Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

Ekon 44-vuotispäivän debyyttiottelu miesten superin pelinjohtajana alkoi sateessa jaksovoitolla. SoJy-KiPa 2-1k (3-4, 6-1, 1-1s, 3-2k)

KATSO KUVAT OTTELUSTA

KiPan ensimmäinen ottelu Sami ”Eko” Partasen pelinjohdolla Hiukan sateisellla stadionilla 1814 katsojan edessä Sotkamossa ei ollut huono: KiPa vei 3 tuntia 10 minuuttia kestäneen väännön ensimmäisen jakson sarjapisteen ja taipui Jymylle vasta kotareissa. Myös Topias Kaksonen oli ensi kertaa mukana miesten Superpesisottelussa sitten kauden 2021.

Eko ohjeistaa KiPaa ennen toisen vuoroparin alkua

– Se on positiivista että joukkueen positiivinen ilme näkyi katsomoonkin. Tyytyväinen olen koko porukkaan, sillä tähän hetkeen ladattiin henkisesti paljon. Ei ihmen, että räpylä ei kestänyt loppuun asti, mutta monta askelta menty eteenpäin. Kehittämistyö vasta alkaa, nyt ladattiin henkiseen puoleen, kertoi 44 vuotta ensimmäisen miesten superpesisottelun pelinjohtajana hoitanut Sami Partanen.  

–  Omaan peliin olen tyytyväinen, nyt on kolme peliä mennyt vähän eteenpäin. Toisen epäonni on toisen onni kun Akun [Kettunen] loukkaantumisen jälkeen olen saanut enemmän roolia. Oltiin tosi hyvä joukkueena, lähdettiin peli-ilmeen kautta hakemaan onnistumisia. Oli aika aaltoilevaa, askel parempaan, tiivisti KiPan ykköspalkinnon saanut vaihtajokeri Juuso Lattu (2 tuotua, 9/10 KL). KiPan kakkospalkinnon sai hyvin 6/7 kertaa kärkeen mennyt ykkönen Otto Kauppinen (2 tuotua, 7/8 KL).

KiPan palkitut I Juuso Lattu ja II Otto Kauppinen

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli harvasanainen ja huolissaan kahdesta Jymyn loukkaantummisesta.

–  Ensimmäisellä jaksolla KiPa pelasi erittäin hyvin ja jakso ansaitusti. Harmittaa pirun paljon toisen jakson loukkaantumiset.

Ensin toisen jakson lopussa Kalle Kuosmanen (1 tuotu 8/10 KL) loukkasi jalkansa ja Niilo Piiponniemi (1 tuotu, 4/5 KL) tuli viimeisen tasoittavalle ulkovuoroon. Kohta myös Piiponniemi loukkasi jalkaansa ja Jymyn 10 juoksusta 6 lyönyt 42-vuotias kotiuttajajokeri Roope Korhonen (6 lyötyä, 7/10 KL) sai ensi kertaa vuosiin ottaa räpylän käteensä ja tulla jatkamaan kahden palon tilanteessa ulkovuoroa. Roope Korhonen 1+56=57 kotiutuksellaan nousi lyöjätilaston kärkeen ohi Vimpelin kaksikon Jukka-Pekka Vainionpään ja Janne Mäkelän.

KiPa aloitti ottelun sisällä ja hyvin pelannut kärki Kauppinen-Lattu-Pelto rakensi palottomat ajot. Samu-Kalle Varosen (1 lyöty, 4/5 KL) riskiveto rajaan laittomaksi, Jiri Pippolan (2 lyötyä, 3/8 KL) välilyönnistä Iivari Vihannon kova tappoheitto ja Lassi Vasaraisen kumurayrityksellä neljät haavat.

Jymy sai tasoittavallaan ex-kipalaisen Elmeri Purmosen (3 tuotua, 7/9 KL) yksin kolmoselle ja Niilo Piiponniemen lyönnillä niukka palo kotiin. Ajolähdöstä Jymyn sankari Roope Korhosen aloitus oli kehno: veto linjaan, palo ykköseltä ja kotiin.

Toisen alkavalla KiPalla oli etupesät täynnä kun Samu Vainikaisen kakkosrajaleikkuri meni läpi penkalle ja Juuso Lattu toi KiPan johtoon 0-1. Samalla takapesät täyteen ja pian paloton ajolähtö Pippolalle. Kova jäi etumiehelle, risti kotiin, mutta takavaihdosta heitto ohi kakkospesän ja uudet ajot. Joni Lehikoinen ja Joona Lehtinen pääsivät myös purkamaan ajolähtöjä, mutta ne Jymy torjui.

–  Aika hyviin syöttöihin päästiin lyömään, totesi Eko vuoron vaihdossa.

Jymy tuli tasoihin kun Roope Korhonen kotiutti yhden palon ajolähdöstä kolmossaumasta Kalle Kuosmasen 1-1. Jatkoajoista Lauri Rönkkö löi väliin, mutta Varonen poltti VIhannon kotiin ja Jussi Korhonen poltti itsensä etulaittomaan.

Kolmannen alkavalla yhden palon ajolähdöstä Jiri Pippola kotiutti keskinäpyllä Juuso Latun 1-2. Vasarainen yritti myös näpyllä. mutta nyt risti Litmasesta kotiin ja vuoro loppui Lassin poltettua itsensä.

Jymy tuli jälleen tasoihin palottomasta ajolähdöstä Roope Korhonen löi väliin keskelle ja Elmeri Purmonen toi 2-2. Roopen poltettua itsensä laittomaan ex-kipalainen Hannes Pekkinen (1 lyöty, 6/10 KL) vaihtoi uudet ajot Rönkölle, jonka yrityksen Vainikainen torjui.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan häntäpäästä ol tullut jo kaksi ristiä taululle, pesät tyhjinä ja neljää lyöjää jäljellä. Kauppinen löi pallon kolmoskoppari Jussi Korhosen räpylän ali mainosaidan alle edeten suoraan kakkospesälle. Pallo puoli metriä pitemmälle ja se olisi pitänyt ryömiä aidan alta ja kunnari olisi ollut selvä! Pelto pudotti pallon kolmosjatkeelle, kärki kolmoselle ja Varonen näpytti takapesät täyteen. Aikalisän jälkeen viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola löi sovitusti pallon ensimmäisellään kakkosjatkeelle ja Otto Kauppinen toi 2-3 kun Vihannon tappoheitto pomppasi yli kotipesän katsomoon. Paavo Pelto jatkoi vauhdilla harhaheiton huomattuaan kolmoselta kotiin ja KiPalle 2-4 johto.

Otto Kauppinen syöksyy Jiri Pippolan lyönnistä 2-3 johtojuoksun ja pallo katsomoon
Harhaheitto katsomoon ja Paavo Pelto toi 2-4 KiPalle

Tasoittavalla heti Purmosesta haavat ja perään Piiponniemestä kärpänen ykköspesältä hänen aavistettuaan harhaheittoa, jota ei tullutkaan. Kahden palon ykkös-kolmostilanne Roope Korhoselle, jonka lyönti kakkospuolelle, heitto kakkoselle jonne Hannes Pekkisestä kolmas risti. Mutta ottelun tauon aikana tehdyn tarkistuksen jälkeen vasta sen jälkeen kun Jere Vikström oli tuonut Jymylle kavennuksen 3-4.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 9-11 KiPalle, kärkilyönnit 21-18 (68%-55%) Jymylle.

Ensimmäisen jakson muistiinpanot hieman kärsivät jatkuvasta vesisateesta 🙂

Jymy aloitti toisen jakson sisällä ja sai kaksi ajolähtöä. Samu Vainikainen torjui R. Korhosen lyönnin ja Topias Kaksonen liikkui hyvin Rönkön saumalyöntiin hakien sen kopiksi ja tehden kolmannen palon.

Tasoittavalla KiPan hyvä vire jatkui kun kärjestä saatiin heti paloton ajolähtö Samu-Kalle Varoselle, joka pudotti pallon kolmosjatkeelle ja Otto Kauppinen toi 0-1 johtojuoksun. Valitettavasti seuraavat kolme ajolähtöä ei lisäjuoksuja tuottanut kun pallot jäivät linjaan.

Otto Kauppinen meni 6/7 kertaa kärkeen ja toi 2 juoksua, 2. jakson 0-1 Samu-Kalle Varosen lyönnillä

Toisen alkavalla Jymy rakensi kakkoskärjestään palottomat ajot Roope Korhoselle ja linjan räpylän alta pallo koppareille ja Iivari Vihanto toi tasoituksen 1-1. Jatkoajoista Lauri Rönkkö onnistui ainoan kerran viidestä kotiutusyrityksestään kun KiPan polttoheitto epäonnistui ja Niilo Piiponniemi toi 2-1 ja Jussi Korhonen kotiutti välilyönnillä Juho Keinäsen 3-1. Jymy kaivoi kärjen esiin ja edelleen palottomasta ajolähdöstä Hannes Pekkinen löi pystärin väliin ja Elmeri Purmonen toi 4-1. Hanneksen kopilla pesät tyhjiksi kahdellla näpyllä sekä Keinäsen hutilyönnillä ykkös-kolmostilanne. Jussi Korhosen pitkä näpy ykkösrajaan luiskahti räpylän alta ja palon sijaan Iivari Vihanto toi 5-1.

Tässä sisävuorossa Jymy sai peräti 8 kolmostilannetta ja kärkilyönnit 15/20 75 %:n tehoilla

Viimeisen vuoroparin alkavalla Roope Korhonen löi komealla kumuralla kolmospuolelle jakson loppunumeroiksi selvät 6-1 Elmeri Purmosen tuomana. .

Toisen jakson kolmostilanteet 12-5 ja kärkilyönnit 27-15 (71%-58%) Jymylle.

Supervuoron aloitti KiPa sisällä. Otto Kauppisen ainoa kentällemenovirhe tuli alkuun, mutta Paavo Pelto pääsi vapaalla ykköselle ja KiPa täytti pesät Jiri Pippolalle. Kova veto kakkosrajasta laittomaksi mutta Kasperi Kaksonen otti yhden käden ykkösrajanäpyllä Paavo Pellon kotin ja KiPan riemastuttavasti 0-1 johtoon. Samalla takapesät täyteen ja yllätysmekki päälle, mutta Litmaselle haavat kotiin J. Korhosen kopilla.

Kasperi Kaksosen taidokas yhden käden näpy ja KiPa 0-1 johtoon Supervuoroparissa

Tasoittavalla Sotkamo vastasi samalla mitalla: Pekkisen laittomasta haavat kotiin, mutta numerolle viisi vaihdettu Roope Korhonen iski illan kuudennen juoksunsa saumasta Jere Vikströmin kotiin 1-1. Vuoro loppui kun Rönkön yrityksestä ensin risti kotiin ja kolmas palo kopinnoston epäonistuessa.

KiPa aloitti kotarit kohtuullisen hyvin kun ensimmäisestä parista Jiri Pippola-Otto Kauppinen linjan räpeltäessä 0-1 ja kolmannesta parista Joona Lehtinen-Kasperi Kaksonen ykkösrajanäpystä heiton mennessä ohi kotipesän 0-2.

Kasperi Kaksonen tuo Joona Lehtisen ykkösrajanäpyllä 0-2 kotareissa pallon viuhuessa ohi räpylän

Räpylävirheilla tuli kotareiden kaikki juoksut kun Jymyltä Roope-Korhonen-Jere Vikström, Lauri Rönkkö-Iivari Vihanto ja Aapo Komulainen-Juho Keinänen löivät 3-2 taululle.

KiPan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 16.7. klo 17 kun Kouvolan Pallonlyöjät saapuu aina aurinkoiselle Rantakentälle. Tiistaina 18.7. KiPa matkustaa Tampereelle Mansen vieraaksi.