Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Tilastollisesti tasaisen ottelun ratkaisi Vedon 67 prosentin tehoilla onnistuneet kotiutukset kun KiPa onnistui vain 20 prosenttisesti. KiPa-Veto 0-2 (2-5, 0-4)

Eino Leinon päivänä 1032 katsojan edessä ei KiPa pystynyt toistamaan viime kesänä ottamaansa voittoa sarjakärki Vimpelin Vedosta. Veto oli myös saanut eilen Imatralla vain pulloja kanniskelleen kokeneen Mikko Kanalan kokoonpanoonsa.

Katso myös kuvat ottelusta

– Oli mukava pelata kun eilen kantelin pulloja. Paperilla tasainen ottelu, mutta koko ajan oli luottavainen fiilis ja oltiin kuskin paikalla, kertoi Vedon ykköspalkittu Mikko Kanala (1+1 lyötyä, 5 tuotua, 9/10 KL).

Paperilla kolmostilanteet tasaisesti 10-12 ja kärkilyönnit 30-28 (55%-47%). KiPan kärjessä Otto Kauppinen meni kentälle ja Aku Kettunen hoiti kakkosvahdon sataprosenttisesti ja Paavo Peltokin onnistui 67 prosenttisesti. Mutta kotiuttajaosasto oli pehmeä, vain 2/10 onnistumista.

– Harmittaa. Ekalla jaksolla oltiin pelissä mukana. Toisella kaveri sai neljä juoksua enemmän tai vähemmän lahjoina, harmitteli KiPan ykköspalkittu Otto Kauppinen (2 tuotua, 6/6 KL ykköselle).

– Oli minustakin tasainen peli. Harmittavasti Jukkiksen keskipompusta lipsahti jotenkin kakkosrajaleikkuri ja pääsivät 1-3 johtoon. Ulkona pelattiin hyvin, vaikka räpylävirheitäkin tuli. Sisällä vaan tuli ihmeellisiä virheitä. Rutiinitasomme ei vaan riitä, jos 12 jätkästä vain pari-kolme onnistuu, tuskaili KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Toisen jakson alkuun 1+1 juoksun arvoisen kunnarin lyöneen Kanalan lisäksi Vedon loput seitsemän juoksua kahdeksasta yrityksestään löi hurjassa iskussa ollut kotiuttajajokerikaksikko Jukka-Pekka Vainionpää (4 lyötyä, 5/7 KL) ja Janne Mäkelä (3 lyötyä, 3/5 KL). Vastaavasti KiPan kotiuttajajokeri Jiri Pippola onnistui vain kerran viidestä kotiutusyrityksestään.

Jukka-Pekka Vainonpää 2+50=52 lyötyä juoksua ja Janne Mäkelä 1+50=51 nousivat Perttu Ruuskan 4+45=49 ohi lyöjätilaston kärkeen. Vedon kaksikko on iskenyt keskimäärin tasan 3 juoksua/ottelu.

Ei voi kuin ihailla Janne Mäkelän ja Jukka-Pekka Vainionpään lyöntejä

KiPa aloitti ulkona ja Veto meni 0-1 johtoon kun Janne Mäkelän (3 lyötyä, 3/5 KL) näpystä heitto putosi KiPan lukkarin räpylästä ja Mikko Kanala ehti kotiin.

Otto Kauppisella ja Samu Vainikaisella hyvä ulkovuori ottelun alkuun

KiPan kärki kulki hyvin ja Samu-Kalle Varosen (1 lyöty, 2/4 KL) vapaa lyönti kolmosjatkeelle tasoitti ensimmäisessä vuoroparissa jakson 1-1 Otto Kauppisen (2 tuotu, 6/6 KL ykköselle) tuomana.

Samu-Kalle Varonen löi KiPan ensimmäisen juoksun

Toisessa vuoroparissa Vedon kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää oli onnekas kun epäonnistunut keskipomppu sirvahti kakkosrajaleikkuriksi ja Mikko Kanala sekä Elmeri Anttila kiitivät kotiin 1-3.

KiPa pysyi ottelussa mukana kun Jiri Pippolan (1 lyöty, 4/9 KL) varsilyönnissä Vedon linja sähläsi ja Otto Kauppinen toi 2-3. Jirin viimeinenkin oli merkitty, mutta kova lyönti ja Kanalalle kopiksi, joten Aku Kettunen paloi kotiin ja pesät tyhjenivät.

Kolmannessa vuoroparissa Veto sai kaksi lahjajuoksua kun ensin JP Vainionpään lyönnistä heitto yli kotipesän ja Jere Saukko toi 2-4. Janne Mäkelän ykkösrajanäpystä myös heitto ohi ja Mikko Kanala toi 2-5.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-9 Vedolle ja kärkilyönnit 16-18.

KiPa aloitti toisen jakson sisällä. Kauppinen ja Kettunen menivät komeasti etupesille, mutta Paavo Pellon ainoa huono lyöntivuori tuhosi jatkon kun ensin pompusta Kauppisesta risti kolmoselta ja sitten Vedon lukkari Teemu Kinnunen nappasi kärpäsen Kattusesta ykköspesältä. Kakkoskärjestä Matias Litmanen, Juuso Lattu ja Pippola rakensivat vielä ajot Joni Lehikoiselle. Näpy jäi kuitenkin liian lyhyeksi ja lukkari haki pallon ennen kiuin Litmanen ehti kotiin.

Jakson kaikki juoksut nähtiinkin Vedon tasoittavalla sisävuorolla. KiPa sai kopilla käkrietenijä Mikko Vihriälän kopilla pois ja etenijäjokeri Jere Saukko pääsi vapaalla ykköselle. Mikko Kanala löi kovaa kakkosjatkelle ja kun Vasarainen ei ehtinyt katkaisemaan lyöntiä, kiersi Kanalan kunnarin edelle pesät myös Saukko ja taululle 0-2. Jolähdöstä JP Vainionpää kotiutti kolmospussista Mikko Kanalalle tuplajuoksun 0-3 ja jatkoajoista Janne Mäkelän kumuralla Elmeri Anttila toi 0-4.

Ottelu lässähti tähän ja seuraavat kolmostilanteet nähtiin vasta viimeisen vuoroparin KiPan sisävuorossa. KiPa rakensi hyvin pelanneesta kärjestään palottomat ajot ja sai kolme kotiutusmahdollisuutta. Varosen lyönti keskipussiin, risti kotiin, Pippolan kumura kopiksi, etenijä irti ja toinen palo kotiin sekä Samu Vainikaisen lyönti linjaan ja ottelu päättyi siihen.

Vedon lukkari Teemu Kinnunen sai nauttia enemmän ilta-auringosta kuin Otto Kauppinen

Toisen jakson kolmostilanteet 4-3 KiPalle ja kärkilyönnit myös 14-10. Tosin Veto pelasi vain kolme sisävuoroa.