heitti toisen palon kotiin. Jatkoajot Marko Pelkoselle, viimeinen kolmossaumaan ja Anttoni Jakobsson toi isännät johtoon 3-2.

Kolmannen alkavalla KiPa sai palottomat ajot aikaan, mutta ei lisäjuoksuja. Koskenkorva ei sisävuorollaan päässyt kuin kerran edes kakkospesälle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa sai Litmasen keskinäpyllä Pellon kakkoselle ja Vasaraisen näpyllä kolmoselle. Samalla heitto ohi kakkospesän ja harhaheiton turvin Paavo Pelto toi tasoituksen 3-3. Takapesät jäivät täyteen ja seuraavan lyöjän Samu-Kalle Varosen välilyönnillä Matias Litmanen toi KiPan johtoon 3-4. Yhden palon ajot Jiri Pippolalle ja kun Koskenkorvan lukkari Juho Hakomäki lipsautti kaksi väärää syöttöä, niin vapaataipaleen turvin Lassi Vasarainen toi 3-5. Kopilla pesät tyhjiksi eikä KiPa saanut enää kolmostilannetta aikaan.

Viimeisen tasoittavalla KoU:n kakkosärjestä Lönnmarkin tuppinäpystä Lehtinen poltti Takalan kakkoselle. Isoketo epäonnistui ainoan kerran kentälle menossa, toinen palo. Pelkosen kolmossaumalyönnillä isännät saivat vielä kahden palon ajot viimeiselle lyöjälle Petteri Kortelaiselle, jonka lyönti linjaan ja kolmoselta välipalo ennen juoksua.

Ensimmäinen jakso KiPalle 3-5, kolmostilanteet 6-8 KiPalle ja kärkilyönnit 19-20 (54 %-57 %).

Toisen jakson
aloitti Koskenkorva sisällä ja KiPan lukkari Joona Lehtinen lopetti vuoron nappaamalla kärpäsen Tuomas Tuohisaaresta kolmoselta.

Tasoittavalla KiPan Kauppinen löi kolmosjatkeelta itsensä suoraan kakkospesälle. Pelto haavoittui mutta Litmanen kärjen taakse ykköselle. Vasaraisen tuppinäpyllä takapesät täyteen kun kakkosvahti oli irti pesästä, Lassi kopinpudotuksella ykköselle. Paloton ajolähtö Jiri Pippolalle, tolpasta ykkösrajanäpy ja Otto Kauppinen toi KiPan johtoon 0-1. Jatkoajot Samu-Kalle Varoselle, tapin ylityksellä ensimmäinen palo kotiin, mutta samalla takavaihto kolmoselle. Kopin pudotuksella kolmas ajolähtö Jonne Matikaiselle, lyönti ikävästi suoraan kakkospesälle, sieltä toinen palo Varosesta ja kotoa Vasaraisesta niukasti kolmas palo.

Kaksi seuraavaa vuoroparia oli juoksuttomia ja jakson toinen ja samalla viimeinen juoksu nähtiin viimeisen vuoroparin alkavalla sisävuorolla. Koskenkorva sai kakkoskärjestään palottoman ajolähdön Marko Pelkoselle ja kun pallo putosi linjassa räpylästä, toi Anttoni Jakobsson tasoituksen 1-1. Viimeinen etumiehelle kopiksi, palo kolmoselta ja ykköseltä. Kaksi ristiä jo taululle kun Isoketo meni kärkeen, Rantamäen näpyllä etupesät täyteen, Kortteenperän kolmossaumalyönnillä kärki kolmoselle, näpyllä etupesätkin täyteen. Kahden palon ajot Kortelaiselle, viimeisellä lyönti etumiehelle ja räpellyksestä huolimatta pallo ykköselle ja kolmas palo ennen juoksun syntymistä.

KiPalla jo kaksi sarjapistettä ansaittuna, kolmatta hakemaan viimeisen tasoittavalle sisävuorolle. Yritys vaan tyssäsi jo neljännellä lyöntivuorolla. Kauppinen pääsi vapaalla kärkeen, mutta Hakomäki otti hänestä väärällä kärpäsen. Pelto tuli kopilla pois ja Litmanen pystärillä kärkeen. Vasaraisen ohitusnäpystä toinen risti kakkoselta ja Vasaraisesta kolmas. Näin kolmas sarjapiste jäi Liitolle ja otteluvoitti KiPalle 0-1 jaksoin 3-4 ja 1-1.

Toisen jakson kolmostilanteet KossU:lle 7-4, kärkilyönnit 26-17 (62%-55%).

KiPan kaksi seuraavaa ottelua pelataan aina aurinkoisella Rantakentällä. Tiistaina 25.7. vastaan tulee Hyvinkään Tahko ja sunnuntaina 30.7. rakas paikallisvastustaja Joensuun Maila.