Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KoU aiheutti KiPalle karvaan maun viemällä molemmilla jaksoilla karkin pois. KiPa-KoU 0-1 (1-3, 3-3)

Ennen ottelun alkua syöttötuomari Mikko-Jussi Laakso palkittiin 200:nnesta Superpesisottelun tuomaroinnista, 160 syöttötuomarina ja 40 pelituomarina

KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA

+ VIDEO LEHDISTÖTILAISUUDESTA

KiPan peli oli tavallaan hallussa, mutta läpilyönneillä sitten kaveri meni johtoon molemmilla jaksoilla ja sai buustia siitä. Myös tilastoissa KiPa oli parempi: kolmostilanteet 11-8 ja kärkilyönnit 34-31 (52% – 51%).

Otto Kauppinen Samu-Kalle Varosen paikalla kolmoskopparina, Samu-Kalle puolikuntoisena jokerina

– Se jättää aina karvaan maun kun karkki vietiin pois. Pelluutuksella pitää vaan saada sisäpeliin onnistumisia ja jatkuvuutta, peruspeli soljumaan paremmin. Jos kolme juoksua annetaan jaksossa, niin kyllä pitää pystyä tekemään neljä, jos oikeaa pesistä haluaa pelata. Ja me halutaan pelata oikeaa pesistä.

– Tämä oli hyvä testi meille taas siitä, että pelattiin kolme kovaa peliä ennalta selkeesti parempia vastaan. KossU oli kovassa paikassa tänään kovempi, meistä ei ollut sietämään tuskaa ja ottelua kääntämään. Halu oli kova, mutta meni vähän puristuksiin, arvioi KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partanen.

– Tulos oli ehkä ansaittu, vastustaja oli tuon verran parempi, mie tykään oikeanlaisesta pesiksestä, ansaintalogiikalla mennään, myönsi Eko.

– Mie otan täyden vastuun Samu-Kalle Varosen peluuttamisesta. Jälkikäteen olisin tehnyt toisin, puolittaisilla ei pysty tekemään tulosta. Minun moka oli että otin hänet numerolle 12 kun pelihalut olivat kovat. Kuten tilastot kertoo, vähän uhriksi hän jäi, myönsi Eko virheensä illan kokoonpanon valitsemisessa. Ekontehtävää ei helpottanut se, että Aku Kettunen, Juuso Lattu ja Otso Mäkelä olivat jo ennenstään sivussa ja nyt myös Samu-Kalle ei pystynyt ulkona pelaamaan.

Jonne Matikainen (1 lyöty, 3/3 KL) on tullut ennakkoluulottomasti peliin mukaan. Viime pelissä vähän opeteltiin merkkiä. Hyväluonteinen kaveri ja tulee vielä mörköilemään vastustajalle monta kertaa, löysi Eko positiivistakin illasta. Jonne sai KiPan kakkospalkinnon.

– Peli oli meillä näpeissä kolmanteen vuoropariin asti. Sitten kaveri löi läpi ja sai pään auki. Toisella jaksolla sama tahti. Ulkopeli mahdollisti meille voiton, sisäpeli sakkasi. Ei auta kuin mennä eteenpäin, tiivisti KiPan ykköspalkittu Samu Vainikainen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 6/9 KL) ja hyvä ulkopeli.

– Eilisen räpellyksen jälkeen tosi hyvältä tuntuu, hymyili hiljattain pelikentille palannut KoU.n ykköspalkittu Tuomo Lönnmark (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 6/6 KL), joka käänsi 1+1 juoksun arvoisella kunnarillaan toisen jakson. Tämä oli 41-vuotiaan Lönnmarkin kesän toinen Superpesisottelu.

KoU:n pelinjohtaja Antti Kuusisto oli tosi tyytyväinen eilisen IPV-tappion jälkeen.

– Tosi tyytyväinen olen ilmeen muutokseen, iso kiitos siitä jokaiselle pelaajalle, sillä henkilökohtainen duuni tehtiin hyvin. Kakkoskeula hoiti tuloksen kotiin, Tuomo Lönnmarkin ottamaton kakkosrajaleikkuri ja Aapeli Suvisalmen sirriäinen, joka ui sitten mellkein tuonne järveen.

– Ykköskeulasta kentällemeno oli hankalaa, ei saatu oikein ketään sinne ravaamaan. Suuri ansio siitä myös vastustajan lukkarille, jonka paalu pysyi hyvin. Toivotavasti sunnuntaina korjaantuu kun Teemu Iskoketo saadaan mukaan, kertoi Kuusisto.

– Tämä oli muuten meidän eka voitto vieraskentällä!

Ottelun tilastoerikoisuus on Samu Vainikaisen rivillä: ensimmäisellä jaksolla kaksi kertaa lyömässä, tilastoihin 0/3 kärkilyöntiä ja 2+2=4 paloa, toisella jaksolla kunnari tyhjään kenttään: 1+0 lyötyä, 1 tuotu ja 6/6 KL sekä koko ottelussa hyvä ulkopeli ja KiPan ykköspalkinto. Vainikaisen kunnarilla tuoma juoksu oli hänen sadannensa Superpesiksen runkosarjassa.

Kiteen Pallon ensimmäinen jakso
oli kuin toissaillan Mansen vastaava: vain 8 kärkilyöntiä kuten Mansella. Mutta KiPa teki sentään yhden juoksun.

KiPa aloitti jakson hyvin voitettuaan hutunkeiton ja valittuaan aloittavan sisävuoron. Paavo Pelto paloi toisena lyöjänä laittomaan, mutta Matias Litmanen ja Lassi Vasarainen vaihtoivat pesät täyteen yhden palon ajolähdöksi. Jiri Pippolan (1 lyöty, 2/7 KL) lyönnillä Otto Kauppisesta toinen risti. Jatkoajoista Samu-Kalle Varonen (1 lyöty, 2/8 KL) iski keskipompun, jolla Matias Litmanen (2 tuotua, 4/5 KL) toi KiPan johtoon 1-0. Ottelu oli Matias Litmasen sadas Superpesiksen runkosarjassa.

Jokeripaitainen Samu-Kalle Varonen iski KiPan 1-0 johtoon kotiuttamalla keskipompulla Matias Litmasen

Tasoittavalla KiPan ulkopeli oli vahvaa ja KoU ei saanut kärkeä kakkospesää pitemmälle Joni Lehikoisen napatessa kaksi palo ja Samu Vainikaisen yhden palon.

Toinen vuoropari oli sisällä heikko molemmilla. KiPalla lyönjät alkoivat viitosesta, mutta kuutosen eli Vainikaisen jälkeen taululla jo kaksi paloa. KoU:n kärjestä kolmen lyöjän jälkeen kaksi paloa, eikä vuoroparista ole muuta kerrottavaa.

Kolmannen alkavalla KiPa sai kaksi ajolähtöä, mutta Pippolan sekä Matikaisen lyönneillä ei tulosta tullut.

Tasoittavalla jakso ratkesi kolmantena ykkös-kakkostilanteessa lyöneen Aapeli Suvisalmen sirriäiseen, jota Lassi Vasarainen suotta haki syöksykopiksi. Pallo pyöri mahan ali sen verran kauas että taululle lukemat 1-2 Ville Takalan ja Tuomo Lönnmarkin tuomana. Samalla Suvisalmi pääsi kakkospesälle. Kun Petteri Kortelaisen välilyönnnillä Aapeli Suvisalmi tuli vielä kotiin, niin jakson loppunumerot 1-3 olivat siinä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla kakkoskärjestä ensin Kasperi Kaksonen vapaalla kentälle, mutta heti perään Samu Vainikaisen synkän jakson kruunasi vahtolyönti kakkospesälle kopiksi, kaksi paloa ja pesät tyhjiksi. Kun kärkikään ei päässyt edes kakkospesälle, jaksovoitto ja yksi sarjapiste jo Koskenkorvalle.

Ensimmäisen jakson vähäiset kolmostilanteet tasan 3-3, vaaatimattomat kärkilyönnit 8-15 (44% – 47%).

Toinen jakso
alkoi KiPalta hyvin, vaikka aloittavalla sisävuorolla KoU:n Petteri Kortelainen löikin palottomasta ajolähdöstä väliin kakkosjatkeelle ja Anttoni Jakobsson toi vieraat 0-1 johtoon. KiPan hyvä ulkopeli esti lisätilanteiden syntymisen Lehtisen napetessa kärpäsen ykköspesältä ja K. Kaksosen tappoheitto poltti Takalan kotiin.

Tasoittavalla KiPa sai nopeasti kärjestä palottomat ajot Pippolalle, jonka näpystä risti kotiin. Takavaihto samalla ja Pippola löi vielä palloa väliin, mutta se menikin taakse kopiksi ja haavat kotiin sekä Pippolasta ykköselle. Varonen vaihtoi pesät uudelleen täyteen ja Jonne Matikainen löi komean kumuran kolmoskopparin eteen ja Matias Litmanen toi tasoituksen 1-1. Etutilanteessa Matikainen löi vielä pallon kakkosvahdin längistä läpi, mutta koppari sai lyönnnin katkaistua ja pesät vain täyteen. K. Kaksonen koetti lyödä pystäriä kakkospuolelle, Vasarainen lähti kotiin, mutta koppari sai kopin ja toinen risti. Kopilla pesät tyhjiksi ja Samu Vainikainen aloitti kärkilyöntitilastonsa kartuttamisen komeasti neljällä iskemällä pallon läpi kolmosjatkeelta kunnarin arvoisesti. Kierteinen lyönti pomppasi ohi koppari Rantamäestä ja Vainikaisen kesän neljäs kunnari syntyi. Näin KiPa Vainikaisen uran sadannella lyödyllä juoksulla johtoon 2-1. Lehtinen yritti hankkia Vainikaiselle vielä tuplajuoksun, mutta pallo jäi linjaan ja kolmas palo.

Tuomo Lönnmark tekee kunniaa kun Samu Vainikainen kiertää kunnarin
Avausjakson kovan onnen soturi Samu Vainikaista onnittellaan toisen jakson 2-1 kunnarista

Toisen vuoroparin alkavalla KoU ei saanut mitään aikaan kun neljän lyöjän jälkeen tuli Topias Kaksosen ja Vainikaisen ansiosta viimeiset palot. Tasoittavalla KiPa sai kakkoskärjestään ykkös-kolmostilanteen. Heti ensimmäisellä merkki molemmille etenijöille, mutta Lehtiselle tuli väärä lyöntivalinta ja kopilla haavat molemmille. Kotiutustilanne kuivui siihen eikä uuttaa enää saatu.

Kolmannen alkavalla jakso ratkesi KiPan johtaessa 2-1. KoU:n kakkoskärjestä Tuikka oli palanut kakkoselle ja Takala oli yksin ykköselllä. Pelkässä ykköstilanteessa Tuomo Lönnmark löi ottamattoman, aivan rajaan osuneen kakkosrajaläpäriin 1+1 juoksun arvoisesti. Taululle 2-3 vieraille kunnarin ja Ville Takalan tuoman juoksun myötä. Ajolähdöstä Kortelaisella oli vielä paikka, mutta pallo linjaan kopiksi, välipalo ja pesät tyhjiksi.

Tasoittavalla KiPan kärki pääsi etupesille, mutta kolmosvaihto kuivui koppiin. Kakkoskärjestä kuitenkin kahdon palot ajot ja KiPa tuli vielä tasoihin 3-3, kun Jiri Pippolan lyönti tapin yli, koppari hieman viritti ja Joni Lehikoinen tuli kotiin.

Kapteeni Lassi Vasarainen näytti tuuletuksen mallia KiPan tasoitettua jakson 3-3:een

Viimeisessä vuoroparissa KoU sai kahdet ajot, joista ei lisäjuoksuja tullut. Tasoittavalla KiPan kohtaloksi koitui kolmosvaihto, josta kaikki kolme paloa syntyivät ilman että KiPa olisi päässyt yrittämään jakson voittojuoksun lyömistä.

Otto Kauppinen törmäsi Tuomas Tuohisaaren jalkaan palessaan kolmospesälle ottelun lopussa

Toisen jakson kolmostilanteet KiPalle 8-6, kärkilyönnit 26-16 (55% – 55%).

KiPalla on revanssin mahdollisuus jo ensi sunnuntaina 23.7. kun se matkustaa KoU:n vieraaksi Ilmajoelle. Seuraava kotiottelu on tiistaina 25.7. kun Hyvinkään Tahko saapuu Rantakentälle OP Pohjois-Karjalan tarjoaaman ilmaisotteluun.