Jo toisen kerran peräkkäin KiPa onnistui sössimään toisen jakson 4-0 johtonsa tappioasemaksi. IPV ansaitusti 2 pisteen voittoon. KiPa IPV 0-1 (3-3, 4-7)

Kempeleessä nähtiin 2. jaksolla KiPan 4-0 johtoaseman mureneminen 5-7 tappioasemaksi ja siitä hieno nousu jaksovoittoon 8-7. Mutta tällä kertaa 2. jaksolla nähtiin 4-0 johtoasemasta mahalasku 4-7 tappioon, kun karmeiden räpylävirheiden lisäksi myös sisäpeli lamaantui täysin.

Katso kuvat ottelusta

– Ei pesispeliä voi voittaa, jos annetaan tälläinen määrä juoksuja kuin nyt ja Kempeleessä ja monta kertaa aiemminkin tänä kesänä. Ekalla jakso oli aika lailla meidän hallintaa, joka vuoroparissa saatiin kolmostilannetta mutta ei saatu tehtyä juoksuja. Kun ulkopelissä tulee pikkasen virheitä, niin se lamauttaa myös sisäpeliä. Heikko esitys, myönsi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Kun tauon jälkeen taululla on 4-0 niin kyllä usko alkoi hiipumaan, myönsi IPV:n pelinjohtaja Vesa Toikka ja jatkoi:

– Ville-Veikon onnenkantamoinen kunnari tyhjään kenttään ja kavennus 4-2:een, se antoi uutta uskoa meille. Kolme peliä on yritetty Mikko Kososen takomista kakkosluukkuun ja nyt se sattui menemään. Kiitos kaikille pelaajille ja etenkin Toni Laaksolle. Tono antoi melle lisää virtaa ja hän näytti kuuluvansa edelleen Superpesiksen pelaajiin. 10+ eka kertaa vieraspelissä mukana olleille omille kannattajille.

Toni ”Tono” Laakso (4/6 KL) saikin raikuvat aplodit Rantakentän yleisöltä pelaajaesittelyssä. Hänet muistetaan vielä 9 kaudestaan myös KiPan paidassa.

Toni ”Tono” Laakso on pitänyt pelitaitojaan yllä suomensarjan joukkueessa

Ensimmäisellä jaksolla KiPan kaikki 3 juoksua löi kotiuttajajokeri Jiri Pippola (1+5 lyötyä, 1 tuotu, 7/9 KL). Ensimmäisessä vuoroparissa 1-0 johtojuoksun toi kakkossaumalyönnillä Juuso Lattu (1+0 lyötyä, 2 tuotua, 7/11 KL).

Jiri Pippolaa ei pätkääkään ilahduttanut lyömänsä 1+5 juoksua kun joukkue hävisi ottelun

Kolmannessa vuoroparissa nähtiin ensimmäinen illan viidestä kunnarista kun ensimmäinen lyöjä  Matias Kauppinen (1+0 lyötyä, 4 tuotua, 7/9 KL) löi takaa pallon läpi. Rasmus Surakan ottamaton välilyönti kolmosjatkeelle ja tuplajuoksulla IPV johtoon 1-2. KiPa kuitenkin tuli Pippolan näpyllä tasoihin 2-2 Samu-Kalle Varosen tuomana.

Viimeisessä vuoroparissa IPV jälleen johtoon illan sankarin Mikko Kososen (1+4 lyötyä, 1 tuotu, 9/10 KL) kotiutettua kakkossaumasta Joona Mäkelän (2 tuotua, 6/7 KL ykköselle).

Tasoittavalla KiPan kolmesta ajolähdöstä vain ensimmäisestä Pippolan välilyönnillä Matias Litmanen toi tasoituksen 3-3. Samu Vainikaisen pompusta toinen risti ja viimeisen lyöjän Lassi Vasaraisen lyönti kopiksi ja yksi piste lähti Liitolle.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KiPalle 9-6 ja kärkilyönnit IPV:lle 17-24 (52%-57%).

Toisen jakson KiPa aloitti sisällä loistavasti kun kuuden lyöjän jälkeen taululla oli jo 4-0 johtolukemat. Toisena lyönyt Juuso Lattu löi pallon läpi ykkösluukusta ja ykköspesältä lähteneen Otto Kauppisen palaessa kotitaipaleella, Hese kiersi kunnarin 1-0. Pesät täyteen ajolähdöksi, josta Jiri Pippolan ensimäisellä lyönnillä haavat Latulle. Etupesät jäivät täyteen ja pallo kakkosluukusta rantapusikkoon 1+2 juoksun arvoisesti kun kunnarin edellä kotiin ehtivät Paavo Pelto ja Samu-Kalle Varonen. Ikävästi vuoroparin jälkeen lyöntikierrosta ei saatu riittävän loppuun, sillä lyömään jäi numero kuusi. Seuraavissa sisävuoroissaan KiPa joutui jättämään 4-5 pelaajaa väliin kärjellä pelatakseen.

Sekä Jiri Pippola että Juuso Lattu iskivät kunnarin samassa 2. jakson 1. sisävuorossa

IPV:llä oli 4-0 tappioasemassa jo viimeinen lyöjä Ville-Veikko Olli ja Matias Kauppinen kolmospesällä tasoittavalla sisävuorollaan. Ensin välilyönti kakkospuolelle ja kavennus täpärästi ehtien 4-1. Viimeisen lyönnin onnistui KiPan kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen sähläämään läpi takarajasta, kunnari tyhjään kenttään ja taululle 4-2.

Alla Ruutu Urheilun suolaa kiteeläisten haavoihin:

Kolmannessa vuoroparissa IPV:n neljäntenä lyöjänä Mikko Kosonen löi ajolähdöstä kovan lyönnin kakkosluukusta läpi, pajatso tyhjäksi ja taululle vieraiden 4-6 johto. Ville-Veikko Olli lisäsi vielä välilyönnillä Matias Kauppisen tuomana taululle jakson loppunnumeroiksi jääneet 4-7.

IPV:n Miitri Pesonen tuulettaa Mikko Kosonen pajatson tyhjennystä

Tilastot ottelusta

KiPan seuraava ottelu on ylihuomenna 13.7. Sotkamossa, sunnuntaina 16.7. KPL tulee Rantakentälle ja tiistaina 18.7. KiPa matkustaa Mansen vieraaksi Tampereelle. Pelin on parannuttava monta pykälää jotta näistä saadaan pistepussia kartutettua.