Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Sateisella Kaupin Stadionilla KiPa otti komean voiton Mansesta Lassi Vasaraisen 1. jakson kahdella ja Supervuoroparin Jiri Pippolan yhdellä juoksulla. KiPa-Manse 1-2s (0-2, 5-4, 0-1s)

Sami Eko Partasen ura KiPan pelinjohtajana alkoi erittäin vaativasti kolmen kärkijoukkueen kohtaamisella. Ensin vesisateessa Sotkamossa yksi sarjapiste, sitten kotikentällä pisteen riisto Koplalta liitolta ja nyt kahden pisteen voitto vesisateessa Tampereella Mansesta. Kesäkuun 6. päivä Manse hävisi Rantakentällä puhtaasti KiPalle.

– Kiitos, hyvä jos peli näytti mallikkaalta katsomoonkin, aloitti Eko Partanen lehdistötilaisuudessa.

– On pyritty siihen, että saadaan voitto eikä vain jakso. Nyt kestettiin tuo viimeinen rynnistys ja saatiin työstä palkka. Iloinen ja tyytyväinen olen poikien puolesta, jotain on tehty oikein ja käännetty kurssi isosti. Hymyilyttää, otetaan vastaan tämä voitto, jatkoi Eko kun tilaisuuden vetäjä alusti muistuttamalla kolmesta kärkipelistä, joista yksikään vastustaja ei ole puhtaalla voitolla lähtenyt.

– Haluan puhua rajun työnteon puolesta ja uskon siihen, että kun tehdään kaikki hyvin, niin hyviä asioita tapahtuu. Lisäksi olen tuonut tietynlaista rentoutta että saa myös epäonnistua. Hyvällä energialla oltiin pelissä. Sitä varten on muutettu eräitä omia rutiineja jotta oltaisiin pelitapahtumassa virkeitä. Ladataan tästä eteenpäin kaikki peliin että saadaan kolmen pisteen voitot, lopetti Eko viitaten torstain KossU-peliin Rantakentällä ja sunnuntain vieraspeliin Koskenkorvalla.

Mansen pelinjohtaja Jani Komulainen oli totisena kuuden ottelun voittoputken katkeamiseen. [Vastassa tosin oli neljä kertaa sarjan häntäpäästä KoU, Jymyjussit ja PattU ja kovemmista vain Tahko ja KeKi.]

– Kuten Eko totesi, heidän peli-ilmeellään pystyy haastamaan tällä hetkelllä kenet vaan. Tänään pelattiin huonosti, hyvä että saatiin edes yksi piste. Supervuoroparin ratkaisuissa toinen löi väliin, toinen ei, vaikka päästiin pari ketaa lyömään.

– Seitsemästä pelistä kuusi voittoa. Seuraavassa pelissä taas jatketaan ja pyritään parentamaan, viittasi Komulainen Mansen vieraaksi perjantaina saapuvaan Pattijokeen.

Sami Eko Partasella syytä tuulettaa KiPan voittoa yhdestä sarjan kärkijoukkuista

KATSO KUVAT OTTELUSTA

KiPan ykköspalkinnon sai Lassi Vasarainen (2 lyötyä, 5/7 KL) ja kakkospalkinnon Mansen lyöjät yhtä sisävuoroa lukuunottamatta hyvin kurissa pitänyt lukkari Joona Lehtinen. Ensimmäisellä jaksolla Manse sai tilastoihin edes kärkilyöntejä vain kahdeksan kun KiPalla oli pelkkiä kolmostilanteitakin seitsemän! Kaksosen vejekset pelasivat myös hyvin etenkin ulkona ja sisällä Kasperi meni sataprosenttisesti kakkoskärkenä 4/4 kertaa kentälle ja toi kaksi juoksua.

Mansen ykköspalkinnon sai toisella jaksolla kolme juoksua lyönyt, lyöjätilaston kolmantena oleva kotiuttajajokeri Perttu Ruuska (3 lyötyä, 6/10 KL). Kakkospalkinnon sai kärkietenijä Severi Tikkakoski (2 tuotua, vain 2/5 KL ykköselle). Ruutu-Tähtipelaaja oli Henri Puputti (vain 1/7 KL), ehkä vanhoilla näytöillä. Oomin energisin pelaaja Konsta Hyötyläinen (1 tuotu, 3/5 KL). Ilman palkintoa jäi Kalle-Tapio Huusko (1 tuotu 5/6 KL), joka etenin ensimmäisellä jaksolla torjui monta KiPan kolmospuolen lyöntiä ja toisella jaksolla oli Mansen paras vaihtolyöjä.

Vainikaisen veljesten keskinäisessä kamppailussa KiPan Samu (1 lyötyy, 1 tuotu, 5/6 KL) selvästi parempi kuin Mansen Simo (1 tuotu, 3/10 KL).

Ensimmäisellä jaksolla
Manse sai vain ensimmäisessä vuoroparissa edes yhden kolmostilanteen Perttu Ruuskan näpyllä ja siitäkin selvä palo Ruuskan lyönnin jäätyä KiPan linjaan. KiPan kapteeni Lassi Vasarainen iski kaksi juoksua ja jakso 0-2 KiPalle.

Paavo Pelto syöksyi KiPan 0-1 johtoon Lassi Vasaraisen lyönnillä

Ensimmäisessä vuoroparissa Lassi Vasarainen vaihtoi ensin näpyllä Paavo Pellon kolmoselle ja sitten yllätysmerkki päälle: keskipomppu puri ja KiPa 0-1 johtoon.

Toisen alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Pippolalle, jonka ykkösrajanäpy meni laittomaksi ja toinen risti taululle. Seuraavana lyöjänä Lassi Vasarainen iski ykkösrajaan räkäpompun, jolla Otto Kauppinen toi 0-2.

Lassi Vasarainen iskee jo toisen juoksunsa 0-2 Otto Kauppisen tuomana

Kolmas vuoropari oli nopeasti ohi kun tilastoihin siitä tuli vain KiPan kaksi kärkilyöntiä eikä muuta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Pippolalle. Ensin lyönti kakkospussiin ja palo kotiin Litmasesta. Sitten haasto keskinäpyllä ja palo Varosesta kotiin.

Tasoittavalla Manse sai Tikkakosken ja Vainikaisen etupesille. Kasperi Kaksonen haki Myllyniemen lyönnin kakkossaumasta kopiksi ja palo sekä kakkos- että kolmospesältä. Piispanen pääsi vielä vapaalla ykköselle, mutta Puhtimäen näpystä kolmas palo ja jaksovoitto KiPalle 0-2.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet vain 1-7 ja sateessa kärkilyönnit 8-13 kesän Mansen huonoimmilla prosenteilla 28% – 57%.

– Antaa meille edes jotakin, pyysi pilke silmakulmassa Mansen entinen puheenjohtaja Matti Helimo tauolla KiPan kuvaajalta.

Toisen jakson
KiPa aloitti tehokkaasti. Ensin Mansen sisävuorolla koko lyöntikierroksella vain yksi kärkilyönti tilastoihin ja tasoittavalla Samu Vainikaisen taitonäpy etumiesten yli stopparina riitti Samu-Kalle Varoselle tuomaan 0-1. Samu-Kalle oli päässyt kolmospesälle kävellen Puhtimäen kahden väärän syötön turvin. Viiimeisenä lyöjänä Jonne Matikainen, heitto yli kotipesän ja Samu Vainikainen toi 0-2.

Otto Kauppisen ilme kertoo kaiken

Toisen alkavalla Mansen lyöntijärjestyksen muutos alkoi tuoda tulosta kun kasina aloittanut Kalle-Tapio Huusko (1 tuotu, 5/6 KL) numerolla kolme vaihtoi kärjestä palottomat ajot Perttu Ruuskalle. Kumura kakkospuolelle ja kun pallo onnekkaasti pomppasi yli Vasaraisen, yhden juoksun sijaan tasoitus 2-2 kun kotiin ehtivät Severi Tikkakoski ja Simo Vainikainen. Heti perään Juha Puhtimäen varrella Kalle-Tapio Huusko kotiin KiPan ulkokentän avustuksella 3-2. Kaupin 1492 katsojan herättyä KiPan kahden torjutun ajolähdön jälkeen Konsta Hyötyläisen lyönti väliin ja Tomi Lehtonen toi 4-2. Tässä sisävuorossa Manse sai kuusi kolmostilannetta ja niistä neljä juoksua.

Severi Tikkakoski kolmoselle kolmannessa vuoroparissa kun heitto meni ohi Topias Kaksosesta

Kolmannen alkavalla Perttu Ruuska kotiutti vielä näpyllä Severi Tikkakosken 5-2, kun pallo poltteli Kauppisen näpeissä.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPa oli lähellä nousta tasoihin. Jiri Pippola löi yhden palon ajolähdöstä vapaan lyönnin väliin ja Kasperi Kaksonen toi 5-3. Jonne Matikainen oli viimeisenä lyöjänä kun lukkari Juha Puhtimäelle tuli vahinkoväärä ja Joni Lehikoinen käveli vapaataipaleella KiPalle 5-4. Toisella lyöntikierroksella etupesät täyteen, mutta Puhtimäki korjasi virheensä nappaamalla Paavo Pellosta kärpäsen kakkospesältä.

Toisen jakson kolmostilanteet Manselle 11-6 ja sateessa kärkilyönnit tasaisesti 20-19 (50% – 56%).

Supervuoroparissa
KiPan alku oli paha kun Varosen vaihtolyönti etutilanteessa meni suoraan kakkospesälle ja kerralla kaksi ristiä taululle sekä pesät tyhjiksi. Mutta KiPan kakkoskärki Kasperi Kaksonen-Litmanen-Vainikainen hoiti hommansa täyttäen pesät ajolähdöksi. Jiri Pippolan merkkaamaton lyönti kakkosjatkeelle ja Kasperi Kaksonen toi 0-1 KiPalle supervuoroparin ja koko ottelun voiton.

Jiri Pippola pisti pallon väliin ja kun vastoonottokin räpelsi, niin Kasperi Kaksonen toi helposti 0-1

Manse sai yhden palon ajot Huuskon vaihdettua hutinäpyllä kärjen kolmoselle. Ruuskan ja lyönnistä toinen palo kotiin, mutta kolmossaumasta pesät uudelleen täyteen. Puputin viimeinen kopiksi, haavat kotiin,kolmoselta välipalo ja KiPan juhlat alkoivat.